19 Octombrie 17

Acasă » Tineri

Alegerea meseriei

 • 01 Octombrie 17
 • 89
- Părinte, unii părinţi îşi îndrumă copiii spre propria lor meserie şi de multe ori devin chiar sâcâitori.
- Nu fac bine, nu trebuie să-i silească pe copiii lor să facă ceea ce-i odihneşte pe ei înşişi, şi nu-i odih- neşte pe aceia. Am cunoscut un tânăr care voia să studieze teologia şi să devină preot. Dar mama lui nu-1 lăsa, ci îl silea să meargă la medicină. Copilul învăţase muzica bizantină şi îi plăcea mult să cânte. îşi făcuse el singur un instrument muzical cu care putea învăţa glasurile. Ştia cărţile de muzică pe de rost. Avea un dar deosebit. Alcătuia tropare, slujbe de sfinţi, ... Detalii... »

Pentru ca foarte multe persoane au intrebat de TEODORA haideti sa cunoastem acest ingeras ...

 • 28 Septembrie 17
 • 1701
    Pentru ca foarte multe persoane au intrebat de TEODORA va pot spune ca, dupa ce initial ne indreptasem spre Germania am fost anuntati ca doctorul care a inventat proteza EWING (Rainer Kotz) pentru inlocuirea osului atacat de cancer e de fapt in Viena.
    Asadar l-am contactat si dupa examinarea RMN-ului am fost chemati in urgenta la clinica WIENER din Viena.
    Teodora se afla in investigatii la cel mai inalt nivel fiind vorba de o boala foarte rara SARCOM EWING. 
    S-au facut analize, s-a preluat chirurgical biopsia; acum ... Detalii... »

Vreau să vă trăiţi viaţa: nu în faţa comisiilor de examen. Veniţi-vă în fire! Fiţi serioşi!

 • 28 Septembrie 17
 • 80
    Nu în faţa aroganţelor unuia sau ale altuia. Voi sunteţi în faţa lui Hristos tot timpul şi cu seninătatea aceasta trebuie să mergeţi tot timpul. Pentru ce aţi muncit, trebuie să-I daţi Lui raportul. Să-I spui. Chiar, ia încercaţi la un examen odată, în loc să scrieţi acolo, să răspundeţi direct, să vă puneţi în faţa hârtiei şi să spuneţi: Doamne, Iisus Hristos, înaintea Ta mă prezint cu următoarele răspunsuri... Şi să daţi drumul. La El oricum luaţi 10 – nu vă minţiţi! Lui îi plac oamenii care muncesc. 
 

Cum se poate distruge o persoană nevinovată prin televizor

 • 25 Septembrie 17
 • 159
    Emisiunile calomniatoare, mincinoase, nu pot fi verificate de publicul larg. Însă aceste emisiuni creează atitudini ostile fată de persoana vizată. Chiar dacă după zece astfel de emisiuni mincinoase va apărea o emisiune care restabilieste adevărul, totusi sământa răului a fost aruncată. Omul acela, înconjurat de neîncredere, suspiciune si dusmănie din partea celorlalti, începe să-si piardă echilibrul lăuntric chiar dacă este nevinovat. Minciunile spuse despre el, acuzatiile de care nu se poate apăra si sentimentul neputintei îl dărâmă lăuntric. Nu numai oameni, dar si idei si ins ... Detalii... »

Un sfat pentru voi, cei tineri, care sunteti la inceput de drum

 • 22 Septembrie 17
 • 180
Găseşte omul cu care să îţi respiri viaţa.
Găseşte omul care să îţi sărute fruntea şi palmele.
Găseşte omul care să îşi dea ultimii bani pe care îi are în buzunar doar pentru a-ţi lua o floare, ca să-ţi aducă aminte cât te iubeşte.
Găseşte omul care să te facă să râzi când de fapt vrei să plângi.
Găseşte omul care să te ţină de mână când dormi, când te trezeşti şi când greşeşti.
Găseşte omul care să îţi spună că eşti cea mai importantă, mai bună şi mai frumoasă din lume.
Găseşte omul care te tachinează, iar după câteva secunde te strânge în braţe.
Găse ... Detalii... »

Despre viata in cuplu explicata in special tinerilor (Pr. Constantin Necula)

 • 17 Septembrie 17
 • 1048
    Consider foarte important un comentariu la aceasta inregistrare video a unui crestin: Este simpatic si stie cum se mijloceste ceva. De fapt Dl. Necula e un fel de Avocat al Bisericii. Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Necula are ca specializare catehetica-omiletică și pedagogia creștină. Comunicarea este deci specialitatea lui.  Avocatul este platit sa-si apere clientul, egal in ce forma o face. Daca mijlocesti ceva cu umor ai un auditoriu mai larg/mare si lumea-i mai atenta la cele ce spui. In rest trebuie sa presari tot mereu (Domnu, Biserica, Credinta) si sa te opresti scurt ... Detalii... »

