11 Decembrie 17

Acasă » Tineri
1 2 3 4 5 6 »

Copilul în Biserică

 • 06 Decembrie 17
 • 113
    Bucuria unui părinte credincios care îşi vede copiii crescând sub adăpostul Bisericii şi recunoş tinţa lui faţă de Dumnezeu sunt nemărginite. Nu există un loc mai cald, mai plin de mângâiere pentru sufletul omenesc decât Biserica. Şi cu cât mai obişnuiţi sunt copiii cu atmosfera din biserică, cu cât se simt mai „acasă“ atunci când merg la sfintele slujbe, cu atât mai puternică va fi legătura lor cu Dumnezeu când, de-a lungul vieţii lor, vrăjmaşul şi patimile vor încerca să îi biruie.
    Prin Taina Sfântului Botez copiii se unesc cu Hristos şi dev ... Detalii... »


Cum trebuie să se poarte un student care este interesat de viata crestină?

 • 04 Decembrie 17
 • 81
    Cum trebuie să se poarte un student care este interesat de viata crestină, atunci când se află în mijlocul colegilor lui care nu sunt aproape deloc atrasi de Biserică?

- Te orientezi după bunul simt; adică să nu se facă numaidecât caz de crestinism, de post si de alte practici religioase, care de obicei displac tinerilor si îi descurajează. Este bine ca studentul crestin să fie smerit, să fie un adevărat model; iar crestinismul să nu-l afirme ostentativ, ci el să apară de la sine prin tot ceea ce face si gândeste tânărul respectiv.

    Deci îi ... Detalii... »


Elefteria

 • 29 Noiembrie 17
 • 51
    Suntem dornici de libertate. Suntem învăţaţi să iubim libertatea încă din primii ani ai vieţii. Chiar şi din unele desene animate copiii învaţă deviza „Trăieşte clipa”… Adolescenţii sunt vrăjiţi prin tot felul de reclame de ispita libertăţii. Deasupra fiecărui tânăr se vede, mare, umbra unei statui a Libertăţii.
    „La ce mi-ar trebui Biserica? Să îmi fie sufocate aspiraţiile, dorinţele, planurile?” – m-ai putea întreba. Şi eu ţi-aş răspunde: Biserica îţi oferă o şansă, te ajută să ai acele dorinţe şi aspiraţii pe care nu le v ... Detalii... »


Unde duc drogurile... De la extaz la mormant. Lideri rock - modele pentru milioane de tineri, victime ale toxicomaniei

 • 24 Noiembrie 17
 • 40
    "Am citit articolul tau despre Ozzy Osbourne. Sunt de acord cu majoritatea lucrurilor spuse acolo[101]. Ozzy nu e model demn de urmat, insa majoritatea liderilor sunt! Cred ca pentru doi-trei lideri nebuni si alti doi-trei sinucigasi, muzica rock nu trebuie si nu poate fi discreditata!"
 
    Muzica rock nu trebuie discreditata de cineva din afara, ea se auto-discrediteaza prin liderii ei marcanti de ieri si de azi.
    Ce intelegem noi, in mod curent, prin "model"? Prin model intelegem persoana care (prin valo ... Detalii... »


PĂCATUL PRECURVIEI

 • 21 Noiembrie 17
 • 178
    Păcatul precurviei este infidelitatea conjugală. Adică după ce s-a căsătorit cineva si greseste cu altă persoană face păcatul precurviei. Deci păcatul curviei îl face cel necăsătorit, iar păcatul precurviei îl face cel care s-a cununat. Păcatul precurviei este mult mai greu decât al curviei deoarece atunci când cineva se căsătoreste depune jurământ înaintea lui Dumnezeu că va păstra fidelitatea conjugală până în mormânt, adică nu va însela sotia niciodată sau sotia nu-l va însela pe sot niciodată. În momentul când unul din soti cade în acest păcat de infidelitate, cade în păcatul ... Detalii... »


O părere despre frigiditate…

 • 20 Noiembrie 17
 • 67
    Nu mă voi întinde prea mult la această întrebare. Ţin totuşi să răspund că, în mare, există două categorii de persoane credincioase care au această problemă: cele care au dus o luptă foarte puternică cu patima desfrâului şi, omorând patima, şi-au omorât şi orice fel de sensibilitate fizică, şi chiar după ce s-au căsătorit n-au fost în stare să recupereze în mod firesc raportarea la trup, şi persoanele care, din cauza experienţei sexuale prea vaste, sau femeia după cine ştie câte avorturi, ajung să nu mai simtă nici un fel de atracţie sexuală şi s-o facă în mod mecanic, roboţeşte. ... Detalii... »


Idolul desfrâului

 • 19 Noiembrie 17
 • 73
    Fără să îşi dea seama, o mare parte din tinerii de astăzi se închină unuia dintre idolii popoarelor păgâne: necuratul idol al desfrâului.
    Desfrâul este căutat, desfrâul este găsit. Chiar dacă nu i se mai înalţă rugăciuni, în schimb cinstirea lui e foarte răspândită.  
    Una dintre obsesiile generaţiei de astăzi este des trăbălarea. Tinerii vor „să facă dragoste“, să îşi manifeste sentimentele cu ajutorul trupului. Dar ceea ce înţeleg ei prin „dragoste“ nu are aproape nimic în comun cu dragostea adevărată ... Detalii... »


Imi e rusine sa marturisesc patima masturbarii...

