17 August 19

Trauma “fetitei in palton rosu” din “Lista lui Schindler”

  • 21 Ianuarie 14
  • Stiri de interes
  • 1

Trauma "fetitei in palton rosu” din "Lista lui Schindler”

    Oliwia Dabrowska, actriţa care a interpretat rolul emblematicei fetiţe în palton roşu din "Lista lui Schindler” (1993), a rămas traumatizată după ce a văzut pentru prima dată filmul în care a debutat, relatează Daily Mail.

    Poloneza, acum în vârstă de 24 de ani, avea 4 ani când a interpretat rolul fetiţei în roşu din capodopera regizată de Steven Spielberg. Paltonul ei este singura pată de culoare din întreaga peliculă filmată în alb-negru,"o pată roşie într-o mare de gri”, comentează presa internaţională.

    Fetiţa apare în doar două secvenţe din film: când rătăceşte prin mulţime şi este observată de afaceristul Oskar Schindler (Liam Neeson) şi când Schindler îi vede trupul neînsufleţit, aşezat deasupra unei movile de cadavre ce urmează a fi incinerate, moment în care conştientizează impactul Holocaustului. Acţiunea are loc în timpul lichidării lagărului din Cracovia, din 1943, iar tema centrală a acestui film se bazează pe evenimente reale.

    Fetiţa devine factorul declanşator al unei misiuni de salvare a mai mult de 1.000 de evrei destinaţi exterminării.

The Girl in Red - Schindler's List


    Oliwia susţine că a fost "îngrozită” atunci când a văzut pentru prima dată filmul, la vârsta de 11 ani, încălcându-şi astfel promisiunea făcută regizorului Steven Spielberg de a nu-l viziona până la împlinirea a 18 ani, scrie Daily Mail. Tânăra a afirmat, într-un interviu pentru The Times, preluat de Daily Mail, că rolul a influenţat-o în mod negativ şi a traumatizat-o ani întregi.

SURSA: Daily Mail

    "A fost îngrozitor. Nu am putut înţelege foarte multe, dar eram sigură că nu vreau să-l mai văd niciodată, însă acum realizez că am făcut parte din ceva de care ar trebui să fiu mândră. Spielberg avea dreptate. Trebuie să mă maturizez pentru a vedea acest film”, a mai declarat Oliwia pentru sursa citată.

    Una dintre cele mai traumatizante scene pentru Oliwia a fost aceea în care ofiţerul nazist Amon Goeth, interpretat de Ralph Fiennes, împuşcă arbitrar femei şi copii de la fereastra sa.

    "Lista lui Schindler” împlineşte anul acesta 20 de ani de la lansare şi a adunat până în prezent şapte Oscaruri, şapte premii BAFTA şi trei Globuri de Aur.

Schindler's List - Official Trailer [1993]Pentru mai multe detalii da clic aici (Sursa)

  Twitter   Delicious   Facebook   Digg   Stumbleupon   Mai multe   
  
Lasa un comentariu
avatar
avatar
0 Spam
1
Un articol absolut deosebit,EXTRAORDINAR pentru noi toti,ce are ca subiect un film genial,o capodopera a cinematografiei,cele mai sincere felicitari pentru un asemenea articol!
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe