23 Martie 19

Poate primi Sfanta Impartasanie o femeie insarcinata indiferent de canonul primit?

  • 09 Ianuarie 19
  • Intrebari
  • 0
    In aceasta situatie trebuie sa intelegem cu adevarat importanta extraordinara a unirii pruncului ne-nascut cu Hristos, unire inca din pantecele maicii sale. Din Sfanta Scriptura, mai tarziu si din stiinta aflam ca pruncul din pantece simte emotii, interactiuni fizice, este intr-o stransa legatura cu mama sa, dar si cu tatal sau. Am putea spune ca de multe ori, daca nu de fiecare data, cand mama este trista, asta o simte si copilul din pantec ...
    Raspunsul la intrebarea din titlul acestui articol este DA, clar da. In cartea Arhim. Ioachim Pârvulescu, Sfaturi duhovniceşti, Sfânta Mănăstire Lainici, 2004, pp. 63-65, gasim urmatoarele: "Sfinţii Părinţi văzând marea responsabilitate şi greutate ce poartă femeia când este însărcinată au dezlegat ca să se poată împărtăşi cu Trupul şi Sângele Mântuitorului indiferent de canonul pe care îl are sau ce păcat ar fi făcut ea. Deci, femeia când este gravidă să se împărtăşască în fiecare lună măcar cu 2-3 zile de post dacă nu poate să ţină mai multe zile. Acea Împărtăşanie ea nu o ia pentru vrednicia ei, asemenea unui om normal, ci pentru ajutorul copilului. Este foarte important ca să se împărtăşească, ajută foarte mult pe copil, îl întăreşte, îl luminează, îi dă sănătate, îl fereşte de boli. Copilul, prin Sfânta Împărtăşanie, pe de o parte se împărtăşeşte cu Hristos, iar pe de altă parte îşi începe viaţa duhovnicească încă din pântece. Începe să-L cunoască pe Hristos înainte de naşterea sa pe acest pământ. Este păcat să-l lipsim pe copil de Hristos. El trebuie obişnuit de atunci."
    Mai putem adauga un subiect foarte important in ceea ce priveste sarcina, in „Pravila albă”, Părintele Arsenie Boca, gasim: "Nu sînt permise pe durata sarcinii relaţiile intime între soţi căci este păcat. Dacă copilul este “deranjat” pe durata sarcinii cînd va creşte va avea predispoziţii şi pofte necontrolate spre desfrînare şi vor avea de suferit ulterior şi părinţii din cauza aceasta. Deasemenea după naştere trebuie păstrată curăţia între soţi încă 40 de zile, după care femeia se consideră curată."
    Din punctul de vedere al invataturii Bisericii se cunoaste de mii de ani puterea incredibila a rugaciunii, a milosteniei corect date. Acestea in perioada sarcinii sunt esentiale ... stiinta ne arata ca rugaciunea are puterea de a vindeca (numai ca noi suntem prea necredinciosi pentru a simti asta). Ori, pe langa vizitele normale la medic, pentru o viata aproape de Dumnezeu, in pace a pruncului inca nenascut este bine a trai si noi ca parinti, mai ales aceasta perioada, mai aproape de Dumnezeu.
    Concluzia ar fi ca femeia insarcinata, mama trebuie sa se impartaseasca cat mai des, dupa sfatul duhovnicului, in timpul sarcinii si tot in timpul sarcinii NU trebuie sa aiba relatii sexuale pentru a naste un copil FARA predispoziţii anormal sexuale.

Citeste si: Cine sunt vinovatii crimei privind avortul? (Pentru femeia care a săvîrşit un avort (şi a supravieţuit), mila şi durerea care au urmat acestui act sînt mult mai dureroase şi mai amare decît orice pedeapsă care ar putea fi prescrisă de către Biserică.)

De aceea zic vouă: Nu vă îngrijiţi pentru sufletul vostru ce veţi mânca, nici pentru trupul vostru cu ce vă veţi îmbrăca; au nu este sufletul mai mult decât hrana şi trupul decât îmbrăcămintea? Priviţi la păsările cerului, că nu seamănă, nici nu seceră, nici nu adună în jitniţe, şi Tatăl vostru Cel ceresc le hrăneşte. Oare nu sunteţi voi cu mult mai presus decât ele?” (Matei 6, 25-26)

Hristos in mijlocul nostru!
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0