21 Noiembrie 18

Reporter: Ce înseamnă a fi integru în viziunea dumneavoastră?

  • 14 Martie 18
  • Parintele Constantin Necula
  • 0
Pr. prof. dr. Constantin Necula:
- Pentru mine-i simplu! Dacă ai Evanghelia de partea ta, niciodată nu ești în afara legii. Toate instituțiile alea pe care le avem împotriva corupției sunt inventate pentru că am uitat de Evanghelie. Ne-au trebuit legi făcute de oameni? Le aplică oamenii și ies strâmbe ca mințile oamenilor; de aici cred că e și problema fundamentală pe care o trăim...

    Ați spus că e un flagel corupția... Nu e singurul! Astea merg mână-n mână cu altele, în primul rând cu proasta profesionalizare a locurilor noastre de muncă din România.
    Sigur că un om care nu e pregătit și nu e plătit este ușor coruptibil. Pe de o parte habar n-are ce lucrează și-a doua oară, îi convine să câștige ceva în plus.

    Apoi ține de mediocritatea sistemului de apărare al persoanei care lucrează în sistem. Ferească-Dumnezeu să greșească cineva vreodată, că nu-l apără nimeni. Adică, tot mergem să lătrăm înainte, trebuie să mai avem și oameni să latre înapoi.
    Și mă uit la asta... așa se întâmplă cu învățătorii, cu profesorii - pentru orice elev care este agresat la școală - facem comisii naționale, intervin miniștrii la telefon, la televizor (să facă rating) - când e agresat un profesor sau un învățător nu întreabă nimeni nimic... ați văzut și cazurile polițiștilor agresați și loviți...
    Mie nu-mi vine să cred că un polițist poate muri fără să nască un val de proteste pe stradă...

    La noi corupția se reduce la un plic de bani... dar este o corupție culturală mult mai gravă decât asta!

Foto: Facebook
 
 
Interviu cu părintele profesor Constantin Valer Necula

Părintele profesor Constantin Valer Necula, a intrat din nou în dialog cu societatea civilă prin intermediul #DGA, atingând astfel aspecte de ordin social, moral și de integritate. După cum este deja cunoscut, răspunsurile au fost formulate într-o manieră proprie, pentru care vă invităm să îl urmăriți, aici, în această săptămână și să ne lăsați să aflăm și părerile voastre.

Posted by Directia Generala Anticoruptie on Monday, March 12, 2018
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0