19 Martie 19

Pamantul si stiinta

  • 30 Decembrie 14
  • Stiri de interes
  • 1
Pamantul si stiinta

     Dragi prieteni sa ne intoarcem la ale noastre si anume stiinta.Promit sa scriu despre exoplanete si de ce nu cred eu ca exista viata inteligenta in Univers iar descoperirea celor 2000 de exoplanete nu ne aduce nimic nou...predictibil.
    Sunt peste 200 de parametrii cunoscuti astazi care sunt necesari pentru ca o planeta sa poate sustine viata. Toti acesti parametrii trebuie sa fie perfect calibrati ori tot blocul de parametrii cade. Fara o planeta masiva ca Jupiter in apropiere, a carui gravitatie atrage asteroizii, riscul de impact cu pamantul ar fi de 1000 ori mai mare. Este extrem de greu sa ai viata in Univers. Ne minunam de Sistemul nostru Solar.
    Dar iata ca suntem noi aici, nu numai existand, dar discutand despre existenta. De ce? Ar putea ca toti acesti 200 de parametrii cunoscuti sa fie doar produsul unui Accident? Pana la ce punct vom merge in ne pune credinta intr-un Accident care produce perfect 200 de parametri necesari vietii? Sau avem in fata opera unui Creator.
 


Sursa foto: fotogambar.info

    MAI MULT. Calibrarea fina necesara vietii pentru existenta pe o planeta este jucarie pe langa calibrarea fina necesara Universului ca sa existe. De exemplu, astrofizicienii stiu acum ca valorile celor 4 valori fundamentale: Forta electromagnetica, Gravitatia, Interactiunea nucleara tare si Interactiunea nucleara slaba (sciencepark.etacude.com) - au fost determinate in mai putin de o milionime de secunda după Big Bang. O mica deviere (imposibil de cuantificat matematic pe model) si Universul n-ar mai exista. De exemplu...daca raportul dintre interactiunea nucleara tare si forta electromagnetica ar fi fost deviat cu cea mai mica fractiune existenta (1 din 100.000.000.000.000.000) nicio stea nu s-ar fi putut forma. Trageti si dvs concluziile.
    "Doar Accident" denigreaza bunul simt. Ar insemna sa arunci cu o moneda si sa iti pice de 10 quintilioane ( 10^{30} aceasi parte de fiecare data cand arunci. Despre ce vorbim doamnelor si domnilor?!?! Accident sau Creator! Iar pentru a spune Accident iti trebuie multa credinta si multa ignoranta. Este oare pretul mult prea mare pentru secularism in a admite existenta lui Dumnezeu?

Sursa: Irationalitatea Ateismului

   
 
 
 
Lasa un comentariu
avatar
avatar
0 Spam
1
Intreg acest articol este cu adevarat deosebit,foarte reusit,EXTRAORDINAR,pentru noi toti ca oameni,
ca si crestini - titlul,imaginea aleasa si toate cuvintele scrise.Inca din titlu atrage atentia,este fascinant.Subiectul si informatiile scrise sunt cu adevarat DE INTERES,in articol se explica intr-un mod foarte clar pe intelesul tuturor oamenilor faptul ca Dumnezeu a facut Universul,fiind combatute cu argumente teoriile din stiinta care se opun adevarului,adevar pe care omul il gaseste doar in credinta in Dumnezeu.
Aceste cuvinte scrise in articol ce sunt deosebite si Extraordinare rezuma tot ADEVARUL referitor la intrebarea cine a creat intreg Universul "Doar Accident" denigreaza bunul simt.Ar insemna sa arunci cu o moneda si sa iti pice de 10 quintilioane ( 10^{30} aceeasi parte de fiecare data cand arunci.Despre ce vorbim doamnelor si domnilor?!?! Accident sau Creator! Iar pentru a spune Accident iti trebuie multa credinta si multa ignoranta.Este oare pretul mult prea mare pentru secularism in a admite existenta lui Dumnezeu?''
Multumim si cele mai sincere FELICITARI pentru un asemenea articol!
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0