17 August 19

Toamna cu miros de iubire

  • 29 Septembrie 14
  • Actualitate
  • 2
Toamna cu miros de iubire

    A venit toamna. O simt. Ii aud pasii incurcati si reci. Azi o simt pentru ca e mai rece, asa cum se intampla in toate celalalte zile de altfel. Incepi sa le simti abia atunci cand isi pierd din caldura, Cu toate astea, toamna este ca o a doua primvara, iar fiecare frunza e o floare.

    Pentru unii toamna inseamna melancolie, natura amortita, frig, vant so ploaie… toate inseamna apropierea de sfarsit : sfarsitul unui an, unei veri, unui capitol din viata, iar pentru altii, iubire…pur si simplu iubire.

    Sentimentele uscate de arsita verii, reinvie odata cu venirea toamnei. Iar ratiunea ia locul pasiunii si spune stop. Sufletul meu, mutilate de infinitele luni de vara, in sfarsit rasufla usurat in bataia racoroasa a vantului tomnatic. Se poate odihni pe o banca in parc, inconjurat de frunze si culori, depanand amintiri. Privesc cum toate gandurile si aspiratiile lui puerile si arzatoare de o vara, se scufunda infailibil, si este injectat cu realitate.
 


Sursa foto

    Ea….cu noptile ei  din ce in ce ai lungi si diminetile reci, cu mirosul de frunze uscate, cu adierea rascolitoare a vantului, cu soarele stins ce scalda natura intr-o lumina difuza, cu norii cenusii ce ne trimit la visare, la ploaia mocaneasca ce ne trezeste nostalgii adormite… toamna este incomparabila. E trista, dar are o frumusete unica.

    Sunt clipe de toamna in sufletul fiecarui om, sunt clipe in care timpul nu se mai aude, iar secundele sunt imbricate in hainele fericirii. Sunt inceputurile de toamna care ma lasa sa dansez in visul meu, sunt frunzele uscate care deseneaza un curcubeu pe pielea mea, e soarele care respire secunde tomnatice si cerul care imi atinge ochii. E pamantul rece de sub talpi si pasii spre sufletul toamnei, e pasarea care alearga spre visele ei si fluturii care se imbraca cu tacerile unor seri albastre. Sunt emotiile unui inceput de toamna si mirosul unui verde transformat in cenusiu, sunt melancoliile dulci ale unor seri reci. E un anotimp al inceputurilor…de anotimp, de fericire, de iubire.

    Toamna se Numara nostalgii, sperante si vise. Toamna asta inseamna copilarie, ciocolata calda si pulovere moi.

Miroase a toamna…. E toamna mea !

Un articol de Gandore Francisca - Sursa: Cluj.ro

   
 
 
 
Lasa un comentariu
avatar
avatar
0 Spam
1
Acest articol prin imaginea aleasa,prin titlu si prin cuvintele scrise este pentru noi toti absolut deosebit,foarte frumos,poetic,adevarata arta,ajunge la suflet,sublim.Multumim si cele mai sincere felicitari pentru acest articol extraordinar,unic!
avatar
0
2
Un articol cu o tema foarte frumoasa smile
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe