20 Iunie 19

Prostia si mass-media: Cazul "prietenilor" lui DUGHIN din Romania

  • 05 Decembrie 14
  • Actualitate
  • 1
Prostia şi mass-media: Cazul “prietenilor” lui DUGHIN din România

    Mă tot întreabă lumea, pe mail, facebook, telefonic etc., despre un fel de articol tot mai răspândit în presă. Pe site-urile serioase articolul este preluat cu ghilimele sau rezerve. Pe fiţuici este postat ca adevărat, cu titluri mincinoase şi stupide de genul “Lista prietenilor Rusiei din România deconspirată de Alexandr Dughin&Co. Prin e-mail!”. Oh, mamă! Uluitor! Prin e-mail! Şi Elodia venea cu elicopterul cu pedale să flaxureze ţurumbele!

    Este greu de acceptat realitatea prostiei care domneşte peste multe minţi ce se cred luminate. De la cei care pun asemenea titluri până la tot felul de comentatori care le iau de bune.

    Situaţia îmi aminteşte de un incendiu la biserica ctitorită de mine în Berceni, când se spunea la ştiri “turla a fost în întregime distrusă”, în vreme ce imaginile date în acelaşi timp arătau incendiul (localizat strict la acoperiş) deja stins şi turla, albă şi zveltă, neatinsă. Culmea este că au fost oameni care venind la biserică, văzând-o cu ochii lor, îmi plângeau de milă că “a ars turla”. Asta stând în biserică, sub turla intactă!

    Articolul în cauză se bazează pe pretenţia unor anonimi care ar fi obţinut de la alţi anonimi o listă obţinută ilegal – deci imposibil de confirmat. Interesele grupurilor în cauză sunt incerte, ceea ce face obiectivitatea lor un vis de neatins.

    Lista este cel puţin stranie, fiind în ea persoane importante alături de oameni destul de oarecari – eu fiind unul – şi, mai mult, chiar şi persoane aflate în poziţii politice şi culturale diametral opuse (inclusiv faţă de Rusia).
 


Sursa foto: rumaniamilitary.ro

    Mie articolul mi s-a părut o glumă, o producţie a unui site de amuzament. De altfel, am râs în hohote când l-am citit.

    Rău stau – în primul rând cu inteligenţa şi discernământul – cei care l-au luat în serios, şi mai ales cei care au luat în serios titlurile ridicole ale unora.

    Culmea! Chiar în articol scrie: “Din datele prezentate prezentate de site-ul ucrainean nu e clar daca persoanele de pe lista au intrat în contact cu Dughin ori colaboratorii săi sau dacă e vorba doar de potenţiale ţinte pentru acţiunile acestuia.”

    Genial! Deci, avem un articol scris pe baza “creaţiei” unor jurnalişti ucraineeni care pretind (sic!) să fi primit de la un grup anonim (sic!) o listă obţinută ilegal şi imposibil de confirmat (sic!) de la un grup anonim de hackeri (sic!).

    Şi în care se recunoaşte că de fapt habar nu se are ce e cu numele de pe listă! Mare ştire! Dan Diaconescu poate fi mândru, OTV-ul are urmaşi demni în România! A întemeiat o adevărată tradiţie!

Concluzie: Un articol hazliu, lipsit de orice substanţă şi orice valoare, preluat cu spumegare şi băloşire de tot felul de jurnalişti fără subiecte serioase, devine mare temă de discuţie pentru oameni fără discernământ şi fără preocupări serioase. Articolul e înveselitor pentru cineva care judecă, zguduitor pentru iubitorii de aberaţii.

P.S. Pentru că am fost rugat să precizez public poziţia mea faţă de Rusia: sunt la sud-vest de Moscova. La distanţă mare putem spune că sunt doar la vest faţă de ea, dacă luăm în seamă teritoriile aflate pe aceeaşi longitudine cu mine.

    Din alt punct de vedere pot spune că sunt pro-Rusia dacă Rusia este pro-România şi anti-Rusia dacă Rusia este anti-România. Aceeaşi poziţie o am şi faţă de oricare altă ţară. Pace tuturor!

Multumim pentru sursa: Pr. Mihai-Andrei Aldea - napocanews.ro

   
 
 
 
Lasa un comentariu
avatar
avatar
0 Spam
1
Titlul si acest articol in intregime ramai fara cuvinte pentru a-l putea comenta.Este greu de acceptat realitatea prostiei care exista in mass-media in Romania,in zilele noastre,unele stiri care sunt difuzate nu au nici o baza reala.
Asemenea cuvinte ,,Articolul în cauză se bazează pe pretenţia unor anonimi care ar fi obţinut de la alţi anonimi o listă obţinută ilegal – deci imposibil de confirmat.'',sau asemenea cuvinte ,,Genial! Deci, avem un articol scris pe baza “creaţiei” unor jurnalişti ucraineni care pretind să fi primit de la un grup anonim o listă obţinută ilegal şi imposibil de confirmat de la un grup anonim de hackeri si în care se recunoaşte că de fapt habar nu se are ce e cu numele de pe lista'' Un articol lipsit de orice substanţă şi orice valoare, preluat de tot felul de jurnalişti fără subiecte serioase, devine mare temă de discuţie pentru oameni fără discernământ şi fără preocupări serioase.Articolul e înveselitor pentru cineva care judecă,zguduitor pentru iubitorii de aberaţii.Sincere felicitari pentru acest articol care ne arata noua tuturor cum este cu adevarat mass-media in Romania!
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe