19 Iulie 19

Paul Gabriel Andrei: "Dacian Ciolos a fost ales preşedintele grupului Renew Europe din Parlamentul European. Pare o realizare importantă."

  • 19 Iunie 19
  • Politica
  • 0
    "Dacian Ciolos a fost ales preşedintele grupului Renew Europe din Parlamentul European. Pare o realizare importantă.

    Eu nu am mai auzit de acest grup şi, aşa cum fac de cele mai multe ori, caut să văd care-i treaba. Dacă reuşesc în timpul acesta să îi lămuresc şi pe alţii, cu atât mai bine.

    Şi m-am uitat la ce partide se mai află în el. Pare o listă interesantă

    Din Austria NEOS – The New Austria and Liberal Forum. Acest partid e vehement susţinător al Statelor Unite ale Europei. Adică dacă s-ar putea să eliminăm de tot statele naţionale.

    Din Bulgaria avem Movement for Rights and Freedoms. Un partid care apără interesele musulmanilor.

    Din Croatia avem Amsterdam Coalition. O alianţă care se luptă pentru "O Croaţie progresistă, liberă şi prosperă"

    Din Cehia avem Ano 2011, un partid fondat de un multimilionar care vrea sa lupte împotriva şomajului şi vrea să elimine imunităţile parlamentarilor.

    Din Finlanda avem Centre Party, partid liberal fondat 1906. La ultimele alegeri a obtinut cele mai proaste rezultate din istorie.

    Tot din Finlanda avem Swedish People's Party of Finland. Un partid care se luptă pentru drepturile suedezilor pe teritoriul Finlandei, un fel de UDMR din Scandinavia.

    Din Franta avem La République En Marche!, partidul progresist al lui Macron.

    Din Germania avem Free Democratic Party. El încearcă de câţiva ani să legalizeze marijuana şi a susţinut legalizarea mariajului între persoane de acelaşi sex.

    Din Ungaria avem Momentum Movement, un partid care a luat naştere în martie 2017, după ce în ianuarie a fost o mişcare care a generat o petiţie pentru ca Ungaria să îşi depună candidatura pentru JO 2024. Apoi s-a transformat într-un partid progresist.

    Din Irlanda avem Fianna Fáil, un partid care nu are nicio ideologie. S-a aliat de-a lungul timpului cu toate partidele posibile.

    Din Slovacia avem Progressive Slovakia...aici e cam clar, nu?

    Din Olanda Democrats 66. Un partid al intelectualilor cu facultate din marile oraşe fondat de un jurnalist cunoscut. Printre ideile sale e aceea de a desfiinta Senatul şi reforma în Educaţie.

    Din Slovenia vine List of Marjan Sarec. Sarec e un jurnalist, actor si comediant. Şi şi-a făcut şi el un partid. Nu e mult până vom avea şi noi aşa ceva.

    Din Spania avem Basque Nationalist Party. Acesta e un partid creştin-democrat. Poate părea ciudat un partid creştin pe aici, însă el e mai atent la interesele başcilor, decât la această ideologie.

    Mai sunt şi altele, dar cred că lista e suficientă ca să înţelegem cine e şi ce vrea acest "Renew Europe"." - scrie jurnalistul Paul Gabriel Andrei pe Facebook.

Foto: Dacian Ciolos / sursa foto: stirileprotv.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe