15 Noiembrie 18

Pedeapsa duşmăniei

  • 22 Octombrie 17
  • Minuni ale Sfintilor cu puterea lui Dumnezeu
  • 0
    Preotul Tit* şi diaconul Evagrie erau amândoi monahi în Lavra Peşterilor Kievului.  
    Diavolul, care întotdeauna seamănă zânzanie, a creat duşmănie între ei. Şi pe cât se iubeau la început, ajunseseră acum în punctul să nu vrea nici să se mai întâlnească.  
    În biserică nu se pomeneau unul pe celălalt. Când unul din ei cădea, celălalt pleca mai departe. Ceilalţi călugări încercaseră să-i împace, dar fără rezultat.  
    Într-o zi preotul Tit s-a îmbolnăvit greu. Şi-a revenit atunci în fire şi a chemat cu mare căinţă pe Evagrie ca să se împace. Acela însă a refuzat să-l ierte şi a început de departe să-l blesteme şi să-l înjure. L-au înşfăcat atunci şi l-au dus cu sila la bolnav:  
- Iartă-mă, frate, l-a implorat Tit cu lacrimi, imediat ce l-a văzut.  
- Niciodată nu o să mă împac cu tine, nici în această viaţă, nici în cealaltă, a spus cu ură Evagrie.  
    În aceeaşi clipă a căzut mort. Dimpotrivă, Tit s-a ridicat din pat sănătos şi a povestit părinţilor următoarele:  
- Ajunseserăm pe patul de moarte fără să mă fi împăcat cu Evagrie. Atunci ce să văd? S-au apropiat de mine îngerii dar au plecat imediat, plângând pentru pierderea sufletului meu. Atunci au venit lângă el diavolii, fericiţi că poate m-ar fi câştigat, din cauza mâniei şi a duşmăniei. Pentru acest lucru am strigat să mi-l aduceţi pe fratele meu, ca să ne împăcăm. Când însă m-am aruncat la picioarele lui iar acesta şi-a întors faţa, văd dintr-o dată lângă mine un înger nemaipomenit.  
    Ţinea în mâinile lui o suliţă de foc. Cu aceasta a străpuns fără milă pe Evagrie, care a căzut mort. Apoi îngerul a întins mâna spre mine şi m-a ridicat sănătos. 
    Pedeapsa lui Evagrie, dată de înger, a uluit pe fraţii de atunci devenind toţi mult mai iubitori. 

Extras din: Minuni ale Sfinţilor Îngeri / Tipărit cu binecuvântarea Prea Sfinţitului GALACTION Episcopul Alexandriei şi Teleormanului  
Traducere din limba greacă: Ion Andrei Ţârlescu 
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 3
Vizitatori: 3
Utilizatori: 0