23 Februarie 19

Vine anul acesta Papa in Romania, asa ...si?

  • 14 Ianuarie 19
  • Actualitate
  • 0
    Mare nenorocire, mare ... pe schismaticii si zelotii negativisti din tara noastra, vine "seful" catolicilor in Romania si se prezinta acest eveniment ca o apocalipsa locala, vine domne sfarsitul lumii de mana cu Papa.
    Dragi cititori, daca omul e departe de Biserica lui Hristos, Ortodoxia....poate sa vina Papa in Romania zilnic sau sa nu vina deloc, tot spre eretici, schismatici si altii asemenea se duce. Dumnezeu ne invita pe toti la nemurire, vina nu este a lui Dumnezeu ca nu ne baga cu forta in Imparatia Sa, ci a noastra ca ne batem joc de vietile noastre prin mandrie, desfrau, indiferenta si lista poate continua.
    Asadar, dupa exemplul din Sfanta Scriptura al Mantuitorului care a stat la masa, a cinat cu "ereticii", paganii, vamesii ... dar NU s-a lepadat de ceea ce era, anume DUMNEZEU. Eu ca si Ortodox nu ma calific ca om care traieste viata Bisericii daca urlu cu spume la gura la cei de alte confesiuni cuvinte de genul, "ereticilor", "paganilor", "ateilor" etc ... NU, acesta nu este un exemplu de un om cu o viata ortodoxa ci un om departe de Ortodoxie. In Sfânta Evanghelie, Dumnezeu însuşi vorbeşte in: „Fiţi înţelepţi ca şerpii şi blânzi ca porumbeii” (Matei 10: 16). Înţelepciunea şarpelui constă, după tâlcuitori, în faptul că, atunci când baţi un şarpe, acesta îşi fereşte mai ales capul de la lovituri. Tot aşa şi creştinul, în necazuri şi în situaţii dificile, trebuie să-şi păzească mai ales credinţa. Înţelepciunea şarpelui mai înseamnă şi aceasta: atunci când vrea să-şi lepede pielea cea veche, se strecoară printr-o crăpătură strâmtă, deoarece altfel nu şi-ar putea-o lepăda; aşa şi creştinul, dacă vrea să se despartă de omul cel vechi, trebuie să meargă pe calea cea îngustă, după învăţătura evanghelică. Iar blândeţea porumbelului înseamnă nerăutatea şi iertarea în supărări sau necazuri şi în altele de acelaşi fel. (Sfântul Cuvios Ambrozie de la Optina, Filocalia de la Optina, traducere de Cristea Florentina, Editura Egumenița, Galați, 2009, p. 91)

Foto: ActiveNews
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 6
Vizitatori: 6
Utilizatori: 0