18 Ianuarie 18

Acasă » Secte si sectari
1 2 »

Calea prin care se iau deciziile în adunări nu e calea biblică

 • 16 Ianuarie 18
 • 452
- Cât timp ați petrecut ca neoprotestant?
- Optsprezece ani, dintre care șaisprezece ca predicator. S-au întemeiat atunci, în urma misiunii mele și a altora, mai multe adunări în zona asta, unde nu erau înainte – la Dolhasca, la Liteni, la Gulea, la Probota… Am fost și prezbiter câțiva ani (prezbiterul este cel care răspunde de o adunare), după aceea am intrat într-un grup mai mare, care ne întâlneam regulat la Suceava, și am hotărât să fie prezbiter cineva mai în vârstă, iar eu am rămas predicator și învățător; responsabilitățile erau în funcție de darul fiecăruia, ... Detalii... »


"Foarte puțini neoprotestanți au curajul să meargă până la capăt"

 • 15 Ianuarie 18
 • 89
- Spuneați mai devreme că vă puneați – și le puneați și altora întrebări legate de neoprotestantism. Alții nu se frământau și ei, nu se problematizau și ei? Erați singurul care venea cu aceste frământări?
- Da, eram mai mulți cu nedumeriri, dar… concluzia mea este că ceilalți n-au avut curajul să meargă până la capăt. Vreo patru familii s-au întors înapoi în Biserica Ortodoxă după ce ne-am întors noi. 
    Nici mama mea n-a făcut pasul odată cu mine, ci a mai rămas câteva luni acolo; îi era frică, nu era clar convinsă. Şi eu i-am spus: &bdq ... Detalii... »


Sectarii si prezicerile lor despre sfarsitul lumii

 • 06 Ianuarie 18
 • 87
    Intemeietorul sectei adventiste care a dat drept soroc a celei de-a doua veniri a Domnului anul 1844 (întîi primăvara, apoi toamna), martorii lui Iehova şi mileniştii trec toţi peste cuvintele categorice ale Mîntuitorului (Mat. 24, 36 şi Luca 17, 20) unde se arată că ziua şi ceasul nu sunt cunoscute de nimeni, nici de îngeri, nici de Fiul, ci numai de Tatăl.
    Calculele sectante se întemeiază pe interpretări riscate ale unor texte obscure din proorocirile lui Ezechiil şi Daniil şi Apocalipsă, şi dovedesc înfumurare.

Extras din ... Detalii... »


Penibilitatea spusa de sectari: "eu nu cred intr-o religie, cred in Dumnezeu"

 • 13 Decembrie 17
 • 321
    Asa este cand nu cunosti limba romana, sensul cuvintelor pe care le folosesti. Ca sectarii sunt oameni neinformati si usor de manipulat nu este un aspect nou prezentat dar indarjirea cu care ei se "mandresc" cu expresia "eu nu cred intr-o religie, cred in Dumnezeu" arata cel mai bine ca nici macar limba romana nu o cunosc asa cum ar trebui.
    Haideti sa verificam DEX-ul, adica Dictionarul explicativ al limbii romane care ne explica clar des ... Detalii... »


Consideraţi că apariţia şi înmulţirea sectelor este un semn apocaliptic, profeţit de Însuşi Mântuitorul?

 • 26 Noiembrie 17
 • 144
    N-aş îndrăzni să spun lucrul acesta, că trăim o vreme apocaliptică, mai ales că toţi sectanţii au cap de afiş în propaganda lor "Sfârşitul lumii", "Vine Sfârşitul!"; ca să se producă aşa-zisa panică şi, fără deliberare, unii se duc orbeşte la ei. Când omul orbeşte de bunăvoie, cine-l mai poate reţine? Şi, dacă va trebui să credem că e un semn apocaliptic, ar scădea râvna de combatere şi învăţătura împotrivă va fi zadarnică, pentru că deja trăim un sfârşit, trăim împliniri de proorociri.
    Ei, sectanţii, au câmp liber de bătaie pe mai multe fe ... Detalii... »


ERETICUL: Trebuie venerată, zic ei, inscripţia sau imaginea a cărui nume e înscris pe ea? una din ele? nu ambele? Şi care din ele (atunci)?

