25 Aprilie 19

S-a mutat la cer un frate de-al nostru ... Sorin Focuță.

  • 29 Martie 19
  • Biserica Ortodoxa, Biserica lui Hristos
  • 0
    Scriu acest articol cu o mare tristete in suflet, un regret venit poate si din faptul ca nu am apucat sa scriu nici un articol despre acest mare om in timp ce inca mai era in viata, printre noi, bucurandu-ne, alinandu-ne cum numai el o facea.
    S-a mutat la cer un frate in Hristos cu noi, un Ortodox demn, un om puternic care in ciuda suferintei sale, boala Lobstein (boala oaselor de sticlă), a demonstrat mai multa putere decat noi toti la un loc. Atat optimism, atat realism, luciditate la o persoana cu asa suferinte este foarte greu de gasit. Acest om le avea pe toate acestea, noi astia "sanatosi" nu, suntem rai, invidiosi, zgarciti ...el nu, el il avea pe Hristos si asta era totul, si asta ar trebui sa fie totul si pentru noi toti, caci Hristos este totul. Scrie in Sfanta Scriptura cuvintele Mantuitorului "fara Mine nu puteti face nimic", se pare ca Sorin stia cel mai bine acest lucru ...

    Conform stiripentruviata.ro, "la emisiunea„Femei de 10, bărbați de 10”, dr. Monica Pop a spus că este „un păcat” să fie lăsați să vină pe lume copiii care se vor naște cu dizabilități sau copii ai căror părinți nu sunt pregătiți să-i primească.
    I-a răspuns o astfel de persoană, Sorin Focuță, care are de 45 de ani boala Lobstein": "Sunt dator în fața lui Dumnezeu să apăr acești copilași ce nu se pot apăra singuri, și – cu tot respectul pentru doamna oftalmolog și toți ce sunt porniți vehement pe ideea că noi, cei care ne naștem cu niște dizabilități, nu am gusta la fel de mult bucuria de a trăi ca și domniile lor – spun că ar trebui să nu își facă absolut nici o problemă, am trăit bucurii pe care mulți copii crescuți acum la bloc și-n orașe, nici nu prea le mai trăiesc: ani buni de lecturi și stat într-un cadru natural debordând de vietăți care mai de care mai frumoase, lucru de mână alături de mămica, jocuri cu fratele meu mai mare.
    Nu, nu șotron, minge… dar se găseau destule gen: șah, table, cărți, Nu-te-supăra-frate… și chiar fotbal pe scândura furniruită cu care se lungea masa  (asta-i ghidușie făcută fără să știe mămica, jucam doar când pleca ea de acasă). Iar ceilalți copiii de pe stradă, care pot oricând da mărturie că niciodată n-am plâns că de ce trăiesc, că de ce m-am născut, că de ce ei pot și eu nu, că ei au și eu nu. Slavă Domnului, nici vorbă de așa ceva."

    Sorin, mergi in pace, in pacea lui Hristos. Sufletele noastre sunt alaturi de tine in rugaciune...

Dumnezeu sa-l ierte!

Sursa foto: Facebook.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
Citate Ortodoxe

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0