20 Iunie 19

Povestea spectaculoasa a vietii lui Vlad Tepes. VIDEO

  • 07 Noiembrie 14
  • Istorie
  • 1
Povestea spectaculoasa a vietii lui Vlad Tepes. VIDEO

    Celebru în afara României datorită invenției tâmpite a unui scriitor care l-a transformat într-un vampir, povestea reală a vieții lui este, după cum spunea un cineast de la Holywood, cu mult mai uimitoare decât fabulațiile comerciale despre legenda lui Dracula.

    Alături de istoricul și scriitorul Vasile Lupașc, vă invit să urmăriți două episoade ale emisiunii "Adevăruri tulburătoare" unde vom vorbi despre povestea spectaculoasă a vieții lui Vlad Țepeș. Cu siguranță unele dintre evenimentele relatate sunt necunoscute majorității românilor, ele neajungând vreodată în cărțile de istorie.
 
 
 
Vlad Țepeș se întoarce!!! Este însoțit de mari actori români, precum Mircea Albulescu sau Ion Haiduc, și de Lupii Daciei. VIDEO

    Vlad Țepeș se întoarce... și nu este o glumă! În opinia mea, este începutul revigorării filmului istoric românesc, un demers care urmărește reabilitarea marelui domnitor Vlad Voievod Drăculea, cel care a îndrăznit să atace Imperiul Otoman, cel care a decimat armata sultanului Mahomed Cuceritorul, obligândul să se retragă din Valahia.
 

    Docudrama istoricului și scriitorului Vasile Lupașc "Istorii despre Vlad Voievod Drăculea", pentru care au filmat deja mari actori ai scenei românești, cum ar fi Mircea Albulescu sau Ion Haiduc, a început să prindă contur sub mâna regizorală a lui Andrei Chiriac. Cu o săptămână în urmă, echipa de filmare a fost plecată în munții Bucegi pentru filmări (am fost și eu cu ei), după care s-a întors la Târgoviște ca să continue înregistrările.... Am avut parte de experiențe deosebite, printre acestea fiind și interacțiunea cu doi lupi și un uliu, care au adus mai multă culoare și magie filmărilor.
 

     În această emisiune, unde îi am ca invitați pe istoricul și scriitorul Vasile Lupașc și pe regizorul Andrei Chiriac, vă vom prezenta 5 minute din viitorul film și vom vorbi despre Vlad Țepeș, filmul istoric românesc în general, contractul cu Hollywood-ul pe care Vasile Lupașc l-a încheiat pentru ecranizarea romanului său Răstignit între cruci - un roman care prezintă viața reală a lui Vlad Țepeș - dar și alte subiecte foarte interesante. Printre altele, nu ne-am putut abține și l-am luat în colimator pe așa zisul istoric Lucian Boia, cel care pretinde că românii nu au drepturi istorice asupra Transilvaniei!

Multumim pentru sursa articolului: SURSA 1 danielroxin.blogspot.ro & SURSA 2 danielroxin.blogspot.ro

   
 
 
 
Lasa un comentariu
avatar
avatar
0 Spam
1
Un articol absolut deosebit inca din titlu,ce are ca subiect povestea reala si spectaculoasă a vieții lui Vlad Țepes.Multumim si cele mai sincere felicitari pentru un articol ce este Extraordinar pentru noi toti romanii!
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe