16 Februarie 19

Povestea unei fotografii ...

  • 07 Iulie 18
  • Biserica Ortodoxa, Biserica lui Hristos
  • 0
    Aceasta fotografie imi aminteste de adevarul cuvintelor din Sfanta Scriptura dar si de o pilda unei adunari dintr-o localitate, dimpreuna cu preotul regiunii pentru a se ruga la Dumnezeu sa le dea ploaie. Dupa Sfanta Liturghie preotul a indemnat oamenii sa vina la locul de intalnire cu carti de rugaciune, credinta si vointa de a trai rugaciunea in comuniunea Bisericii. Zis si facut, au venit totii cu Cruci, carti de rugaciuni, tamaie...numai o singura persoana insa, o fetita a venit cu o umbrela ... iata ca granita dintre credinta adevarata si formalism este destul de mare, fetita intelegand pe deplin rostul acelei rugaciuni. (Vezi dupa ce-l citesti pe acesta si articolul "Este rugaciunea pentru ploaie din Biserica Ortodoxa argumentata scripturiptic?")
    Revenind la fotografia de mai sus, ea ne transpune intr-un mod real in viata noastra cel mai bine cuvintele din Sfanta Scriptura, Sfânta Evanghelie după Matei | Capitolul 18, versetele "1 În ceasul acela, s-au apropiat ucenicii de Iisus şi I-au zis: Cine, oare, este mai mare în împărăţia cerurilor? 2 Şi chemând la Sine un prunc, l-a pus în mijlocul lor, 3 Şi a zis: Adevărat zic vouă: De nu vă veţi întoarce şi nu veţi fi precum pruncii, nu veţi intra în împărăţia cerurilor. 4 Deci cine se va smeri pe sine ca pruncul acesta, acela este cel mai mare în împărăţia cerurilor. 5 Şi cine va primi un prunc ca acesta în numele Meu, pe Mine Mă primeşte. 6 Iar cine va sminti pe unul dintr-aceştia mici care cred în Mine, mai bine i-ar fi lui să i se atârne de gât o piatră de moară şi să fie afundat în adâncul mării." Astfel intelegand ca fara urma de habotnicism, foarte constienti trebuie sa ajungem la o inaltime duhovniceasca de despatimire trupeasca si sufleteasca pentru a gusta din Imparatia lui Dumnezeu de aici, de pe pamant.
    In (Matei 5, 8) gasim "Fericirea" urmatoare, “Fericiti cei curati cu inima, ca aceia vor vedea pe Dumnezeu” (Matei 5, 8), astfel trairea se transpune in trup si suflet ca o manusa pe mana ... "Precum ochiul sanatos si curat poate vedea limpede (Matei 6, 22), tot asa numai cel cu inima curata, neacoperita de ceata pacatului, poate vedea pe Dumnezeu."  (citat din ortodoxiatinerilor.ro)

    Asadar, frati in Hristos, sa traim demn, smeriti in fapta care sa autentifice credinta in Dumnezeu pentru a ne intalni cu totii in Imparatia Cerurilor.
   
Foto: Facebook.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0