20 Iunie 19

SECULARISM, CRESTINISM, MORALITATE, CAINI SI OAMENI.

  • 01 Ianuarie 15
  • Stiri de interes
  • 1
SECULARISM, CRESTINISM, MORALITATE, CAINI SI OAMENI.

    Un studiu recent publicat de catre un psiholog Richard Topolski ( Universitatea George Regents SUA) arata incotro ne indreptam ca moralitate in aceasta lume secular-umanista. S-a propus subiectilor o situatie ipotetica in care un autoboz scapa de sub control in fata lor iar acestia au la dispozitie o fractiune de secunda pentru a decide pe cine salveaza: un animal sau un om. La experiment au participat 500 de oameni si li s-au pus in fata si ce fel de caine (al familiei sau un caine - al nimanui, al altcuiva) si ce fel de persoana (un turist strain, o persoana care traieste in acelasi oras cu subiectul dar nu interactioneaza, un var indepartat, bunicul sau bunica subiectului si in sfarsit sora sau fratele subiectului).

Aveti in tabel niste detalii socante dupa parerea mea.

13% dintre subiecti ar salva viata unui caine al nimanui in detrimentul unui turist strain
40% si-ar salva cainele propriu in detrimentul vietii unui turist strain.
37% ar salva viata propriului caine comparativ cu viata unei persoane cu care traieste in acelasi oras.
12% ar salva viata altui caine comparativ cu viata unei persoane care traieste in acelasi oaras.
23% si-ar salva propriul caine in detrimentul unui var indeparat
7% ar salva viata unui caine al nimanui si ar ignora salvarea vietii unui var indepartat.
6% si-ar abandona cel mai bun prieten si si-ar salva viata cainelui personal.
3% ar salva viata unui caine al nimanui si si-ar lasa cel mai bun prieten sa moara.
4% ar salva viata cainelui personal in detrimentul unui bunic sau bunica.
3% si-ar lasa propria sora/frate sa moara si si-ar salva cainele personal.

    Doamnelor si domnilor stiu ca sunt fanatici iubitori de animale. Nu trebuie sa va uitati in stanga sau in dreapta, ne aducem aminte de acel baietel ucis de caini si de mascarada penibila cu ONG-isti de la "cutu cutu" cu mainile patate de vopsea rosie si de Remus Cernea. Nu putem sa nu corelam ateismul cu aceste rezultate. Cand Crestinismul si iubirea aproapelui este inalturata avem oameni care pretuiesc mai mult viata unui animal.
 

40% si-ar salva propriul caine si ar lasa un turist strain, un om, sa moara. Socant.

    Trebuie sa invatam ca oamenii sunt creati in imaginea lui Dumnezeu si animalele nu. Asta mi se pare logica care te face sa alegi intre a salva un om necunoscut in detrimentul cainelui pe care il iubesti. Ceea ce avem aici este un conflict intre emotii si valori. Toti iubim acele fiinte pe care le cunoastem in detrimentul celor care nu le cunoastem. Ca atare ceva trebuie sa suprime acest sentiment. Acest "ceva" este reprezentat de valori. Dar aceste valori trebuie sa emane de undeva de sus, peste opiniile noastre, peste ratiunea noastra, chiar peste constiinta noastra. Iar aceste valori le consider ca fiind date de la Dumnezeu.
    Prin evolutie, nu este niciun motiv sa salvezi un strain in detrimentul unui caine, doar daca accepti ca viata umana este infinit mai pretioasa decat viata animala. Chiar si cei care au optat sa isi salveze animalele sunt consumatori de carne fara dubii. Vor fi de acord cu uciderea unui animal pentru placerea culinara. Dar sunt sigur ca nu ar accepta ca oameni sa fie ucisi pentru hrana lor. Doar inimile lor le spun sa abandoneze conceptul ca viata umana este mai importanta decat viata unui animal.
    Fara revelatie divina, nu putem stii ce este bine si ce este rau. Putem avea opinii si credinte despre moralitate dar nu putem avea o cunostinta a moralitatii. Chiar daca am cunoaste ce este bine fara Cuvantul lui Dumnezeu, sentimentele, emotiile, inima noastra ar depasi acea cunoastere.
  
Si eu imi iubesc cainele si pisica mea. Dar cred ca Dumnezeu cere sa te salvez pe tine primul.

    Rezultatele acestui experiment ne arata pretul teribil al moralitatii pe care il platim de cand am inlocuit revelatia Divina cu "revelatia" secular umanista. Cu acel ghid de moralitate, al interesului personal si al legii temporare. Da, esti ateu, esti moral. Respecti legea, nu furi, nu violezi,etc. Dar doamnelor si domnilor acest set de moralitate nu egaleaza si nu atinge valoarea obiectiva fixa data de Scriptura. Iar acest studiu confirma....esti moral dar iti vei salva cainele pe care il iubesti in detrimentul unui om pe care nu il stii.
    Intrebati 10 Crestini devotati Ortodocsi, Catolici, Protestanti chiar si Evrei, ce vreti voi, care cred in Cuvantul lui Dumnezeu ce ar salva prima data...un caine sau un om. Si apoi intrebati 10 Atei ce ar salva prima data. Dupa ce vei vedea rezultatele vei sta mai aproape de Crestini in situatii extreme, iti garantez.

Sursa PSYCHOLOGY TODAY: psychologytoday.com & Irationalitatea Ateismului (multumim)

   
 
 
 
Lasa un comentariu
avatar
avatar
0 Spam
1
Acest articol este absolut deosebit si atrage atentia inca din titlu,un articol foarte reusit si bine documentat.Studiul privind incotro se indreapta lumea ca moralitate in aceasta lume secular-umanista,experiment la care au participat 500 de oameni,studiu ce a fost realizat si este prezentat cu detalii in articol este cu adevarat DE INTERES pentru noi toti.
Intr-adevar nu putem sa nu corelam ateismul cu rezultatele din tabel,ce sunt socante.Cand Crestinismul,iubirea aproapelui este inlaturata exista multi oameni care pretuiesc mai mult viata unui animal.Fara revelatie divina,nu putem sti ce este bine si ce este rau.Putem avea opinii si credinte despre moralitate dar nu putem avea o cunostinta a moralitatii.Trebuie sa invatam ca oamenii sunt creati in imaginea lui Dumnezeu si animalele nu,ca viata umana este infinit mai pretioasa decat viata animala.Aceasta ar trebui sa fie logica care te face sa alegi intre a salva un om necunoscut in detrimentul cainelui pe care il iubesti.
Rezultatele acestui experiment ne arata pretul teribil al moralitatii pe care il platim de cand credinta in Dumnezeu,revelatia Divina am inlocuit-o cu "revelatia" secular umanista,cu acel ghid de moralitate al interesului personal si al legii temporare.
Multumim si cele mai sincere FELICITARI pentru un asemenea articol EXTRAORDINAR,ce prezinta un studiu cu niste informatii de mare importanta si ingrijoratoare pentru noi toti cei care suntem adevarati crestini!
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe