22 Octombrie 18

ZECE TRASATURI CARACTERISTICE ALE UNUI PARTENERIAT CONSTIENT

  • 14 Iulie 17
  • Tineri
  • 0
1. Înţelegeţi că relaţia voastră de iubire are un scop profund - vindecarea rănilor din copilărie. În loc să vă concentraţi toate forţele asupra satisfacerii anumitor nevoi şi dorinţe neimportante, învăţaţi să recunoaşteţi afacerile neîncheiate din copilărie care le-au generat. Când vă supuneţi relaţia unei asemenea analize, interacţiunile voastre zilnice capătă mai mult înţeles. Aspectele neclare ale relaţiei voastre încep să capete sens pentru voi şi aveţi sentimentul unui control sporit.
2. Vă formaţi o imagine mai corectă despre partenerul vostru. Chiar din primul moment de atracţie, începeţi să suprapuneţi imaginea iubitului peste imaginea celor mai importante persoane care au avut grijă de voi în copilărie. Mai târziu, veţi proiecta trăsăturile negative asupra partenerului vostru, punând în continuare în umbră realitatea esenţială a acestuia. Pe măsură ce vă îndreptaţi spre o relaţie conştientă, renunţaţi treptat la aceste iluzii şi începeţi să vedeţi mai clar adevărul despre partenerul vostru. Îl vedeţi nu ca pe un salvator, ci mai degrabă ca pe o altă fiinţă umană rănită, care luptă să se vindece.
3. Vă asumaţi responsabilitatea de a vă comunica nevoile şi dorinţele partenerului vostru. Într-un parteneriat inconştient, rămâneţi agăţat de credinţa moştenită din copilărie că partenerul intuieşte automat nevoile voastre, într-un parteneriat conştient, acceptaţi faptul că, pentru a vă înţelege unul pe celălalt, trebuie să dezvoltaţi căi clare de comunicare.
4. Deveniţi mai intenţional în interacţiunile voastre. Într-un parteneriat inconştient, aveţi tendinţa să reacţionaţi fără să reflectaţi înainte. Permiteţi reacţiei instinctive a creierului vechi să vă controleze comportamentul. Într-un parteneriat conştient, vă antrenaţi singur pentru a vă comporta într-o manieră mai constructivă.
5. Învăţaţi să acordaţi importanţă nevoilor şi dorinţelor partenerului în aceeaşi măsură în care vă ocupaţi de ale voastre. Într-un parteneriat inconştient, presupuneţi că rolul partenerului vostru în viaţă este să aibă grijă ca prin farmec de nevoile voastre. Într-un parteneriat conştient, renunţaţi la această perspectivă narcisistă şi canalizaţi din ce în ce mai multă energie spre satisfacerea nevoilor partenerului vostru.
 

6. Îmbrăţişaţi latura întunecată a personalităţii voastre. Într-un parteneriat conştient, acceptaţi în mod deschis faptul că aveţi, la fel ca oricine altcineva, trăsături negative. Atâta vreme cât acceptaţi responsabilitatea pentru această latură mai puţin plăcută a firii voastre, aveţi mai puţin tendinţa de a vă proiecta trăsăturile negative asupra perechii, ceea ce creează un mediu mai puţin ostil. 
7. Învăţaţi noi tehnici de a vă satisface nevoile şi dorinţele esenţiale. Pe parcursul luptei pentru putere, vă amăgiţi partenerul cu. vorbe dulci, îi ţineţi predici şi îl învinovăţiţi în încercarea de a-l forţa să vă satisfacă nevoile. Când veţi depăşi această etapă, veţi înţelege că partenerul vostru poate fi, într-adevăr, o resursă pentru voi - odată ce abandonaţi tacticile defensive.
8. Căutaţi în voi înşivă punctele forte şi abilităţile care vă lipsesc. Un motiv pentru care sunteţi atras de partenerul vostru este acela că el sau ea are punctele forte şi abilităţile care vă lipsesc. De aceea, faptul că sunteţi în compania partenerului vostru vă dă senzaţia iluzorie că v-aţi reîntregit. Într-un parteneriat conştient, învăţaţi că singurul mod în care puteţi să redobândiţi cu adevărat sentimentul unităţii este să dezvoltaţi trăsăturile voastre ascunse.
9. Deveniţi mai conştient de dorinţa voastră de a fi o fiinţă iubitoare şi completă, care aspiră la uniunea cu universul. Capacitatea de a iubi în mod necondiţionat şi de a experimenta contopirea cu lumea din jurul vostru face parte din darurile cu care v-a înzestrat Dumnezeu. Condiţia socială pe care aţi moştenit-o şi parentajul imperfect v-au făcut să pierdeţi legătura cu aceste calităţi, într-un parteneriat conştient, începeţi să vă redescoperiţi natura originară.
10. Acceptaţi că este dificil să puneţi bazele unei relaţii de iubire durabile. Într-un parteneriat inconştient, credeţi că modul în care puteţi avea o relaţie de calitate este să vă alegeţi partenerul potrivit. Într-un parteneriat conştient, realizaţi că voi trebuie să. fiţi partenerul potrivit. Pe măsură ce dobândiţi o perspectivă mai realistă, conştientizaţi că o relaţie de calitate cere angajament, disciplină şi curajul de a te dezvolta şi de a te schimba; crearea unei relaţii de iubire în care să vă simţiţi împliniţi presupune un efort susţinut.”
 
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0