24 Octombrie 18

PSD și aliații fug de adevărul istoric

  • 09 Februarie 18
  • Politica
  • 0
    Marți, 6 februarie 2018, la Camera Deputaților, alături de colegii din PNL și din partidele de opoziție, am asistat uluit la respingerea la foc automat, concomitent - în comisia de apărare, unde s-a dat un raport de fond nefavorabil, și în comisia de administrație, unde s-a dat aviz negativ - a legii cu privire la comemorarea rezistenței armate anticomuniste din România.

    Mai întâi, nu înțeleg de ce o propunere legislativă vizând o reparație morală a nedreptăților trecutului se respinge cu o grabă cel puțin suspectă.

    Apoi, ceea ce iarăși este bizar, legea partizanilor anticomuniști, al cărei raport de fond ar fi fost firesc a fi rezervat comisiei juridice precum s-a întâmplat și la Senat, a fost repartizată pentru raport final la comisia de apărare, ordine publică și siguranță națională a Camerei Deputaților. Ce ne spune acest lucru? Oare cei din conducerea PSD se temeau că legea ar putea trece și a fost repartizată cu “dedicație” ori, și mai grav de atât, pentru cei din coaliția de la guvernare, partizanii din munți au rămas “bandiții” din propaganda comunistă care întinau “nobilele idealuri ale marxism-leninismului” apărat de armata sovietică, brigăzile NKVD și de trupele de securitate care acționau pe teritoriul României?

    Faptul că Guvernul României și coaliția majoritară doresc să fie respinsă legea recunoștinței față de partizanii anticomuniști este dovada clară că în România se refuză o adevarată împăcare cu trecutul totalitar, iar condamnarea regimului communist a rămas doar pe hârtie.

    Noi, cei de la PNL, am depus această propunere legislativă cu gândul la demnitatea națională a poporului român, la reparația morală a victimelor comunismului și la respectul internațional cuvenit României.

    La fel precum cehoslovacii au avut dizidența intelectuală și Charta 77, așa cum maghiarii au făcut revoluția din 1956, iar polonezii s-au evidențiat prin mișcarea muncitorească de rezistență sindicalistă, care a dat naștere fenomenului “Solidaritatea”, la fel, în același context al rezistenței anticomuniste, România a dat naștere unui fenomen unic în spațiul Europei de dincoace de “Cortina de fier”: rezistența armată anticomunistă.

    Astăzi, prin aceste mișcări politice bizare, PSD și sateliții săi ne dovedesc un singur lucru: negarea realității că în România, pentru aproape 20 de ani, a existat o rezistență armată cu caracter anticomunist. Un gest politic al cărui rezultat indirect este simpatia pentru regimul de ocupație sovietică dintre anii 1944-1958, factorul decisiv al impunerii regimului totalitar comunist în România.

Legea comemorării partizanilor din munți va merge cu raport de respingere la dezbaterea din plen; indiferent de rezultatul votului, ne vom bate pentru onoarea eroilor noștri!

Parlamentul României nu se încheie nici astăzi și nici mâine și sunt convins că, peste nu mult timp, vom avea această lege adoptată de Camera Deputaților.

Daniel Gheorghe
Deputat al Partidului Național Liberal

Foto: cersipamantromanesc.wordpress.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0