23 Martie 19

Parintele Hrisostom Filipescu a fost dat pe 6 Noiembrie in urmarire nationala privind disparitia sa

  • 07 Noiembrie 18
  • Actualitate
  • 0
    "Georgiana Mosu, purtator de cuvant al IPJ Neamt a declarat in urma cu scurt timp pentru TvmNeamt, ca Hrisostom Filipescu a fost dat inca de seara trecuta (6 noiembrie) in urmarire nationala, iar politistii fac cercetari privind disparitia sa."
    Conform tvmneamt.ro, se pare ca parintele ar avea un conflict cu o persoana din cadrul Mitropoliei Moldovei si a Bucovinei cu care IPS Teofan i-ar fi impacat, insa lucrurile din pacate, din ce citim aici nu s-ar fi oprit la impacarea IPS.
    Este trist ca citim astfel de lucruri din cadrul Bisericii, dar si asa, trebuie sa admitem ca si un calugar, preot, mirean POATE GRESI, da, chiar si parintele Hrisostom Filipescu. E posibil sa fi luat calea "temporara" a "mireniei" (scuzati-mi desele ghilimele) pentru a demonstra ceva, sau nu, poate nu a luat calea aceasta si exista o cu totul alta explicatie.
    Biserica dragilor, este formata din tot trupul VIU si rugator catre Hristos intru dreapta credinta Ortodoxa, e singura Biserica. Daca noi avem impresia ca in momentul cand un preot, un mirean, un calugar, un episcop etc...greseste mai mult sau mai putin si din acel moment toata credinta noastra s-a dus de rapa, atunci trebuie sa fim siguri ca nu aveam nici un fel de credinta reala. Credinta nu sta in ceea ce fac cei de langa noi ci in ceea ce facem si credem noi.
    Statornicia in Biserica lui Hristos, Ortodoxia este o stare pe calea cea dreapta, pe care o putem urma (indiferent de functie) sau nu. De aceea faptele noastre ne arata de fapt cata credinta avem. Am citit unele comentarii aproape apocaliptice pe diferite grupuri/pagini unde se discuta despre cazul parintelui Hrisostom Filipescu si m-au uimit...credinta unora tine mai mult de anumiti preoti decat de relatia lor personala cu Dumnezeu. Pai cum, ne facem idoli din oameni sau ne raportam la Mantuitorul Iisus Hristos in tot ceea ce facem? Impropiu spus, daca preotul unde va spovediti de 20 de ani, cade in pacat, da, face un pacat mare si este caterisit, va rupeti de Biserica? Va rupeti de Biserica lui Hristos pentru asa ceva? Oare cine este Dumnezeu, preotul sau Dumnezeul cel viu slavit in Treime?

Ma intreb si eu ....

Foto: Doxologia

UPDATE: Cele mai noi informatii despre parintele Hrisostom Filipescu ii da dreptate parintelui Sturzu cu privire la acest caz
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 3
Vizitatori: 3
Utilizatori: 0