 • 25 Noiembrie 17
 • 102
ORTODOXUL: Lucrul este asemănător cu a întreba dacă trebuie să ne închinăm la Evanghelie sau la numele de pe ea? La tipul Crucii sau la litera de pe el? Dar acest lucru s-ar putea aplica şi pentru fiecare din noi, la cutare sau la numele lui: al lui Pavel şi al lui Petru poate, şi al fiecăruia din indivizii de sub aceeaşi specie. Şi cum nu e aceasta un lucru lipsit de minte sau mai degrabă de râs? Căci ce este lipsit de nume din cele ce cad sub ochii noştri? Şi atunci cum va putea fi scindat în ce priveşte slava lucrul numit de apelativul propriu, ca în una să-i dăm închinare, ... Detalii... »


Ramuri dizidente ale sectei baptistilor

 • 16 Septembrie 17
 • 177
1. Biserica menonita (continuatorii anabaptistilor, au patruns si la noi)
1. Baptistii de sambata (proveniti din mozaici si adventisti)
2. Baptistii unitarieni (neaga Sf. Treime)
3. Baptistii vechi (au predestinatia rigida)
4. Baptistii fratietatii (de culoare)
5. Baptistii femeilor mironosite - au botezul pruncilor si ierarhie feminina
6. Baptistii cufundatori
7. Baptistii „celor 6 porunci” (un cod V.T.+N.T.)
 


Ereziile protestantilor

 • 19 Iunie 17
 • 277
    Protestanţii, cu Luther în frunte, învaţă că omul se mântuieşte numai prin credinţă - solafide - şi că, deci, de fapte bune nu este nevoie pentru mântuire. Ba unii din ei au susţinut chiar că faptele bune ar fi păgubitoare pentru mântuire. Rătăcirea lor se întemeiază pe înţelegerea greşită a câtorva texte din epistolele Sfântului Apostol Pavel, ca de exemplu următoarele: Prin credinţă se îndreptăţeşte omul, iar nu prin faptele Legii (Rom.3,28). Nici un trup nu se va îndrepta din faptele Legii (Rom.3,20; Galat.2,16; Efes.2,8; etc.) etc. în aceste locuri, ca şi în altele, Apostolul ... Detalii... »


Urmarile prozelitismului sectar

 • 18 Iunie 17
 • 418
    Urmările cele mai grele ale înmulţirii sectelor în ţara noastră sunt multe şi uneori nebănuit de mari. Mai întîi păstorii de suflete, care pierd pe credincioşi din sînul Bisericii nu se mîntuiesc nici ei şi nici cei ce s-au rătăcit din cauza lor de la adevărata credinţă. Apoi, prozelitismul sectar, ambiţia, interesul moral sau material al sectelor, mîndria, fanatismul, dus uneori la acte imorale, la fărîmiţarea sectelor în grupuri rivale, dizidente. Legătura tuturor sectelor cu ţările occidentale dezbină credincioşii noştri, slăbesc unitatea duhovnicească a Bisericii si îndeamnă ... Detalii... »


Limbile bolborosite de penticostali nu pot fi insuflate de Duhul Sfant pentru urmatoarele motive:

 • 16 Iunie 17
 • 6783
1. Dacă ar fi într-adevăr insuflate de Duhul Sfînt, atunci ele ar trebui să aibă rosturile şi scopurile dumnezeieştii chibzuinţe, pe care le-au avut şi cele biblice, pe când limbile penticostalilor sunt foarte departe, şi chiar împotriva celor biblice.
2. Dacă penticostalii, prin vorbirea în limbi, ar avea scopul pe care l-au avut Apostolii la Cincizecimea Pogorîrii Duhului Sfînt, de a uni pe străinii de alte limbi şi de a-i face prin aceasta să cunoască şi să primească şi ei învăţătura creştină, atunci am înţelege că se cuvine să preţuiască şi să folosească acest dar în  măsur ... Detalii... »


O discutie despre dreapta credinta intre un ORTODOX si doi "martori ai lui Yehova"

 • 03 Iunie 17
 • 1120
    Discutia incepe, continua si se termina intr-un ton calm si frumos cu argumentele care urmeaza.
    Intrebarea mea primordiala fata de barbatul si femeia din secta "martorii lui Yehova" a fost daca au Biblia la ei iar raspunsul a fost ca momentan nu dar ca ma invita la adunarea lor pentru a-mi inmana una dupa care m-am simtit nevoit sa le spun ca nu voi veni acolo pentru asa ceva si ca ceea ce-mi doresc eu este o discutie crestina despre invatatura cea dreapta a credintei in Dumnezeu.
    Astfel, continuand discutia i-am in ... Detalii... »


Alte aspecte uluitoare despre fondatorii adventismului

 • 10 Mai 17
 • 392

    William Miller (1782-1849) este considerat precursorul adventismului. Acesta a fost un baptist neregenerat, plin de fixatii mintale si erezii. In timp ce locuia cu familia in satul Poultney din statul american Vermont, cetateni de frunte din localitate l-au initiat in deism. Aceasta religie neaga Trinitatea, miracolele, si interventia lui Dumnezeu in istorie. Umanitatea pamantul si universul isi urmeaza cursul lor independent de Dumnezeu (spun deistii) deoarece acesta dupa creatie a lasat lucrurile in voia lor. Deismul este o forma disimulata de ateism. Miller a devenit d ... Detalii... »1-12 13-14
Articolul lunii
Retele Sociale
 • Facebook
 • Google+
 • Twitter
 • Comentarii
 • Apreciate
 • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0