11 Decembrie 17

Acasă » Stiri de interes
1 2 3 ... 63 64 »

Preot Eugen Tanasescu: S-au încurcat analiștii în decizia lui Pomohaci. SĂ EXPLICĂM

 • 08 Octombrie 17
 • 1212
1. Depunerea din treaptă e tot un fel de caterisire. Adică tot dat afară din preoție este.
2 Diferența între cele două este dată de starea celui care este sancționat, după sancțiune. Astfel, depusul are dreptul de a mai activa ca teolog laic în sânul Bisericii (paraclisier, clopotar, bibliotecar, cântăret, etc) tot cu binecuvântarea episcopului. La asta se referă evaluarea din sentință.. Caterisitul NU.
3. Depunerea nu mai lasă posibilitatea de a face contestație la Sf. Sinod. dacă rămânea caterisit, putea să conteste la București. Ardealul n-a vrut probabil să dea bătpi de cap Sin ... Detalii... »


Moșul din pădurea de plopi

 • 30 Septembrie 17
 • 196
    Vineri, 31 mai 1935. Satul Maglavit, la câțiva kilometri de Calafat. Ciobanul Petrache Lupu se întoarce acasă de la stâna de oi. Are ceva treburi de rânduit prin gospodărie. Seara pleacă iarăși la turmă, pe drumul obișnuit care trece printr-o pădure de salcâmi și de plopi. În locul numit "la buturugi", îi iese dintr-odată în cale un moș cu barba albă și ochi albaștri și cu plete atât de lungi, încât îl înveleau ca o haină care ajungea la pământ. Bătrânul strălucea ca argintul și răspândea un miros puternic de smirnă, cum ciobanul nu mai întâlnise în viața lui. Moșul l-a ... Detalii... »


Poliţiştii de combatere a criminalității organizate din Cluj fac un apel public

 • 28 Septembrie 17
 • 226
    Poliţiştii de combatere a criminalității organizate din Cluj fac un apel public pentru identificarea unei persoane bănuite de tentativă la înşelăciune şi infracţiuni de fals.
    Persoana din imagini s-a prezentat, la data de 2 noiembrie 2016, la o casă de schimb valutar, din municipiul Cluj-Napoca, şi a depus o bancnotă falsificată de 50 de euro pentru schimb, plecând de la faţa locului în momentul în care i s-a comunicat că bancnota este falsă.
    Cetăţenii care deţin informaţii ce pot conduce la stabilirea identităţii celui care apare în imagin ... Detalii... »


Adevaratele si falsele probleme

 • 23 Septembrie 17
 • 107
    Nu mi-a mers pixul la examen şi de aia nu am pus două X-uri în plus la test! sau Mi s-a blocat iphone-ul când să copiez, pardon, să transmit datele mai bine... –, deci toate fiţele acestea de doi bani, toate prostiile acestea pe care le avem în cap nu pot fi motivaţii ale unei dureri care să te înveţe să te jertfeşti. Ele sunt cel mult aşa, nişte fiţe. Ştiţi cum? Mamă, nu mi-a ieşit reverenda asta bine! Nu-i chiar de mătase din India! E aşa…, de mâna a doua… Adică fiţe care, de obicei, anulează darul lui Dumnezeu pentru suferinţa pe care o po ... Detalii... »


Minte şi raţiune

 • 28 August 17
 • 122
- Minte vrea să însemne raţiune? - întrebă Athanasie. Dacă mintea este tot una cu raţiunea, atunci cum se îmbolnăveşte ? Dacă mintea este ceva deosebit de raţiune, ce înseamnă boala minţii ?
- Aşa cum am spus mai devreme, sufletul omul este alcătuit din minte, raţiune (cuvânt) şi duh, corespunzând modului existenţei Preasfintei Treimi. Sfântul Ioan Damaschinul spune că Dumnezeu a creat sufletul omului raţional şi mintal; el este înzestrat şi cu duh, care, aşa cum spun Părinţii, este „dragostea mintală a sufletului". Astfel că noi deosebim energia minţii de energia raţiunii. Mi ... Detalii... »


Boala organelor intelegerii

 • 06 August 17
 • 139
    Caracterul cunoaşterii omeneşti depinde de predispoziţia, natura şi starea organelor sale de înţelegere. La toate nivelele, cunoaşterea depinde hotărâtor de mijloacele de înţelegere.
    Omul nu creează adevăr; actul înţelegerii este un act de însuşire a unui adevăr care este deja oferit în mod obiectiv. Această integrare are un caracter organic, nu deosebit de cel al altoirii unei mlădiţe pe o viţă de vie, sau a vieţii sale în şi de la viţă (cf. Ioan 15, 1-6). Înţelegerea este, deci, o roadă aflată în pomul persoanei umane. Aşa cum este pomul, la fel sunt şi ... Detalii... »


Vremea este a cernerii - SCRISOARE PROFETICA catre un arhiereu a Parintelui Rafail Noica

 • 22 Iulie 17
 • 1069
    Va trebui sa pierdem pe multi din randurile preotilor si din numarul credinciosilor: aceasta in Apus s-a si facut, mai ales dupa razboi, indeosebi din anii ’50 incoace; iar cei ce au ramas – dintre acestia sunt cei care acum recunosc, si iubesc – si primesc, acolo, Ortodoxia. Paradoxal, pe noi Comunismul ne-a pazit, intr-o masura, in felul lui; dar acum a venit vremea (Ioan 17, 1). Vom fi nevoiti sa vedem propasiri si izbanzi din partea catolicismului si a celorlalte secte; sa ne vedem facuti de ras si de rusine de catre mass-media, si pe noi insine, si pe iubit ... Detalii... »


Cum pot uri pacatul, dar sa iubesc pacatosul?