 • 17 Noiembrie 17
 • 85
Cum depasim pragul rusinii la scaunul spovedaniei?

(continuare nesperata a articolului Patima masturbarii - o abordare ortodoxa)

"...Ma bucura ca ati tratat acest subiect delicat si din perspectiva moralei ortodoxe. Sunt de acord cu toate cele ce ati spus in articol, insa cum sa depasesc pragul rusinii la scaunul marturisirii? Imi e greu sa marturisesc aceasta patima stanjenitoare a masturbarii! Nu vreau sa port eticheta asta, nu vreau sa ma stie parintele ca cel ce faceam acest lucru.
Cred ca, de aceea, imi este si greu sa ma las de pacat& ... Detalii... »


Pentru mulţi tineri, iubirea e sinonimă cu a face dragoste. De ce Dumnezeu nu ne lasă să facem dragoste, dacă iubim?

 • 14 Noiembrie 17
 • 237
    Tocmai că ne lasă. Că dacă nu ne-ar lăsa, n-am face. Dumnezeu îngăduie să facem dragoste. Am fost la un liceu, la o întâlnire pe care am avut-o cu tinerii. Mă întreabă un elev: „De ce nu vrea Dumnezeu ca un om care iubeşte, un tânăr care iubeşte să facă dragoste cu fata pe care o iubeşte? De ce e Dumnezeu împotrivă?” Şi i-am spus că Dumnezeu nu e împotrivă. Tânărul s-a mirat foarte tare şi i-am zis: „Vino în faţă să facem ceva. Uite, hai să facem trei sute de flotări”. El a rămas şocat. N-a vrut să vină. Stătea întruna din ultimele bănci. Zic: „Hai, ... Detalii... »


Fac ce vreau!?

 • 14 Noiembrie 17
 • 152
    In discutiile cu tinerii, ca profesor de Religie te izbesti uneori de o mentalitate straina duhului crestin, anume ca a fi liber inseamna a face ce vrei. Des poti auzi afirmatii de genul: "nimeni n-are dreptul sa te conduca si sa-ti dicteze in viata", "fac ce vreau, dar stiu ce fac", "sunt independent, fac ce vreau". Emisiunile "educative" tineresti, revistele pentru adolescenti, o buna parte a muzicii romanesti de azi propovaduiesc aceasta idee.
    Uneori sunt acuzate "chingile dogmei crestine" ce ingradesc liber ... Detalii... »


Ce oferă Ortodoxia sufletului rănit al tânărului de astăzi?

 • 13 Noiembrie 17
 • 55
    În primul rând îl ajută pe tânăr să fie sincer şi să-şi dea seama că e rănit, pentru că cei mai mulţi tineri refuză să se vadă pe ei în şişi aşa cum sunt, preferă să-şi pună tot felul de măşti, care de care mai artificiale, pentru că le e teamă să se confrunte cu realitatea. Ortodoxia îl ajută pe tânăr să înţeleagă: „Da, sufletul meu e rănit de păcat, dar Ortodoxia îmi dă leacul”. Ortodoxia nu arată cu degetul şi nu face victime de dragul de a face victime.  
    Ortodoxia ne ajută să înţelegem că suntem bolnavi tocmai pentru a ne vindeca! Or ... Detalii... »


De ce să mă căsătoresc?

 • 07 Noiembrie 17
 • 198
    Aceasta este una dintre cele mai dese întrebări pe care si le pun tinerii astăzi. Cred că si tu ti-ai pus-o de multe ori. Înainte de a spune câteva lucruri despre viitorul tău sot, îti voi spune câteva lucruri despre familie. Tinerii îsi aleg partenerul de viată în functie de ideea pe care o au despre familie. Acest lucru este foarte normal. Să zicem că ar trebui să străbati un desert si ai avea de ales între doi însotitori: unul este frumos, dar nu a mai mers prin astfel de locuri niciodată. Celălalt este urât, dar stie bine drumul.

Tu cu care dintre cei doi ai pref ... Detalii... »


Articolul lunii
Retele Sociale
 • Facebook
 • Google+
 • Twitter
 • Comentarii
 • Apreciate
 • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 3
Vizitatori: 3
Utilizatori: 0