24 Octombrie 18

ZIUA MARII UNIRI LA TĂRGU SECUIESC 2017

  • 02 Decembrie 17
  • Istorie
  • 0
    Acest album cu 100 de fotografii ( se încarcă mai încet ca sunt multe) va fi urmat de o postare cu 8 filme needitate si in câteva zile un film complet editat.
    Tot mai mulţi români din toată ţara se strâng la Târgu Secuiesc pentru sărbătorirea Zilei Marii Uniri.
    Adunarea şi manifestarea solidara energică, fericită a sute şi sute de români într-o trăire unitară în Ortodoxie şi patriotism curat este un fenomen de o frumuseţe şi măreţie, dătătoare de încredere şi forţă care este şi unic şi un privilegiu.
    Am participat în 2015 şi acum e a doua oară. Dacă la primul a fost fascinant, evenimentul de ieri l-a întrecut pe cel din 2015 cu mult.
Organizat de dl Mihai Tîrnoveanu, Florin Palas, Mihaela Aionesei şi echipa lor de mare energie patriotică, toți au avut de înfruntat obstacole de neimaginat. Primăria le-a refuzat traseul prin centru dar ei nu s-au lăsat, au luptat ore şi zile şi l-au obţinut.
    Dumnezeu a avut grijă de noi ca de obicei: la momentul începerii activităţilor în aer liber ploaia a încetat dar a reînceput după ce am terminat.
    Anul acesta 2017 de Sf Ilie, când era planificată sărbătoarea Sîntilia Zăbălenilor în Covasna, a plouat până în minutul la care s-a oprit slujba de la Biserica Ortodoxă din Zăbala, după care până când coloana de români a ajuns în poieniţa a ieşit şi soarele ca după terminarea sărbătorilor să se lase un nor greu şi un aer rece şi umed tipic pentru zona aceasta din curbura interioară a Carpaților.
    România Mare a fost făcută doar de Armata Română, de Biserică și de Popor în contra tuturor: în contra Statului Român, în contra Guvernului, în contra regalității, în contra celorlalte state, a vecinilor, a tuturor care colaborau ca Poporul Român să fie destrămat și împărțit sub jurisdicţia statelor înconjurătoare.
    Noi ne bucurăm azi de rezultatul sacrificiului făcut de eroii care au luptat şi au murit cu sutele de mii pentru noi, prezentul nostru, cu e el acum, mai greu dar este, îl datorăm sutelor de mii de români care s-au sacrificat pentru noi. Cum ei și-au îndeplinit sacra datorie fata de predecesori și față de noi, și noi avem aceleaşi îndatoriri față de generațiile ce ne urmează cărora noi trebuie sa la asiguram un prezent la lor şi un viitor.
    Datoria sfântă faţă de românii din trecut şi cei din viitor este măsura cu care ne judecăm noi înșine faptele în această Lume. Ca o săgeată în aer, noi suntem între trecut si viitor, în consecinţă trebuie să ştim exact de unde venim, ce forţă ne-a propulsat către ce direcție şi spre ce ne îndreptăm și nu trebuie sa permitem cuiva sa ne modifice traseul poporului nostru sfânt. Biserica ne dă direcţia, Armata ne dă disciplina riguroasă si unitatea de acțiune deci forţa şi Poporul Român ne da puterile, desigur toate de la Dumnezeu dar treaba noastră e să la punem la lucru. Ca popor suntem privilegiați cum putini sunt pe Lumea aceasta. Trăim într-un loc pe care nu îl putem numi altfel decât Raiul pe Pământ și suntem în în cel mai curat Creștinism Ortodox. Ambele constituie motivele pentru care am fost, suntem şi vom fi atacați, hărțuiți, calomniaţi.
    Să ne bucurăm precum oamenii din aceste fotografii şi filme care în cele mai dificile condiţii au puterea și energia creștină de a trece peste temeri şi greutăţi nesfârșite cu nădejde în Dumnezeu şi încredere unii în alţii.
    Este o vorbă: "ROMÂNUL NU PIERE!". Aveți aici dovada.
    Notă postez un linc de unde se pot descărca fotografiile şi filmele cu rezoluție înaltă. În câteva zile vom face un filmuleţ cu toate acesta legate coerent.

Download

Alternative link

Doamne, ajută!

P.S. Institutul National de Statistica ne-a informat oficial ca în conformitate cu rezultatele oficiale ale Recensământului din 2011, in Municipiul Târgu Secueisc locuies 46 (patruzecisisase) de secui, in Harghita si Covasna locuiesc 1,116 secui iar in tot Statul român locuiesc 1,661 de secui. Cu o mie de secui nu se poate face nici măcar un sat. Vedeti aici

Sursa: Adrian Grigoriu
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0