În deosebirea caracterelor se ascunde armonia lui Dumnezeu

 • 14 Septembrie 17
 • 296
    Într-o zi a venit la Colibă cineva şi mi-a spus că este foarte mâhnit, pentru că nu se înţelege cu femeia lui. Cu toate acestea am văzut că nu există ceva serios între ei. El are o "umflătură", femeia lui alta şi de aceea nu se pot apropia unul de altul. Au nevoie de puţină "rindeluire". Ia două scânduri nerindeluite, una care are un nod într-un loc, iar cealaltă în alt loc, încearcă să le uneşti, şi vei vedea că rămâne un gol între ele. Dacă însă rindeluieşti puţin una dintr-o parte, iar cealaltă din partea opusă, dar cu aceeaşi rindea, îndată se vor uni.
... Detalii... »

"Sexul, femeile şi umorul se vând cel mai bine"

 • 14 Septembrie 17
 • 147
    Nu cred că voi mai cânta rock vreodată. Ascultătorii ne-au cerut insistent la radio, vara trecută, şi am crezut mult timp că făceau asta, fiindcă ne considerau valoroşi. Îmi dau seama că nu e aşa. Ne-au cerut fiindcă aveam texte obscene şi versuri insinuante. „Sexul, femeile şi umorul se vând cel mai bine” este concluzia unui festival ce se ţine anual, al celor care lucrează în producţia de publicitate. Într-una din piese, noi le aveam pe toate trei. De asta am fost ceruţi şi aplaudaţi, nu fiindcă eram atât de buni, pe cât ne credeam. Am citit undeva că Dumnezeu este ... Detalii... »

"Păcatul" menstruaţiei

 • 28 August 17
 • 1582
Un cititor: Vă rog să mă ajutaţi să o conving pe prietena mea să vină la biserică. Motivul principal pentru care nu vine – să nu râdeţi – este că zice că Dumnezeu nu poate fi misogin. Adică de ce nu au voie femeile să intre în biserică la menstruaţie? Sunt murdare? Ea crede în Dumnezeu şi se roagă acasă. Ce să îi spun? Mi-a zis cineva că în revista Patriarhiei, „Vestitorul Ortodoxiei”, scria un părinte că femeia poate intra în biserică la menstruaţie…

    Prietena ta nu este singura persoană de sex feminin care stă departe ... Detalii... »

Cine te iubeşte cu adevărat vrea să te schimbe?

 • 26 August 17
 • 434
    Iubirea înseamnă să transferi către celălalt valorile în care tu crezi şi despre care crezi că-l pot ajuta să-i fie uşor. Există momentul acesta al răstignirii celor doi Sfinţi, Timotei şi Mamvra, faţă în faţă. După căsătorie, se iau, sunt arestaţi; el era preot, ea era diaconiţă. Şi sunt răstigniţi unul în faţa celuilalt. Şi când unul slăbea în credinţă, celălalt îl întărea. Era ca o atriţie şi contriţie duhovnicească. Şi povestea lor spune că aşa întărindu-se unul pe altul, de pe o cruce pe alta, şi-au dat duhul. Da? Eu spun tot timpul la cununie un text al unui francez, prelua ... Detalii... »

Părinte, ce trebuie să faci, pentru a nu te stinge în timpul facultăţii, când simţi că te stingi?

 • 12 August 17
 • 212
    Păi, te stingi, că dezamăgirea face parte din joc. Dezamăgirea face parte din joc!
    Ştiţi că săptămâna trecută fostul nostru edil a dat un interviu foarte interesant către nemţi şi au reacţionat toţi tiriplicii. În România, oricum, toate televiziunile se pricep la educaţie, economie – sunt tobă de carte! El, la un moment dat, spunea că trebuie făcută o dublare a liniei vocaţionale din România. Cei care vor să facă medicină, cultură, merg pe linia aia şi îi sistematizezi din timp, iar cei pe care îi doare în cot, care nu vor bacalaureatul, băi, tată & ... Detalii... »

Scrisoarea unui copil nenascut catre mama sa ...

 • 11 August 17
 • 436
"Buna mami, ce mai faci? Eu sunt foarte bine, multumesc lui Dumnezeu.
Au trecut doar cateva zile de cand m-ai conceput in burtica ta.
Cu adevarat, nu as putea sa explic fericirea ce o simt pentru ca tu vei fi mamica mea.
Alt lucru care ma umple de mandrie este sa vad dragostea prin care am fost conceput. Totul se pare ca ar vrea sa-mi spuna ca voi fi copilul cel mai fericit din lume!
Mami, deja a trecut o luna de cand m-ai conceput si pot sa vad cum corpusorul meu incepe sa ia forma, eu stiu ca nu sunt atat de frumos ca tine, dar acorda-mi o sansa!
Sunt foart ... Detalii... »
1 2 3 4 »
Stirea zilei
 • Comentarii
 • Apreciate
 • Vizualizari
Sondaj
Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 0
Retele Sociale
 • Google+
 • Facebook
 • Twitter