23 Februarie 18

Solidaritate pentru Dr. Camelia Smicala si copiii ei

  • 19 Septembrie 17
  • Internet
  • 0
    "Găsesc oportun să susținem această familie, ocrotind viața copiilor noștri și oferindu-le posibilitatea să-L trăiască pe Hristos. Această campanie vine în intampinarea temei privind #transmitereacredintei. Cu multumiri!"

Buun, să trecem la treabă.

    Precizez pe scurt, pentru cei dintre Dvs. care nu cunoașteți situația, că este vorba despre doi copii, Maria și Mihai, ai doamnei doctor Camelia Smicala, smulși cu violență (video aici : youtube.com ) de lângă mama lor, în urma unei simple sesizări depusă de fostul soț, de care doamna doctor s-a despărțit pe motiv de violențe, inclusiv asupra pruncilor.
    A urmat un lung șir de persecuții din partea autorităților finlandeze asupra medicului Camelia Smicala, dar ceea ce este cel mai grav și mai tragic, este chiar abuzul (în desfășurare acum) asupra celor doi minori, care trăiesc de mai multe luni într-un regim de semi-detenție.
    Nu au dreptul la vizite din partea familiei decât foarte rar, cu supraveghere continuă din partea autorităților. 
    Li s-a refuzat asistența religioasă (Ps Macarie a încercat să-i vadă dar a fost refuzat de autorități, aghiazma confiscată pe motiv de pericol etc) și de asemenea li s-au refuzat drepturi elementare ce țin de drepturile internaționale ale copilului.
    Autoritățile române au încercat (mai mult sau mai puțin) să se implice, dar până acum sunt doar promisiuni și vorbe. Nimic concret. Sunt câțiva politicieni români care s-au implicat serios, dar prea puțini și prea "mici" pentru a fi luați în seamă.
    De altfel, statul finlandez, a refuzat aproape orice negociere sau dialog oficial, DISPREȚUIND orice tentativă de dialog. Se conturează ceva în viitorul apropiat, dar fără certitudinea rezolvării problemei.
    Toate aceste s-au întâmplat pentru că fostul soț, finlandez fiind, a beneficiat de tot ajutorul unui întreg aparat de stat, cu resursele aferente, în detrimentul adevărului și a drepturilor fundamentale, ale unor copii. La toate acestea, s-ar mai adăuga și disprețul față de noi ca neam. N-ar fi îndrăznit să comită toate aceste nedreptăți asupra unui cetățean francez sau englez sau german sau american sau elvețian etc.
 

În ce constă ajutorul pe care vi-l cer (în 3 pași):

1. LIKE la pagina " Solidaritate pentru Dr. Camelia Smicala si copiii ei "
2. Imprimarea (sau editare foto) a banerului de mai jos, selfie (de asemenea am încărcat un model) și postarea pe pagina respectivă (" Solidaritate pentru Dr. Camelia Smicala si copiii ei " ) și pe pagina personală.
3. Nu în ultimul rând, rugăciune comună în fiecare seară de la ora 21'00, ora României, fiecare acolo unde ne găsim, iar aceasta, până îi vedem acasă.
    Precizare, pentru cei dintre Dvs, care nu aveți posibilitatea să imprimați posterul respectiv, luați o coală A4, scrieți "FINLAND, FREE MARIA and MIHAIL Jalaskoski" și vă faceți un selfie.
    Vă mulțumesc tuturor pentru implicare și să vă binecuvinteze Dumnezeu cu darurile Sale cele bogate!

P.S. Nu uitați să distribuiți!
 
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 4
Vizitatori: 4
Utilizatori: 0