24 Octombrie 18

"Tata era disperat, plângea tot timpul"

  • 25 Ianuarie 18
  • Minuni ale Sfintilor cu puterea lui Dumnezeu
  • 0
    Iatã si minunea mea: pentru ca minunile sã se producã, trebuie doar sã crezi. Voi spune pe scurt povestea mea.
    Acum patru luni, tata a fost diagnosticat cu o boalã cardiovascularã ce impunea operatia. Am încercat la Fundeni, dar ne tot plimbau fãrã niciun rãspuns concret. Disperatã, dupã ce am cãutat pe forumuri, am început sã citesc Paraclisul Maicii Domnului, împreunã cu acatistul, rugându-mã totodatã la icoana fãcãtoare de minuni de la biserica Mihai Vodã. Un prim semn a apãrut. Am schimbat spitalul, am gãsit un doctor si mai bun si sperantele apãreau din nou la orizont. Sã nu mai punem cã niste negi, pe care îi aveam pe deget, s-au vindecat ca prin minune.
    O discutie cu noul doctor urma sã ne punã din nou la grea încercare. Se preconiza cã riscurile operatiei erau de 50%. Cuprinsã din nou de disperare, am început sã citesc si Acatistul Sfântului Nectarie si sã mã rog si moastelor sale de la biserica Radu Vodã. Tata se ungea si el cu mir de la moaste si câte asemenea. Într-o zi, la sfârsitul slujbei, o doamnã îngrijitoare a bisericii a venit, mi-a luat pumnul, mi-a pus în mânã un crin si mi-a zis: „Ia-l. E de la Maica Domnului!”. Nu pot descrie ce am simtit. Plus cã, atunci când citeam paraclisul în bisericã, începea sã miroasã a busuioc, desi nu era pe nicãieri în apropiere.
    În fine, în acelasi timp, regãseam icoana cu Sfântul Nectarie prin bisericile prin care mergeam, semn cã e cu noi. Asta pânã când l-am internat pe tata si, în rezerva lui, am rãmas socatã vãzând pe perete trei iconite: una cu Maica Domnului, una cu Sfântul Nectarie si una cu Iisus Hristos. Care era probabilitatea ca tata sã fie internat tocmai acolo? Atunci mi-am zis cã am primit cu prisosintã semnele de care aveam atâta nevoie.
    Tata a fost operat de Sfântul Pantelimon (m-am rugat sã pice operatia de sãrbãtoarea mucenicului doctor fãrã de arginti), iar doctorii au spus cã nu se asteptau sã fie asa usor. Sã nu mai spunem cã ceea ce ei au vãzut foarte grav la ecografii nu corespundea cu ceea ce au vãzut când l-au tãiat. Nu mã îndoiesc nicio clipã cã a fost puterea sfântului mir si a rugãciunilor Sfântului Nectarie, ale Sfintei Fecioare, ale Sfântului Pantelimon si ale Sfintei Parascheva de la Iasi.
    Acum tata e bine, se recupereazã si multumeste lui Dumnezeu si sfintilor Sãi mijlocitori. tin sã subliniez cã tata era disperat, plângea tot timpul si se gândea numai la moarte. Dupã ce am început sã citim minim 40 de zile Paraclisul si Acatistul Maicii Domnului si Acatistul Sfântului Nectarie, a fãcut masluri, s-a întãrit întru credintã si s-a linistit vizibil.
    Am spus povestea asta ca sã exemplific cât de mare este puterea Domnului si a sfintilor Sãi mijlocitori pentru noi. Le-am promis Maicii Domnului si Sfântului Nectarie cã voi împãrtãsi experienta mea tuturor oamenilor aflati în nevoi ca sã gãseascã mângâiere, alinare si tãmãduire. Multumesc Maicii Domnului, Sfântului Nectarie, Sfântului Pantelimon si Cuvioasei Parascheva pentru rugãciunile lor tãmãduitoare!
(Georgiana Voicu)

Extras din: Sfântul Nectarie / Vindecãri minunate
Editie îngrijitã de Ciprian Voicilã Volum coordonat de Danion Vasile
Carte apãrutã cu binecuvântarea Înalt Preasfinþitului Arhiepiscop Justinian Chira al Episcopiei Maramureºului si Sãtmarului
Editura Areopag Editura Meditatii Bucuresti, 2012
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0