20 Martie 19

Smintirea din jurul celor care se declara "prieteni" ai parintelui Hrisostom atinge cote alarmante

  • 04 Ianuarie 19
  • Biserica Ortodoxa, Biserica lui Hristos
  • 0
    Inainte cu cateva zile de disparitia parintelui Hrisostom, parintele a scris un amplu articol despre schismaticii din zona "Radeni", zona foarte apropriata de schitul Tibucani unde parintele Hrisostom era egumen. Parintele Hrisostom numeste acest fenomen schismatic, "Fenomenul Rădeni - între patologie psihiatrică și delir religios în masă", explicand in ACEST articol ca Biserica nu de putine ori a incercat aducerea celor de acolo pe dreptul fagas, dar fara nici un rezultat. Citez: "De vreo câțiva ani, Arhiepiscopia Iașilor, se confruntă cu un neoplasm duhovnicesc în zona Neamțului. Bineînțeles că păstorul nostru duhovnicesc, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a încercat, ca un doctor foarte priceput al sufletului și al trupului, luminat de Duhul Sfânt, să ofere acestor „pacienți” diferite forme de tratament (chimioterapia rugăciunii, radioterapia smereniei, citostaticele ascultării și așa mai departe), dar nici un folos. A apelat apoi la preoții profesori, la preoții de parohie, la unii stareți de mănăstiri mai deschiși spre dialog și misiune, dar, ca Proorocul s-a întors descurajat, fiind parcă singur într-un câmp de război: „Dacă cineva va mai da năvală, nu este pornită de la Mine, şi cine se hărţuieşte cu tine va cădea în lupta împotriva ta!” (Isaia 54,15). Era să ne fie mitropolitul nostru, dragul de el, alături de vlădica Calinic, „carne de tun” pentru binefăcători! Slavă Domnului că Dumnezeu mai întârzie, dar nu uită niciodată!" Continuand parintele articolul cu o expresie de genul, "din darul lui Dumnezeu, ne-am alăturat câțiva specialiști (medici psihiatri, psihologi clinicieni, psihoterapeuți sistemici de familie și mulți alții)", adica sa intelegem ca este foarte, foarte posibil ca si parintele Hrisostom sa fi incercat aducerea acestor "oi pierdute" inapoi in Biserica dar fara succes. Asadar, parintele adauga: " Apoi, din darul lui Dumnezeu, ne-am alăturat câțiva specialiști (medici psihiatri, psihologi clinicieni, psihoterapeuți sistemici de familie și mulți alții) pentru a ne susține mitropolitul și a aduce argumentele noastre pentru a atrage atenția opieniei publice că avem de-a face nu doar cu un fenomen religios periculos, ci mai ales cu o patologie psihiatrică foarte periculoasă care hipnotizează masele de oameni cu vulnerabilități psiho-emoționale. Desigur că nu ne vom apuca acum să facem anamneza acestui fenomen pentru a nu încărca materialul de față cu termeni de specialitate, ci doar amintim public că avem o problemă de siguranță națională și rugăm autoritățile civile și bisericești să-și facă datoria cu responsabilitatea cuvenită spre binele Bisericii și demnitatea poporului român! "

    Foarte important, parintele Hrisostom scrie acest articol (Fenomenul Rădeni - între patologie psihiatrică și delir religios în masă) in data de luni, 29 octombrie 2018 , dupa care, peste cateva zile sa se afle ca parintele este dat disparut ... Oare sa fie o coincidenta? Intreb, de ce toate postarile de pe pagina (nu contul personal) parintelui sunt mesaje anti-Biserica, foarte agresive, in unele mesaje cu expresii demne de filme porno, mesaje anti-Catedrala, mesaje anti-preotii din Mitropolia Moldovei dar si anti-Patriarh? Aceleasi indemnuri anti-Biserica dar cu "alte cuvinte" le gasim pe toate site-urile schismatice, pro-Radeni! Oare sa fie o simpla coincidenta? Imediat dupa publicarea articolului mai sus mentionat, site-ul schismatic "SACCSIV", pro-Radeni, publica un articol (da clic AICI pentru a-l citi) in care incep prin a spune ca "Ieromonahul Hrisostom Filipescu este un activist pro ecumenism si pro cip, intens promovat de mass-media, de la TVR si pana la Active News", adica o jignire "clasica" pe care o atribuie ORICUI dintre clericii Ortodocsi sau mirenii Ortodocsi care nu sunt de acord cu lucrarea lor schismatica. Acest site schismatic (saccsiv) continua articolul prin a se victimiza in stilul caracteristic spunand ca "O perioada destul de lunga, atacurile impotriva anti ecumenistilor incetasera. Probabil pentru ca nepomenitorii se impartisera in doua tabere care se razboiau intre ele. Se pare insa ca acalmia a incetat si vine furtuna…", dupa care prezinta articolul "Fenomenul Rădeni – între patologie psihiatrică și delir religios în masă" fara modificari, completand cu atacuri rastalmacite la adresa parintelui Hrisostom.
    In tot acest timp, pe pagina parintelui (nu pe cont, pe care nu-l cunoastem) de pe Facebook curc postari anti-Biserica, postari care oglindesc foarte bine lucrarea schismatica a site-ului schismatic "saccsiv" sau "ortodoxinfo". Oare sa fie o simpla coincidenta? Oare a innebunit parintele Hrisostom (asa cum vor unii sa-i dea un diagnostic) si gandeste fix opus fata de cum a gandit dintotdeauna? Fix unii care se considera "prieteni, apropriati parintelui", acuza Biserica de jignire cu privire la parintele si ca l-ar fi facut "nebun" pe parintele, asta in situatia in care purtatorul de cuvant al Mitropoliei Moldovei a spus, citez "cadere psihica", care poate insemna ORICE, chiar si o suparare, o suparare este o cadere psihica....asta nu inseamna ca daca te superi esti nebun. Concluzionand, in conditiile in care NIMENI nu a dat un diagnostic parintelui, culmea, tot Biserica/Mitropolia Moldovei este acuzata de disparitia sau jignirea parintelui .... e o simpla coincidenta aceste acuze??
   
