15 Noiembrie 18

"Popa" fura bani, "Popa" nu inmormanteaza pana cand nu i se da banii, "vrem spitale, nu catedrale" ... pana unde mergem cu penibilul?

  • 30 Octombrie 18
  • Actualitate
  • 0
    Zilele noastre pot fi caracterizate ca printr-o infinita ignoranta la adresa Bisericii, a clerului, a credinciosului de rand, o ignoranta care naste monstrii din ce in ce mai agresivi verbal dar si fizic. Daca esti crestin in ziua de astazi, ajungi sa fi numit "pupator de moaste", de parca asta ar fi vre-o rusine, dragilor, mie nu imi este rusine cu Hristos!
    Acuzatorii Bisericii spun ca Biserica "fura" de la oameni. Prieteni, Biserica Ortodoxa Romana NU percepe taxe de nici un fel, tot ceea ce se da la Biserica, se face sub forma de jertfa in primul rand, vorbind din punctul de vedere al istoriei si invataturii Crestine, Biblice si aceste contributii la Biserica vin ca o traire in cadrul Bisericii ca si credincios. Nu banul te face viu in Biserica, banul este o contributie a ta pentru a exista case, camine (vezi foto), spitale, scoli etc, facute de Biserica in intampinarea saracilor, oamenilor in nevoi, asa cum de foarte multe ori am aratat pe site-ul nostru.
    La o nunta dam 2000 lei pe rochia de mireasa, 10000 lei pentru lautari, 8000 lei pentru meniu, 3000 lei pentru local iar in ultima secunda ne aducem aminte si de Biserica iar cand ne gandim ca ar fi frumos sa contribuim si noi la efortul Bisericii care ne a sta mereu in intampinarea noastra si care se roaga mereu pentru intreaga comunitate, ne ies spume la gura ca trebuie sa dam "fabuloasa" suma de 3-400 de lei (aproximativ)...oare cat de penibili suntem?
    Haideti sa va dau un exemplu personal, am intrebat preotul la care urma sa ma cunun, cat sa dea nasii mei de cununie pentru Biserica, raspunsul a fost "pot sa nu dea nimic sau pot sa dea cat doresc, nu imi permit sa cer vre-o suma si nu voi face asta niciodata pentru ca unii oameni poate nu au sau altii se pot simti jigniti daca le-as zice in opinia lor prea putin sau prea mult, concluzia fiind ca Sfanta Cununie va fi fix la fel luminoasa indiferent daca dati ceva la Biserica sau nu". Declaratia parintelui a fost cu aceste argumente dar nu neaparat in ordinea cuvintelor expusa de mine, nu mai tin exact minte acest aspect dar argumentele le-am tinut minte pentru ca au fost un exemplu de "asa da".

    Va las un material video cu parintele Dan Damaschin care primeste "o gramada de bani" pentru a vedea si voi ce face cu ei ... poate asa cei cu spume la gura contra Bisericii se mai trezesc si ei la realitate, cu toate ca nu cred asa ceva.
    O sa spuneti ca nu toti Preotii sunt la fel, da, nu toti sunt la fel, nu toti ajung la performanta asta dar TOTI ajuta mai mult sau mai putin. Nici un preot conform invataturii de credinta, nu este obligat sa dea raportul faptelor bune la cei din Biserica sau mai ales, la cei care injura Biserica (culmea botezati Ortodox fiind) si care vin de maxim 2 ori pe an la slujba din Biserica ... eventual 5 minute la Sfanta Inviere si 10 minute la vre-un eveniment din familie.
    Poate ca preotii ar trebui sa dea mai multe detalii despre actiunile lor filantropice (fara de mandrie) din moment ce unii au gura doar pentru injurat si ochi doar pentru surse contrare adevarului.

Biserica Ortodoxă Română plătește taxe şi impozite

Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 14
Vizitatori: 14
Utilizatori: 0