21 Aprilie 18

„Sfântul nu ne-a lãsat”

  • 04 Ianuarie 18
  • Minuni ale Sfintilor cu puterea lui Dumnezeu
  • 0
    L-am cunoscut pe Sfântul Ierarh Nectarie în anul 2003, când mama mea s-a îmbolnãvit de cancer la sân. Nimeni din familie nu era crestin practicant, motiv pentru care pãrintii mei au cãutat mai întâi solutii „lumesti” pentru boala mamei, apelând la mai multi doctori, în speranta cã vor gãsi un tratament mai sigur si mai usor.
    În cele din urmã, Dumnezeu le-a îndrumat pasii cãtre bisericã, unde mamei i s-a recomandat sã citeascã timp de 40 de zile Acatistul Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina. Mama a fãcut ascultare, iar sfântul nu ne-a lãsat. Mama s-a operat, i s-a extirpat zona canceroasã si de atunci cancerul nu a mai revenit. As putea spune cã Sfântul Ierarh Nectarie a vindecat-o pe mama trupeste si pe noi toti sufleteste, îndrumându-ne pasii spre Hristos.
    Eu – adolescentã fiind la vremea respectivã – nu eram foarte entuziasmatã de cele petrecute si nu pot spune cã l-am îndrãgit pe Sfântul Nectarie în mod special. Însã… s-a îngrijit el si de acest lucru.
    Din cauza bolii grave si a sedintelor de chimioterapie, organismul mamei slãbise si nu mai lupta la fel de bine cu bolile, chiar dacã era vorba de o banalã rãcealã, motiv pentru care se vindeca mai greu. Astfel, pânã în 2009, mama a avut mai multe internãri în spital pentru diverse probleme: hemoragie, spasmofilie, otitã (pentru care s-a operat), hemoroizi (pe care nu i-a tratat la timp, având dureri foarte puternice).
    În 2009, mama a fãcut o crizã urâtã din cauza hemoroizilor. Nu putea dormi de durere si ajunsese aproape de delir. Poate pãrea ciudat, dar cei care suferã de asa ceva stiu pânã unde se poate ajunge. În cele din urmã, am dus-o pe mama la spital si a ajuns din nou pe masa de operatie. Cu toate cã existã alte metode mai usoare de tratament, în cazul mamei aceasta a fost singura solutie. În aceste momente mi-am reamintit de bunul Sfânt Nectarie. Am citit atunci, timp de mai multe zile, acatistul sfântului si i-am promis cã, dacã mama se va face bine, primul copil pe care îl voi avea îi va purta numele. Mama s-a vindecat si, chiar dacã organismul ei a rãmas slãbit, de atunci si pânã azi, nu a mai suferit interventii chirurgicale, iar la Urgentã a ajuns mult mai rar decât înainte.
    Sfântul Nectarie a ajuns sã-mi fie cel mai drag dintre sfinti, si acum, privind în urmã, îmi dau seama cã, din momentul în care am fãcut acea promisiune, sfântul a fost mereu alãturi de mine, chiar si fãrã sã-mi dau seama:
– desi aveam duhovnic, nu mã simteam împlinitã sufleteste si începeam sã mã gândesc sã caut un altul. Acum, de aproape doi ani, am un duhovnic pe care nici nu-mi imaginam cã l-as putea avea. Citind în acatistul sfântului „Bucurã-te, duhovnic sfânt, care îi ajuti pe crestini sã îsi gãseascã pãstorii de care au nevoie”, mi-am dat seama cã si aici a fost ajutorul sfântului;
– într-o searã, am citit acatistul sfântului pentru niste prieteni dragi, iar a doua zi, „Bunicutul” sfânt a rezolvat o altã problemã: a îndrumat pe cineva spre scaunul spovedaniei. Pe cineva care, desi Îl cunoscuse pe Dumnezeu, nu se mai spovedise de mult. Atunci l-am „adoptat” pe Sfântul Nectarie ca bunicut al meu. Povestind cu o cunostintã despre acest lucru, i-am spus: „Nu stiu dacã si sfântul m-a adoptat, dar eu am fãcut-o.” Am rugat-o apoi sã vinã cu mine sã îmi cumpãr o iconitã micã a sfântului, ca sã o am la îndemânã la nevoie. Am gãsit un singur model: una tip calendar. Pe spate era un calendar din 2003, desi noi suntem în 2011. Initial m-am amuzat, pentru ca apoi sã-mi aduc aminte cã eu l-am cunoscut pe Sfântul Nectarie chiar în anul 2003. Era ca si cum mi-ar fi spus cã el încã de atunci este „Bunicutul” meu.
    Trimit aceste mãrturii pentru a-i multumi si pe aceastã cale Sfântului Nectarie si pentru a-i încuraja pe toti cei aflati în nevoi sã îi cearã ajutorul. Sfântul Ierarh Nectarie este într-adevãr un grabnic ajutãtor! (A.V., Sibiu)

Extras din: Sfântul Nectarie Vindecãri minunate / Carte apãrutã cu binecuvântarea Înalt Preasfintitului Arhiepiscop Justinian Chira al Episcopiei Maramuresului si Sãtmarului
Editura Areopag, Editura Meditatii / Bucuresti, 2012

 
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe
Colaboratori: www.ioanistrati.ro

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0