16 Februarie 19

Sfântul Nectarie, ocrotitorul românilor

  • 16 Martie 18
  • Minuni ale Sfintilor cu puterea lui Dumnezeu
  • 0
    Despre Sfântul Nectarie am aflat cu mai mulţi ani în urmă, citind o minune mărturisită de o tânără în revista „Lumea credinţei”. De atunci aceste mărturii s-au tot înmulţit şi cu Sfântul Nectarie mă întâlnesc în fiecare zi, fie în icoană, fie într-o mărturie a unei noi minuni săvârşite de sfânt.
    Când mama cumnatei mele s-a îmbolnăvit de cancer, am alergat la Sfântul Nectarie pentru ajutor în alinarea suferinţelor, iar sfântul a fost alături de cei care i s-au rugat. În urmă cu câteva zile, o prietenă îmi spunea că mama ei s-a îmbolnăvit de cancer şi au început să citească împreună acatistul sfântului, despre care aflaseră de pe internet. Analizele i-au ieşit bine, dar continuă să citească acatistul cu nădejde.
    Am prins drag de Sfântul Nectarie şi am rugat o colegă să picteze o icoană a sfântului şi, de un an de zile, icoana e la loc de cinste în casa noastră. Colega mi-a spus că de atunci s-a apropiat şi ea de Sfântul Nectarie. În primăvara acestui an am făcut un pelerinaj prin ţară şi în Bucureşti. Traseul includea şi Mănăstirea Radu-Vodă, unde se află racla cu sfintele moaşte ale Sfântului Nectarie. Îmi doream foarte mult să ajung la Sfântul Nectarie, dar nu se putea devia de la traseul stabilit cu mult timp înainte. Însă... tot am ajuns acolo, spre marea noastră bucurie. Ieşeam de la Patriarhie şi trebuia acum să o luăm spre Mănăstirea Antim. Ni s-a spus că e aproape şi putem merge şi pe jos, ba chiar o bătrânică s-a oferit să ne îndrume. Şi s-a tot dus bătrânica, s-a tot dus, până când am ajuns cu toţii la... Mănăstirea Radu Vodă. Aici bătrânica s-a scuzat, dar noi nu eram deloc supăraţi, dimpotrivă, ne-a făcut o bucurie. Atunci m-am închinat pentru prima dată la moaştele Sfântului Nectarie. Atâtea minuni am citit în ultimul timp, fie ca postări pe bloguri, fie comentarii la postări, încât acum sunt ferm convinsă că sfântul este ocrotitorul nostru, al românilor, şi, desigur, al tuturor celor care îi cer ajutorul. (Loredana)

Extras din: Sfântul Nectarie – Minuni în România
Ediţie îngrijită de Ciprian Voicilă / © pentru ediţia de faţă, Editura Egumeniţa
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 3
Vizitatori: 3
Utilizatori: 0