23 Mai 19

Preotul ar trebui sa ofere toate activitatile lui in mod gratuit?

  • 08 Mai 19
  • Biserica Ortodoxa, Biserica lui Hristos
  • 0
    Hai sa fim rationali, caci cu habotnicismul e la alt sector, nu la Ortodoxie. Pentru o cununie spre exemplu, mirii poate vor toata Biserica luminata, un cor, curat in Biserica si poate 2-3 preoti, ca unul e de la botezul unuia, altul e al celuilat si celalalt duhovnicul lor, pe langa asta poate vor si un aranjament special. Toate astea spui tu ca gratis? Foarte bine, dar hai sa ne mai gandim, nu e de bun simt sa DONAM dupa un astfel de eveniment si noi ceva pentru toate activitatile astea? Adica da, Taina se face gratuit, nimic de zis....dar bunul simt pentru celelalte lucruri? Toti avem impresia ca preotul ar trebui sa traiasca cu aer si atat...ii trebuie si lui bani pentru familie, mancare, haine, pregatire pentru scoala la copil, diverse evenimente din familie, de reparat masina poate, de reparat la casa sau la Biserica, curent, lumina, de platit dascalul, femeia de la lumanari, poate femeia de servici, cel care se ocupa cu aranjamentele din curtea Bisericii, poate trebuie sa schimbe cardul de la cimitir si multe altele. Toate astea spuneti dumneavoastra ca ar trebui sa le faca preotul cu salariul lui? Pe bune?
    Tainele Bisericii conform invataturii Bisericii Ortodoxe sunt 100% GRATUITE. Unii se asteapta ca preotul sa refuze (sau nu) un gest de a da bani dupa un botez poate, in conditiile in care, in afara de acel eveniment nu mai vizitam Biserica!? Noi nu avem o viata a Bisericii, nu contribuim la activitatile filantropice ale Bisericii, nu ne pasa ca Biserica trebuie sa aiba grija de cimitir, de gardul de acolo, sa nu pice copaci pe morminte (cum se mai intampla), sa repare (daca este cazul) peretii Bisericii, sa fie curat, cald in Biserica, un spatiu de rugaciune primitor si lista poate continua ... dupa toate astea, unii care nu merg la Biserica, tot au impresia ca "popa" ii "fura" banii draga. Nu exista preot sa iti fure banii, toti banii dati la Biserica dupa un serviciu de genul "Cununie, Botez si chiar Inmormantare" sunt dati sub forma de donatie si pentru asta se taie chitanta.
    Sunt foarte multi preoti care vad ca familia care are un eveniment fericit sau nu, cununie, botez sau din pacate, inmormantare nu are bani suficienti pentru a se intretine familial si ca este un efort destul de mare respectivul eveniment, preotul NU primeste nimic, sau foarte putin, eventual doar pentru cantaret, ajutand chiar familia respectiva cu ceva banuti. Nu va inselati singuri, faptele bune nu se trambiteaza, dar pe aceasta logica din pacate, unii si-au format o idee ca Biserica "nu face nimic", ca "jegmaneste", nu e chiar asa, daia si mai jos recomand dovezi vii ale faptelor Bisericii.
    Sa ne mai gandim si la altceva, dumneavoastra poate aveti o scoala, liceu, post-liceala, o facultate, doua facultati cu master si poate doctorat, aveti pretentii la un salariu bun, corect? Pai si atunci, un preot cu facultate, master si poate doctorat, de ce nu ar merita un venit decent lunar? O sa spuneti ca are deja salariu "de la stat", gresit, din cate stiu eu, DOAR 40% din salariul cotractului de munca, este de la stat, restul "trebuie sa si-l faca singur", si cum ar putea face asta?
    Ce face Biserica Ortodoxa cu banii? Pe site-ul nostru am scris de multe ori, aratand faptele Bisericii pentru oameni, si pentru asta o sa va recomand urmatoarele articole:

IATA 45 de SPITALE facute de Biserica Ortodoxa Romana
MINUNI IN DIRECT: Iata ce face Biserica Ortodoxa cu banii
Iata ce face Biserica Ortodoxa Romana in timp ce altii o INJURA!!
Biserica nu face nimic?

P.S. Culmea, sunt unii oameni care dupa ce isi cumpara rochie de mireasa de o mie de euro, costum de ginere de 2000 de lei, dau pe localul pentru nunta o mie de euro, la lautari 10000 de lei...isi aduc aminte de Biserica si ca acolo se face Cununia, astfel ajung acolo si se vaita ca "tanti Mimica" le-a recomandat sa dea si la Biserica 4-500 de lei .... "mare tragedie"!
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe