26 Iunie 19

"Se săturase să mai stea acolo, dar îi era ruşine să se întoarcă acasă."

  • 08 Iunie 19
  • Tineri
  • 0
    O femeie creştină pe nume Lidia, iubitoare de plăceri trupeşti, îşi înşela bărbatul, pe Mihai, cu un musulman. Când acesta s-a întors în ţara sa, în Iran, a luat-o şi pe femeie cu el. Numai că acolo ea a aflat că iubitul ei mai avea alte două soţii. Pentru ea a început o viaţă grea. Atunci când musulmanul şi-a mai luat încă o soţie, mult mai tânără, creştina a devenit doar o slugă în casă. Se săturase să mai stea acolo, dar îi era ruşine să se întoarcă acasă.
    Când Mihai a aflat cât de greu o ducea soţia sa, primind binecuvântarea părintelui său a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a o ajuta să se întoarcă la el. I-a trimis printrun cunoscut bani de drum şi, primindu-i, Lidia a pornit de îndată spre el.
    Întrucât aproape toţi cunoscuţii lor ştiau de căderea Lidiei, Mihai s-a mutat cu serviciul în alt oraş; pentru ei a început o viaţă nouă. Deşi înainte nu putea face copii, după ce s-a spovedit şi după ce la sfatul părintelui a mers la câteva slujbe de maslu, Lidia a rămas însărcinată. Viaţa ei era cu totul alta. Începuse să cunoască frumuseţea familiei.
    Cu atâta dragoste o înconjura soţul ei, încât atunci când o rudă mai îndepărtată dea lor a trecut prin oraşul în care se mutaseră şi a început să îi clevetească pe la cunoscuţi, spunându-le despre aventura femeii cu musulmanul, aceştia nu i-au dat crezare. Se gândeau: „Nu, Lidia nu avea cum să îl înşele pe Mihai. Altfel el nu ar fi înconjurat-o cu atâta dragoste”.

    A fost un patriarh în dumnezeiasca Cetate, care atât era de milostiv şi lesne iertător greşiţilor, că unul dintre ai casei lui a furat de la dânsul aurul şi temându-se a fugit în Tebaida Egiptului. Acesta umblând, l-au aflat barbarii şi, luându-l, l-au dus la locul lor. Dar aflând arhiepiscopul, l-a cumpărat cu optzeci de galbeni. Deci venind el acolo, l a primit milostivul, încât ziceau unii din cetăţeni că nimic n a greşit arhiepiscopului. (25-248)

Extras din: Danion Vasile - PATERICUL MIRENILOR - PILDE PENTRU SECOLUL XXI      
Editura Egumenita Galati 2004
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe