25 Iunie 19

Presa din Romania: Dispret fata de Biserica Ortodoxa si aducere de lauri Catolicismului

  • 31 Mai 19
  • 2
    Prin astfel de situatii iti dai cu adevarat seama de partizanismul unora din presa contra a ceea ce insemana Biserica cu adevarat in Romania. Mai pe scurt, unii "lucreaza" constant la a diminua importanta Bisericii Ortodoxe Romane in tara, acolo unde tot ceea ce este oferit, a fost practic "inventat" de catre Biserica, referindu-ma aici la ajutorul medical, scoala care a fost facuta pentru prima data in Biserica si asa mai departe...
    Astazi asistam la o noua manipulare subtila in presa, observata de catre jurnalistul Cornelius Florin, in contextul in care presa il prezinta pe Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, in acest fel "Patriarhul; conducătorul Bisericii Ortodoxe Române; Patriarhul Daniel etc." iar pe Papa Francisc, "capul" Bisericii Catolice, "Sfântul Părinte, Sanctitatea sa", cum vine asta?
    Pai hai sa aflam ce e cu "Sfintenia asta", Preafericitul Părinte Daniel are acelasi "rang" de Episcop ca oricare Episcop din Biserica Ortodoxa, numai ca are si aceasta calitate administrativa, onorifica de Patriarh. Ei bine, in denumirea de Episcop se adauga si "Preasfințitul Părinte", tocmai in a intelege prezenta succesiunii apostolice, harul Duhul Sfant prin care se hirotonesc preoti, diaconi etc.
    In ceea ce priveste Biserica Catolica, ea nu are succesiune apostolica, deci Papa NU are aceasta calitate de "Sfânt Părinte" din acest punct de vedere, lasand la o parte ca NIMENI in timpul vietii nu poate sti ca este Sfant, doar singurul Hristos.
    In concluzie, pe langa faptul ca in presa gasim fel de fel de atacuri nejustificate pe care nu vreau sa le mai comentez, gasim si astfel de expresii manipulatoare, care nu arata decat dispretul fata de Biserica Ortodoxa Romana, Biserica pe care o numea Mihai Eminescu "Mama neamului romanesc", si aducerea de lauri Catolicismului in dauna credintei a 87% dintre romani.

Doamnelor si domnilor din presa, in viata e bine sa tineti un echilibru...

Recomand:
Diferenţele dintre Biserica Ortodoxă şi romano-catolicism, de părintele Cleopa Ilie (+1998)
Vine Papa in Romania iar schismaticii au crize
Lasa un comentariu
avatar
avatar
0 Spam
1
Cînd tu însuţi te consideri inferior începi să strigi împotriva celor consideraţi superiori şi refuzi să vezi bunele intenţii. E opusul ploconirii, dar cu acelaşi rezultat.
avatar
0
2
Din pacate nu ati inteles articolul!
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe