19 August 17
Acasă » Stiri de interes
06 August 17
Autor: Admin
74
0
    Caracterul cunoaşterii omeneşti depinde de predispoziţia, natura şi starea organelor sale de înţelegere. La toate nivelele, cunoaşterea depinde hotărâtor de mijloacele de înţelegere.
    Omul nu creează adevăr; actul înţelegerii este un act de însuşire a unui adevăr care este deja oferit în mod obiectiv. Această i ... Detalii... »
22 Iulie 17
Autor: Admin
950
0
    Va trebui sa pierdem pe multi din randurile preotilor si din numarul credinciosilor: aceasta in Apus s-a si facut, mai ales dupa razboi, indeosebi din anii ’50 incoace; iar cei ce au ramas – dintre acestia sunt cei care acum recunosc, si iubesc – si primesc, acolo, Ortodoxia. Paradoxal, pe noi Comunismul ne-a pazit, ... Detalii... »
17 Iulie 17
Autor: Admin
413
0
    Hai, că se întâmplă des! Vă dau un exemplu la domnişoare. Ele urăsc păcatul beţiei, dar când vine Jimmy, chiar dacă el miroase numai a băuturi selecte, e băiat bun. Adică nu se-mbată de la ţuică, de la poşircă ordinară; el se îmbată cu whisky! E net superior tuturor celorlalţi. O să vă fie greu să urâţi păcatul, pentru că lumea din ju ... Detalii... »
15 Iulie 17
Autor: Admin
166
0
    O iubire nu poate fi vindecată decât de o mare iubire. Nu glumesc! Deci orice iubire poate fi vindecată doar de o iubire mai mare. Dar să ştiţi că, uneori, iubirea mai mare ţi-o acordă persoana la care nu te aştepţi. Nici nu-ţi trece prin cap cine te poate iubi mai mult decât ai putea tu iubi vreodată. Sunt ratări în toate vieţile. Do ... Detalii... »
15 Iulie 17
Autor: Admin
119
0
    Faptul cã oamenii pot avea niste „icoane intelectuale” ale Dumnezeirii asemãnãtoare, ieroglife în rugãciune care se citesc ca „Dumnezeul lui Avraam”, nu este totul. Cred cã aceastã expresie îsi poate avea locul si în gura crestinului si a evreului si a musulmanului. Însã din asta nu rezultã cã noi ne aflãm în relatii identice cu Dumne ... Detalii... »
14 Iulie 17
Autor: Admin
161
0
    Medicii dovedesc astăzi, în mod clinic, faptul că refuzul de a ierta generează în suflet o ranchiună care poate merge până la ură şi deznădejde. Şi toate acestea se înscriu în mod inevitabil în corp, aşa cum toată lumea o ştie astăzi. Nu există emoţie care să nu se imprime în fizic! Şi, de aici, se naşte, printr-o fină punere la punct ... Detalii... »
1 2 3 ... 127 128 »