19 Martie 19

REVOLTATOR. Tariceanu, in Covasna: Romanii din Covasna si Harghita ar trebui sa stie limba MAGHIARA

  • 16 Noiembrie 14
  • Actualitate
  • 1
REVOLTĂTOR. Tăriceanu, în Covasna: Românii din Covasna și Harghita ar trebui să știe limba MAGHIARĂ

    Declarație stupefiantă a președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, făcută ieri la Sfântu Gheorghe la o întâlnire cu aleșii UDMR din Covasna. Acesta nu s-a pronunțat ferm împotriva autonomiei teritoriale pe criterii etnice pentru care luptă UDMR, în schimb a afirmat că românii din zonă ar trebui să cunoască limba maghiară.

Vezi și VIDEO. Primarul UDMR din Miercurea Ciuc: ,,(…) Toată lumea care trăieşte din impozite, din impozitele secuilor, trebuie să ne cunoască limba, limba noastră maternă”

    Potrivit covasnamedia.ro, Tăriceanu a evitat să se pronunțe cu privire la autonomia pe criterii etnice, însă a spus că în opinia lui în zona Covasna și Harghita toți cetățenii ar trebui să știe atât limba română cât și limba maghiară. ”Atât românii cât și maghiarii de aici ar trebui să fie bilingvi, și vreau ca această comunitate să fie liberă și realizată”, a spus Tăriceanu citat de covasnamedia.ro.
 


Sursa foto: activenews.ro

    După ce în februarie 2013 primarul UDMR din Miercurea Ciuc, Raduly Robert, afirma faptul că în județele Covasna și Harghita limba maghiară este obligatorie (detalii aici), a venit rândul președintelui Senatului, al doilea om în stat, să afirme faptul că românii din cele două județe ar trebui să cunoască limba maghiară.

Vezi și EXCLUSIV. Sentință ÎCCJ care dovedește cum sunt DICRIMINAȚI PE CRITERII ETNICE ROMÂNII din Covasna. ÎCCJ a anulat IREVOCABIL o decizie CNCD care impunea LIMBA MAGHIARĂ OBLIGATORIE pentru o funcție publică într-o primărie din Covasna DOCUMENTE

Multumim pentru sursa: dantanasa.ro

   
 
 
 
Lasa un comentariu
avatar
avatar
0 Spam
1
Acest articol este cu adevarat deosebit si de mare actualitate pentru noi toti romanii,asa ceva este intr-adevar revoltator asa cum spune si titlul articolului - Declaratia președintelui Senatului,Călin Popescu Tăriceanu,al doilea om in stat chiar este stupefianta ,,ca in opinia lui în zona Covasna și Harghita toți cetățenii ar trebui să știe atât limba română cât și limba maghiara''. Daca toti romanii si-ar pretui neamul si limba atat de mult cat el oare unde am ajunge.Multumim si sincere felicitari pentru acest articol de interes pentru noi toti romanii!
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0