 • 17 Iulie 17
 • 486
    Hai, că se întâmplă des! Vă dau un exemplu la domnişoare. Ele urăsc păcatul beţiei, dar când vine Jimmy, chiar dacă el miroase numai a băuturi selecte, e băiat bun. Adică nu se-mbată de la ţuică, de la poşircă ordinară; el se îmbată cu whisky! E net superior tuturor celorlalţi. O să vă fie greu să urâţi păcatul, pentru că lumea din jur vă îndeamnă să-l iubiţi. Toată cultura românească actuală, implementată la nivel de stat, de societate, vă îndeamnă să iubiţi păcatul. Creşteţi-ne ratingul la televizor. Vă rugăm, vă rugăm! Cumpăraţi, cumpăraţi şi iar cumpăraţi, pentru a deveni&hel ... Detalii... »


Cum ne putem recupera echilibrul interior, increderea si stima de sine in urma unei deceptii in iubire?

 • 15 Iulie 17
 • 339
    O iubire nu poate fi vindecată decât de o mare iubire. Nu glumesc! Deci orice iubire poate fi vindecată doar de o iubire mai mare. Dar să ştiţi că, uneori, iubirea mai mare ţi-o acordă persoana la care nu te aştepţi. Nici nu-ţi trece prin cap cine te poate iubi mai mult decât ai putea tu iubi vreodată. Sunt ratări în toate vieţile. Doamne, iartă-mă, toţi suntem nişte ratangii, mai ales de la 11 metri. Toţi! Că ni se pare că nu-i poarta mare, ăla-i prost, dă, vâj!, în tribune. Asta-i toată viaţa noastră: o ţintă falsă. Ţintă falsă! Dacă vreţi cu adevărat să vă dezvoltaţi un sistem ... Detalii... »


Noi toti ne inchinam Dumnezeului lui Avraam, si in acest fel Unuia si Aceluiasi Dumnezeu?

 • 15 Iulie 17
 • 166
    Faptul cã oamenii pot avea niste „icoane intelectuale” ale Dumnezeirii asemãnãtoare, ieroglife în rugãciune care se citesc ca „Dumnezeul lui Avraam”, nu este totul. Cred cã aceastã expresie îsi poate avea locul si în gura crestinului si a evreului si a musulmanului. Însã din asta nu rezultã cã noi ne aflãm în relatii identice cu Dumnezeu, pentru cã religia are douã componente, ea este numai zece procente sau chiar mai puþin ceea ce aduc în ea oamenii, iar partea coplesitoare e ceea ce aduce în religie Însusi Dumnezeu. De aceea nu trebuie sã ne consolãm cu faptul cã noi, musulmani ... Detalii... »


Nu exista vindecare fara iertare

 • 14 Iulie 17
 • 229
    Medicii dovedesc astăzi, în mod clinic, faptul că refuzul de a ierta generează în suflet o ranchiună care poate merge până la ură şi deznădejde. Şi toate acestea se înscriu în mod inevitabil în corp, aşa cum toată lumea o ştie astăzi. Nu există emoţie care să nu se imprime în fizic! Şi, de aici, se naşte, printr-o fină punere la punct a inconştientului, o boală sau alta, o întreagă patologie care nu ocoleşte nici o sferă a persoanei: trup, suflet (psihic), duh (spirit). Fără să facem scurt circuite puţin prea simpliste, trebuie să afirmăm că destul de frecvent se întâmplă ca o ur ... Detalii... »


"Fii aspru cu tine si ingaduitor cu ceilalti"

 • 12 Iulie 17
 • 228
    Orice om tânjeste sã fie înteles, dar se simte înteles numai de cel care îi remarcã si îi vorbeste de calitãtile sale ascunse, pe care altii nu i le observã. A vedea calitãtile ascunse însã este o însusire a celor care au un exercitiu spiritual permanent, la care nu se poate ajunge fãrã darul lui Dumnezeu. A striga în dreapta si în stânga si a fãgãdui degrabã iadul este propriu râvnei trupesti. Oamenii sfinti însã, care au ajuns la dragoste, nu mai pot avea aceastã atitudine. Cãci dragostea, spune Sfântul Serghie de la Radonej, înseamnã a fi aspru cu tine, dar îngãduitor cu ceila ... Detalii... »


Articolul lunii
Retele Sociale
 • Facebook
 • Google+
 • Twitter
 • Comentarii
 • Apreciate
 • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 3
Vizitatori: 3
Utilizatori: 0