21 Iulie 19

Romania, vatra Europei – video

  • 03 Noiembrie 14
  • Istorie
  • 1
România, vatra Europei – video

    Dovezi istorice incontestabile ne demonstrează că aici, în spațiul carpato-danubiano-pontic este leagănul culturilor europene. Și când spunem aceasta vorbim despre un număr impresionant de descoperiri ce vorbesc despre o primordialitate a locurii, a scrisului, a artei prelucrării ceramicii și a metalelor.

    Desigur, o istorie care ar transforma România dintr-o țară de mâna a treia în leagănul civilizațiilor europene și numai, deranjează multe interese străine, în virtutea cărora se duce o aprigă luptă de distrugere sau de îngropare a ientității noastre și a istoriei acestor meleaguri.

    Adevărul iese însă la lumină tot mai mult și datorită muncii de o viață pe care cercetători precum domnul Gabriel Gheorghe, invitatul acestei emisiuni, au făcut-o! - Sursa articol & video: adevaruldespredaci.ro - Daniel Roxin
 

Savant german: România este vatra Europei

    Un mare savant german, Harald Haarmann, specialist în istorie culturală, arheomitologie, istoria scrisului, evoluţia limbii şi istoria religiilor, autor a 40 de cărţi traduse în diverse limbi de circulaţie internaţională, editor şi co-editor a 20 de antologii, face o declaraţie de mare importanţă pentru noi, rezultat al cercetărilor sale.

    El spune că cea mai veche scriere din lume e cea de la Tărtăria – România şi că Civilizaţia Danubiană este prima mare civilizaţie din istorie, mai veche cu mii de ani decât cea sumeriană (considerată încă leagănul civilizaţiei).

    Rezultatul cercetărilor sale sunt prezentate într-un film documentar numit Civilizaţia Danubiană (Danube Civilization).

    Fără îndoială că această perspectivă dată de un savant german premiat de instituţiile europene pentru contribuţiile sale ştiinţifice, membru al Centrului de Cercetare pentru Multiligvism de la Bruxelles, poate să răvăşească tot ce se credea ca fiind deja bine stabilit în legătură cu istoria străveche a umanităţii.

    Desigur, el nu este primul care susţine că spaţiul carpato-danubiano-pontic este locul primelor mari culturi europene. Astfel, savanta americană de origine lituaniană, Marija Gimbutas, a afirmat ceva asemănător acum mult timp: “România este vatra a ceea ce am numit Vechea Europă, o entitate culturală cuprinsă între anii 6.500 – 3.500 î.Hr., axată pe o societate matriarhală, teocratică, paşnică, iubitoare şi creatoare de artă, care a precedat societăţile indo-europene patriarhale de luptători din epocile bronzului şi fierului.”
 

    Mă întreb cum vor reacţiona “ştiinţificii” noştri, cei care sunt deranjaţi de orice lucru care dă bine la CV-ul  istoric al acestui spaţiu?…

    Voi cum explicaţi faptul că o serie de aşa-zişi istorici români turbă de supărare la astfel de informaţii? Adică diverşi savanţi străini spun că aici este Vatra Vechii Europe, iar unii dintre cei care predau în universităţile de la noi se luptă să ne convingă că nu e aşa, în pofida tuturor probelor şi evidenţelor.

    Oare cât o să le mai meargă cu ascunderea adevărului istoric? Eu zic că foarte puţin!Să fim optimişti pentru că adevărul va ieşi la iveală în toată frumuseţea lui! - Sursa: financiarul.ro
 
România, vatra Europei - cu Gabriel Gheorghe (Episodul 1) - Adevăruri tulburătoare
 

România, vatra Europei (Episodul 2) - Adevăruri tulburătoare
 

   
 
 
 
Lasa un comentariu
avatar
avatar
0 Spam
1
Titlul este bine ales,acest articol este cu adevarat deosebit,reusit,cu informatii de interes si de mare importanta.Multumim si cele mai sincere felicitari pentru un articol de cultura si istorie Extraordinar pentru noi toti romanii!
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe