17 August 19

"SPITAL mobil" din partea Bisericii Ortodoxe Romane pentru satele Romaniei

  • 30 Iulie 19
  • Biserica Ortodoxa, Biserica lui Hristos
  • 0
     Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului a Campaniei „Sănătate pentru sate”, constând în efectuarea de analize de sânge categoriilor sociale defavorizate, în special persoanelor neasigurate, vor ajunge in localitatea Provita de Jos, județul Prahova. Această inițiativă va avea loc pe data de 10 august, dată in care se vor face multiple analize medicale in mod GRATUIT.
    Iniţiativa voluntarilor are sustinere din partea parintelui Paroh Cristian-Valentin Dumitru din comuna Provița de Jos, dar si din partea Bisericii, adică credincioșilor activi ai parohiei, care laudă o astfel de inițiativă a Bisericii Ortodoxe venita inaintea oamenilor in nevoie.
    Site-ul www.deinteres.org atrage atenția spre aceste eforturi deosebite ale Bisericii prin voluntarii săi, Biserica Ortodoxă nicicum neputând fi considerată "indiferentă" la nevoia oamenilor.
    În cadrul actiunilor voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au fost prezente echipe multidisciplinare formate din medici cu următoarele specializări: cardiologie, medicină internă, medicină de familie, diabetologie, gastroenterologie, psihiatrie, psihologie, recuperare medicală. Toţi beneficiarii au fost investigaţi ecograf şi EKG. Probabil că și-n localitatea Provița de Jos vor fi prezente ce puțin aceeași specialiști, voluntarii oferind in mod GRATUIT serviciile medicale mai sus mentionate în incinta "Dispensarului" din localitate, acolo unde există și cabinetul medical al Dr. Turtureanu Roxana Elena, medic de familie.
    Dănuţ Prună, Coordonator Voluntari Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, a subliniat că „este foarte greu pentru aceşti oameni care nu au nici asigurare medicală, nici venituri, nu lucrează şi nu se pot îngriji de sănătate. As putea spune că este o ocazie unică pentru ei pentru a-şi verifica starea de sănătate”. - potrivit Basilica.ro
    Biserica Ortodoxă Română este cel mai mare filantrop raportat la contribuţia sa în lucrarea socială. Zeci de mii de persoane au beneficiat până în prezent numai de proiectele desfăşurate de voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale.
    Prin programul „Donează sânge, salvează o viaţă!” au fost colectate peste 10 tone de sânge.
    De asemenea, prin intermediul proiectelor „Sănătate pentru sate” şi „Prevenție și educație pentru sănătate” au fost asistate şi consiliate în diferite specializări medicale foarte multe persoane din domeniul rural.

Linkuri utile: Sănătate pentru Sate, Programul „Sănătate Pentru Sate” prin ochii unui medic voluntar.
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe