23 Octombrie 18

S-a scos artileria grea în lupta împotriva inițiativei cetățenești a Referendumului pentru Căsătorie.

  • 26 Septembrie 18
  • Despre familie
  • 0
    „S-a scos artileria grea în lupta împotriva inițiativei cetățenești a Referendumului pentru Căsătorie. Etichetarea „referendumul urii” este acum întărită cu comparații cu RASISMUL și cu HOLOCAUSTUL. Etichetarea ascunde, în fapt, o formă foarte acidă de ură – de ură împotriva oricărui demers cetățenesc de tip creștin și conservator, și în fapt a unor valori creștine. Dar ascunde și altceva. E o formulare care ascunde o formă de dispreț față de suferința istorică a unor grupuri persecutate– cum ar fi persoanele de culoare și evreii.

    Comparația dintre negarea „dreptului“ la o presupusă „căsătorie“ homosexuală și discriminarea rasială este facilă – ba chiar jignitoare pentru persoanele de culoare. O serie de pastori americani de culoare au arătat că „găsim drept dezgustătoare eforturile lobby-ului LGBT de a urmări un drept special bazat pe comportamentul lor sexual prin asemănarea cu mișcarea pentru drepturi civile din anii 1960 și 1970“.

    Iar filosoful american Harry Jaffa a scris: „Natura și rațiunea ne spun că un negru este o ființă umană, și de aceea nu trebuie tratat ca un cal sau ca un bou sau ca un câine, așa cum natura și rațiunea ne spun că un evreu este o ființă umană, și de aceea nu trebuie tratat ca și cum ar fi bacilul ciumei. Dar cu aceeași voce, natura și rațiunea ne spun că un bărbat nu este o femeie, și că prietenia sexuală este decentă între cele două sexe opuse, și nu între persoane de același sex.“

    În plus, CCR a arătat că ridicarea definiției Căsătoriei dintre un bărbat și o femeie la rang constituțional nu restrânge nimic şi nu atinge vreun drept al homosexualilor. În acest timp, homosexualii au în România acces nediscriminatoriu la piața muncii, la servicii de educație, de sănătate, se pot căsători în condițiile prevăzute de lege pentru toți cetățenii (cu o persoană majoră, care nu e rudă apropiată, nu e căsătorită cu altcineva, nu suferă de o boală mintală, etc.), își pot lăsa moștenire averea prin notar, iar orice formă de discriminare împotriva homosexualilor este pedepsită prin lege.

    Așadar, această încercare de a deligitima, altfel decât prin argumente raționale, admise politic, o inițiativă susținută de trei milioane de cetățeni este, în sine, profund ILIBERALĂ. Oponenții inițiativei cetățenești de clarificare a definiției Căsătoriei în Constituției nu au dat nicio șansă dezbaterii democratice pe subiect. De la bun început, tactica lor a fost una a degradării statutului oponentului, a falsificării inițiativei și a argumentelor acestora, a conspirativitei și a alarmismului. Totul în numele apărării unor presupuse „drepturi” ale unor minorități sexuale – chiar cu prețul călcării în picioare a suferințelor unor grupuri care au fost supuse unor persecuții cumplite în istorie.“

Autor: Catalin Sturza
Foto: gandeste.org
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 3
Vizitatori: 3
Utilizatori: 0