20 Martie 19

Ultima tampenie publicata de schismaticii de la "ortodoxinfo", "muzica clasica e de la satana" ....

  • 27 Decembrie 18
  • Schismatici
  • 3
    Stiu ca suna socant, dar despre asta este vorba intr-un articol de pe site-ul schismatic, ortodoxinfo, site care se declara "contra sistemului", a se intelege de fapt ca acestia prin comportamentul lor sunt contra Bisericii Ortodoxe Romane si contra a tot ceea ce nu este de acord cu ei.
    Ultimul articol al acestora se numeste fix "MUZICA CLASICĂ e de la SATANA", adica compozitii precum The Lonely Shepherd, Ballade pour Adeline, Piano Concerto No. 21 - Andante (Mozart) sau Silence de Beethoven sunt de la SATANA in conceptia acestora ... aceasta este una dintre cele mai cretine titluri de articole din cate am citit de cand am internet!!
    Tot acesti schismatici prezinta in articolul cu pricina cateva canoane/citate care se refera la muzica cu tendinte care indeamna la pacat, la desfrau, nicidecum la compozitii clasice care pur si simplu, inunda sufletul cu liniste. (vezi compozitiile cu titlurile mentionate mai sus)
    Se citeaza printre altele din "Ierom. Isaac, Viata cuviosului Paisie Aghioritul, Editura Evanghelismos" urmatorul pasaj: „Intr-o noapte a auzit muzică şi zgomot de vioară şi alte instrumente muzicale. Privind spre fereastră l-a văzut pe diavolul jucând. Apoi i-a făcut semn Stare­ţului să meargă şi el să joace. Dar Stareţul a rostit puţin Rugăciunea şi toate au dispărut.” Ori aici tot la muzica cu tendinte care indeamna la pacat se refera aceasta, nicidecum la compozitia CLASICA semnata de Ludwig van Beethoven pe care o putem asculta mai jos cu numele de "Für Elise". Adica despre ce vorbim de fapt? Am înnebunit cu toții? Daca o compozitie precum a lui Beethoven, "Für Elise" este satanista, ASTA (BEHEMOTH - The Satanist) cum mai e?
    Se mai citeaza din blogcartiortodoxe.files.wordpress.com (Învăţături şi scrisori despre viaţa creştină), mai exact citatul acesta: „V-a încântat muzica, dar i-aţi supraapreciat valoarea. Una este sfera muzicii şi alta, cea a rugăciunii. De aceea, trecerea de la una la alta poate fi numai întâmplătoare. Există multe fantome ale lucrurilor duhovniceşti, care doar par, dar nu sunt duhovniceşti.”[…] Care ghiciti ce, se refera TOT la o melodie care induce o stare de desfrau sau o stare de satanizare.
    Articolul are mult mai multe citate de acest gen cu o evidenta rastalmacire grava a schismaticilor cu privire la muzica clasica ... asa cum rastalmacesc tot ce nu reusesc ei sa cunoasca.
    Oare pe acestea nu le-au citit schismaticii de la ortodoxinfo?? „Cântaţi Domnului cântare nouă” (Ps. 32, 3), „cântare nouă cântă Domnului acela care primeşte legea nu cu simţurile, ci pricepe înţelesul lor cel duhovnicesc. De aceea dacă tu faci cunoscut chipul cel minunat şi mai presus de fire al Întrupării Domnului, prin aceasta tu cânţi cântare nouă şi neobişnuită. Dacă tu cugeţi la înnoirea a toată lumea cea învechită prin păcat, precum şi dacă vesteşti tainele Învierii, apoi şi în acest caz tu cânţi cântare nouă”, „În psaltire cu zece strune te voi lăuda” (Ps. 32,2 ).
    Mai mult, pe site-ul episcopiacaransebesului.ro gasim urmatorul comentariu: Sf. Vasile cel Mare desluşeşte în chip lămurit provenienţa numelui de psaltire arătând că acesta vine de la un instrument muzical numit „psaltirion” care îşi are „cauza sunetelor venită de sus”. La chitară şi la liră, spune el, sunetul coardelor vine de jos pe când la psaltirion motivul acordurilor armonice este sus. Şi conclude: „astfel cuvântul proorocesc prin însuşi întocmirea acestui instrument ne arată că dulceaţa cântărilor sfinte nu are a ne îndrepta în jos spre plăceri trupeşti” (Introducere la Comentariul asupra psalmilor), „iar psalmul este graiul poetic la rostirea căruia se loveşte ritmic în coardele unui instrument muzical” (Omilie la psalmul 29).
    Dragi frati in credinta, Ortodoxia nu inseamna rastalmacirea asta penibila pe care o gasim pe "ortodoxinfo", Ortodoxia este izvorul intelepciunii prin Duhul Sfant, invatatura Bisericii, Biserica si trairea fiecaruia dupa cuvantul Sfintei Scripturi.
    De fapt, ce vor sa faca acesti schismatici este sa ATACE iar si iar Patriarhia Bisericii Ortodoxe Romane, televiziunea Trinitas TV (vezi foto mai sus in partea de jos/stanga), aceasta fotografie fiind facuta pe site-ul "ortodoxinfo" la articolul cu pricina ... acestia ataca constant Biserica Ortodoxa Romana rastalmacind aproape orice pentru a inchega din ce in ce mai mult aceasta lucrare a lor schismatica, de rupere a Bisericii.
    Orice muzica ce nu indeamna la pacat, la ganduri sau fapte pacatoase este buna atata timp cat nu ne rapeste pacea si linistea in rugaciune.
    Recomandarea mea este ascultarea muzicii bisericesti, psaltirea, troparele, cantarile din Sfanta Liturghie si asa mai departe, astfel putem fi mai aproape de Dumnezeu daca suntem sinceri in trairea noastra si nu renuntam niciodata in razboiul gandurilor pe care ni-l pune in fata vrajmasul.

Hristos in mijlocul nostru!

Lasa un comentariu
avatar
avatar
0 Spam
1
Orice muzica imprastie sufletul. In Pateric se spune ca si ciripitul de pasare strica pacea mintii.
avatar
0
2
Orice ne poate distrage de la rugaciune, chiar si felul in care ne rugam daca nu ne e capul la rugaciune .... dar asta nu insemana ca toata muzica e de la satana.
avatar
0 Spam
3
Oare de ce nu gasim calugarii stand si ascultand la radio un Beethoven. Menirea vietii pe pamant este castigarea mantuirii, si nu vad cum Beethoven & co. ajuta in acest sens. Asadar, muzica este o piedica.
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0