20 Martie 19

Smintirea din Biserica atinge cote alarmante: "smintelile trebuie să vină, dar vai omului aceluia prin care vine sminteala"

  • 30 Decembrie 18
  • Schismatici
  • 0
    In Romania avem un procent covarsitor de Crestini Ortodocsi declarati, circa 87%, dar cand vine vorba de purtarea Ortodoxa pe care o avem fiecare dintre noi, acest procent se micsoreaza covarsitor.
    Din ce in ce mai multi "declarati ortodocsi" ataca Biserica, din ce in ce mai multe persoane au un comportament schismatic, contrar invataturii Bisericii, atacand preotii, rastalmacind totul din viata Bisericii si prezentandu-se, culmea, ca niste "eliberatori", "luminatori" ai celorlalti, intr-un context in care "numai ei ar avea dreptate, iar ceilalti sunt doar o gloata de tampiti".
    Problema este fundamentala, Sfantul Cuvios Paisie Aghioritul spune, “sa nu cerem de la porci sa aiba evlavie la crini”, care este un adevar evident, adaugand "iar dacă ne smintim, răul se află în noi; nu este în afară de noi. Când ne smintim, să ne spunem nouă înşine: „Tu pe câţi ai smintit? Şi nu vrei să-l rabzi pe fratele tău? Pe tine cum te rabdă Dumnezeu, cu atâtea câte faci?”, conform cuvantul-ortodox.ro.
    Ceea ce vrea acest site sa va recomande este sa cercetati duhurile, adica persoanele care vi se par a fi Ortodoxe si de abia dupa indelung studiu sa sustineti o astfel de persoana, caci despre acestia ne avertizeaza Sfantul Apostol Ioan, in Sfanta Scriptura unde scrie, "iubiţilor, nu daţi crezare oricărui duh, ci cercaţi duhurile dacă sunt de la Dumnezeu, fiindcă mulţi prooroci mincinoşi au ieşit în lume". De cativa ani buni sunt tineri si mai putini tineri care ataca Biserica de dimineata pana seara in timp ce se declara Ortodocsi, am putea aminti aici persoanele acestea care rastalmacesc tot ce spun preotii sau ce fac Ierarhii dar nu este cazul, acestia publicand minciuni prin poze si articole cu fel de fel de postari denigratoare aduse Bisericii. Nu oricine se declara Ortodox este Ortodox.... Tot in Sfanta Scriptura citim in Sfanta Evanghelie dupa Matei urmatoarele, "iar cine va sminti pe unul dintr-aceştia mici care cred în Mine, mai bine i-ar fi lui să i se atârne de gât o piatră de moară şi să fie afundat în adâncul mării. Vai lumii, din pricina smintelilor! Că smintelile trebuie să vină, dar vai omului aceluia prin care vine sminteala. "
    Pilda semanatorului, pe care o gasim in "Evanghelia dupa Matei 13, 3-23; Marcu 4, 3-20", ne prezinta samanta cazuta in loc pietros care este o metafora pentru cel care la vreme de ispita, stramtorare sau prigoana contra credintei, indata se sminteste, adica indata se indeparteaza de Biserica. Acest fel de sminteala, de indepartare de credinta se intampla pentru ca "multi proroci mincinosi se vor scula si vor amagi pe multi" (Matei 24, 11).
    Asadar, frati intru dreapta credinta, nu va lasati inselati de fel de fel de poze, articole inselatoare care ataca preotii sau Biserica toata, caci acestia sunt "lupi in piele de oaie" si "fiţi treji, privegheaţi. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită" (Întâia Epistolă Sobornicească a Sfântului Apostol Petru | Capitolul 5).

Foto: biblia.citateortodoxe.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0