21 Aprilie 18

Pericolul unei schisme dupa caterisirea fostului preot Pomohaci si urmatoarea caterisire a "fostului" episcop de Husi, Corneliu.

  • 07 August 17
  • Schismatici
  • 0
    Pericolul vine de la "sforile" pe care le pot trage acestia dupa caterisire. Ce inseamna "sfori"? Adica influenta lor, creata din functia de preot si respectiv episcop.
    Acest eveniment tragic as putea spune, din Biserica lui Hristos nu poate sa demonstreze decat faptul ca versetul Biblic, "credinta fara fapte, moarta este" devine si in ochii nostri din ce in ce mai evident. Degeaba crezi daca nu faci si fapte in consecinta credintei intru smerenie. 
    Paza mintii este o lucrare care duce la mantuire daca este facuta asa cum spun Sfintii Parinti, asa cum se explica clar in invatatura Ortodoxa.
    Grupurile schismatice, care se numesc pe sine "ortodoxe" nu fac altceva decat sa se foloseasca de aceasta cadere exceptional negativa a respectivilor amintiti mai sus pentru a ataca Biserica lui Hristos si pentru a incerca sa-si argumenteze intreruperea pomenirii episcopului despre care am vorbit indelung si pentru care va recomand aceste articole foarte importante.
    Arhimandritul Iustin Dragomir, staretul mãnãstirii Bogdana, din apropierea Rãdãutilor, este propunerea pe care Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, ÎPS Teofan, o lanseazã pentru functia de episcop al Husilor informeaza vremeanoua.ro .
    Mai sunt 10 zile pana la judecata "episcopului" de Husi, Corneliu iar pana atunci acesta trebuie sa aduca probe ale nevinovatiei sale.
    Daca si Corneliu va fi caterisit ceea ce este foarte probabil, atunci acesta impreuna cu domnul Pomohaci trebuie sa ramana in Biserica Ortodoxa si sa nu dezbine mai mult decat au facut pana acum, vietuind cat se poate de ortodox, lepadandu-se de patimi dupa cum fiecare dintre noi Ortodocsii incercam sa facem.
    Caterisirea nu inseamna ca sunt dati afara din Biserica, nu inseamna excluderea lor ci excluderea lor DOAR DIN CLER, nu din Ortodoxie.
    Le recomand in majoritate doamnelor care il simpatizeaza pe fostul preot Pomohaci sa nu confunde muzica populara cu credinta, Biserica lui Hristos cu simpatia fata de el si indragirea fata de el cu invatatura Bisericii. Fostul preot Pomohaci nu este trimis pe luna sau exilat. NU il divinizati, nu il confundati cu cine stie ce Sfant cu puteri de la Dumnezeu de a face minuni... Nu cadeti in aceasta ispita a idolatriei. Ramaneti in Biserica lui Hristos asa cum sper sa ramana si el, nu va lepadati de dreapta credinta Ortodoxa pentru caderile unora...
    Spun asta pentru ca am vazut anumite scenarii care m-au oripilat.
    Smerenie multa ... 
 

 
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe
Colaboratori: www.ioanistrati.ro

Total online: 3
Vizitatori: 3
Utilizatori: 0