    Un alt aspect sunt conturile false (vezi FOTO) de pe grupul social "Prieteni carora le place parintele Hrisostom", dar si conturi cu poza reala care ataca foarte agresiv tot ceea ce se posteza acolo prin identitatea paginii sociale a site-ului nostru, multe conturi care sunt create fix pentru acest gen de atac, conturi care dupa ce sunt blocate pe grup, trimit mesaje in privat paginii noastre cu diverse atacuri, dupa care conturile respective DISPAR ... sa fie doar o coincidenta? Nu cred. Oamenii de pe acest grup social, un grup despre un parinte bland, iubitor, tanar si cu multa dragoste pentru Hristos, un grup unde ar trebui pe bune sa ne intalnim cu pacea, atat cat poate fi ea simtita prin intermediul internetului... a devenit fix ceea ce au vrut schismaticii sa devina, fix ceea ce vor schismaticii sa devina Biserica Ortodoxa Romana si mai ales Mitropolia Moldovei, Mitropolie la care ar trebui sa faca ascultare si schismaticii din jurul zonei "Radeni", ei insa indemnand la nepomenirea Ierarhului (adica a IPS Teofan), la ura fata de ierarhii Bisericii Ortodoxe Romane si nesupunere totala fata de Biserica. Grupul social, "Prieteni carora le place Hrisostom Filipescu" este din fericire administrat si moderat de oameni competenti dar evident depasiti de acest fenomen contrar Bisericii Ortodoxe Romane, contrar invataturii Bisericii, invataturii marturisite de insusi parintele Hrisostom, a devenit locul unui "razboi online" contra Bisericii, a site-ului nostru .... indreptat pe acest fagas schismatic de nu stim cine ... oare si asta sa fie o coincidenta?
    Va informam ca site-ul nostru de cativa ani buni este cel mai categoric cu privire la miscarile schismatice din jurul Radeni sau a site-urilor "ortodoxinfo" sau "saccsiv". Iata articole despre acesti schismatici, in caz ca nu ii cunoasteti...vezi adresa Schismatici.
    Site-ul deinteres.org nu trage nici o concluzie, nu stim daca sunt intradevar coincidente sau nu cele relatate mai sus, la cine era telefonul parintelui in zilele disparitiei, nu stim daca sufera de ceva anume parintele si ce, nu stim cum nimeni nu stie locatia exacta a parintelui (el nu ar fi dorit sa fie publica)....stim doar ce s-a dat in presa, si anume ca Politia l-a gasit in Germania si ca ar tine un tratament, tratament nu stim pentru ce...

    Frati in credinta Ortodoxa, nu va lasati de Biserica, de cuvintele Sfintei Scripturi, de comuniunea cu Biserica.

P.S. Pe site-ul hrisostomfilipescu.wordpress.com, cu acelasi articol Fenomenul Rădeni – între patologie psihiatrică și delir religios în masă, avem un singur comentariu, si anume: "La ce ora putem sa ne intalnim maine? As dori sa vorbim ceva foarte important, un numar de telefon ceva date de contact?"

    "Iubiţilor, nu daţi crezare oricărui duh, ci cercaţi duhurile dacă sunt de la Dumnezeu, fiindcă mulţi prooroci mincinoşi au ieşit în lume" Sfanta Scriptura

Citeste si: Smintirea din Biserica atinge cote alarmante: "smintelile trebuie să vină, dar vai omului aceluia prin care vine sminteala"
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 2
Vizitatori: 2
Utilizatori: 0