23 Octombrie 18

Se cere validarea referedumului din 6-7 Octombrie sau repetarea lui, exista precedent si-n Macedonia

  • 11 Octombrie 18
  • Referendum pentru FAMILIE
  • 0
    Iata textul petitiei de pe site-ul petitieonline.com:

    "Solicitam ANULAREA rezultatelor referendumului din 6 și 7 octombrie 2018 și REPETAREA lui sau VALIDAREA LUI întru cât campania agresivă si ilegala de boicot și de dezinformare cu privire la intrebarea de pe buletinul de vot a adus la neintrunirea cvorumului necesar validarii acestuia.
Acest fapt este confirmat si de dnu Senator Titus Corlatean intrun intervi acordat recent:
"De asemenea, îmi îngădui, ca om care a avut contact direct cu electoratul în perioada asta de campanie pentru referendum, să remarc faptul că referendumul a eşuat nu pentru că o uriaşă majoritate a cetăţenilor români nu ar fi fost pentru definirea constituţională a căsătoriei dintre un bărbat şi o femeie, ci pentru că a existat o confuzie largă şi stimulată legată de formularea întrebării şi eventuale lucruri care s-ar ascunde în spatele ei. Poziţia pe fond a societăţii româneşti pe acest subiect nu s-a schimbat. " pentru STIRIPESURSE.RO
Legea 3/2000, după care s-a desfășurat Referendumul din 2018, spune foarte clar, la Articolul 5, alineatul (2):
„Referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puțin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente." Textul este foarte clar: dacă participarea este sub 30% Referendumul NU ESTE VALABIL. Adică trebuie repetat.

Dacă NU veți cerre repetarea acestui referendum vă rog să luați act de numărul destul de mare al voturilor DA (91,61%) și să VALIDAȚI ACEST REFERENDUM. În data de 30 Septembrie 2018 în Macedonia a avut loc un referendum care la fel ca în cazul celui din România nu a atins cvorumul necesar validării, dar conform recomandărilor de la Uniunea Europeană se va ține cont de rezultatul majorității celor ce au fost prezenți la vot!

În speranța că veți da curs solicitării mele vă rog mulțumesc anticipat atât în nume personal precum și în numele celor 3.778.716 milioane de Români prezenți la acest scrutin!"

Semneaza si tu petitia AICI.
Foto: dininimapentrutine.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0