20 Septembrie 17

Puterea Sfintei Cruci

28 Iulie 17
Autor: Vizitator
Vizualizari: 150
Comentari: 0
Versiune printabilă
    Un tânăr dornic de aleasă învăţătură s-a dus odată la o mănăstire, să-i ceară sfat unui bătrân călugăr:  
    - Părinte, daţi-mi, vă rog, o carte din care să pot învăţa cel mai bine cum trebuie să fie un creştin; cum trebuie să gândească, ce trebuie să facă; o carte care să-mi explice toate aceste lucruri!
    Călugărul i-a spus că are o asemenea carte în chilia sa şi s-a dus să o aducă, însă, după câteva clipe, s-a întors ţinând în mână o cruce pe care i-a întins-o tânărului. Văzându-l mirat, i-a spus:
    - Fiule, crucea este cea mai de seamă învăţătură pe care Dumnezeu i-a dat-o omului. Pentru noi, Mântuitorul S-a jertfit pe cruce, arătându-ne astfel ce înseamnă să iubeşti, fiindcă a făcut acest lucru din dragoste pentru oameni. Crucea înseamnă tocmai calea pe care omul ajunge la iubire, adică la Dumnezeu. Cel ce ştie să-şi poarte crucea, poartă cu el, în acelaşi timp, harul şi iubirea Domnului. De aceea, crucea nu este o povară, ci o bucurie; când te dăruieşti celui drag, nu o faci cu tristeţe şi cu reţinere, ci cu bucurie şi entuziasm.- Crucea înseamnă, deci, curaj, răbdare, dar, mai ales, dragoste.
    Doreai o carte pe care să o citeşti cu ochii şi a cărei învăţătură să îţi lumineze mintea. Iată, în schimb, crucea - o carte pe care o vei citi cu sufletul şi a cărei învăţătură îţi va lumina întreaga viaţă.  

"Crucea, izvor de tămăduire, uşa Tainelor, arma păcii, veselia sufletului meu." (Acatistul Sfintei Cruci)
 

Extras din: Cele mai frumoase Pilde şi povestiri creştin-ortodoxe   
Leon Magdan Tipărită cu binecuvântarea prea fericitului Părinte Teoctist Patriarhul Bisericii ortodoxe române Lucrare recomandată cadrelor didactice Editura Aramis – Patriarhia Română 
Voteaza:
Categoria: Pilde crestin ortodoxe
Adresa: http://www.deinteres.org/news/pilde_crestin_ortodoxe/1-0-12   

Total comentarii : 0
avatar