21 Octombrie 18

Ozzy Osbourne - dusmanul lui Hristos, idolul generatiei MTV

  • 27 Octombrie 17
  • Televiziune, mass media
  • 0
NOTA: Daca imi va ajuta Bunul Dumnezeu, curand va vedea lumina tiparului inca o lucrarea a mea, Muzica rock si morala crestina - (teza de licenta in Teologie). Cartea se vrea o reflectie ortodoxa asupra fenomenului rock venita din partea unui teolog, fost rocker "inrait" in anii adolescentei. 

    Celebru rocker Ozzy Osbourne (55 ani), cel ce ingrozea lumea in anii '70 si '80 impreuna cu grupul Black Sabbath, cunoaste o noua si nesperata "tinerete". El a revenit de ceva timp in lumina reflectoarelor prin serialul MTV The Osbournes si cu un nou hit in topuri, Dreamer. Emisiunea este ceea ce specialistii media numesc real live show. Cu alte cuvinte e vorba de un show de televiziune care arata viata de zi cu zi a familiei starului amintit. Emisiunea, careia nu-i poti reprosa prea multe, ni-l prezinta pe veteranul rocker in ipostaze casnice, ridicole sau amuzante, ceea ce a dus la cresterea neasteptata a interesului pentru "visatorul" Ozzy. El este acum ceea ce nu a fost nici in perioada de glorie: un star iubit de tinerii din intreaga lume. Noua generatie, generatia MTV, incepe sa-i asculte muzica. Ce mesaje va intalni ascultatorul? Cine este de fapt acest Ozzy Osbourne?
    In adolescenta "se ocupa in timpul liber cu mici furtisaguri din magazinele cu haine sau descinderi prin casele oamenilor, cand acestia nu erau acasa..."[93]. A fost arestat deseori pentru ultraj si furt. Nebuniile nu s-au sfarsit odata cu adolescenta.
    "La o petrecere data la casa de discuri C.B.S Records, Ozzy, influentat de Sharon Arden (viitoarea sotie si manager, vedeta a show-ului MTV amintit) are ideea nastrusnica de a lua cu el niste porumbei care trebuiau lasati liberi prin cladirea unde se tinea petrecerea, dar pentru buna dispozitie Ozzy se hotaraste sa loveasca doi porumbei cap in cap, pana cand nu mai raman decat penele din ei...Presa il catalogheaza drept insane si mad man (nebun, nesabuit), iar in unele state americane ii sunt interzise concertele"[94].
    In 1970, Black Sabbath in frunte cu vocalistul Ozzy Osbourne produc albumul omonim despre care s-a spus ca "intra pe un teren neexploatat pana atunci de nimeni: satanismul si stiintele oculte. Curios este faptul ca nici unul din membrii trupei nu a fost si nu este satanist declarat"[95], adica membru al unei biserici sataniste. 
    "Ozzy paraseste grupul Black Sabbath in 1977 datorita problemelor cu drogurile si alcoolul. Dupa o lunga meditatie asupra problemei drugs & alchool, in 1984 are loc prima internare pentru dezintoxicare la celebra clinica Betty Ford din Los Angeles, loc pe unde au trecut mai toate starurile rock cu probleme de acest gen"[96].
    "In 1982, aflandu-se in orasul San Antonio, urineaza pe un monument istoric al orasului. Este interzis de autoritati si doar dupa 10 ani (1992) a mai concertat in acest oras"[97].
    In 1986, Ozzy Osbourne "este chemat in fata tribunalului de catre parintii unui adolescent american care s-a sinucis ascultand piesa Suicide Solution (Solutia sinuciderii), proces castigat de Ozzy dupa numai trei infatisari"[98]. De fapt marea majoritate a albumelor lui au nume sinistre: The ultimate sin (Ultimul pacat ) (1986), Diary of the madman (Jurnalul unui nebun) (1981) sau Speak of the devil (A vorbi despre diavol) (1982) etc.
    Despre nebuniile lui Ozzy Osbourne au scris mult revistele de specialitate, insa pentru a intelege malefica sa personalitate prezentam declaratia unui membru al formatiei Ugly Kid Joe, care a cantat in deschiderea unor concerte ale lui Ozzy: "Diseara va evolua Ozzy Osbourne, Antihristul in persoana, in aceasta urbe (Salt Lake City) care recita zilnic versete din Biblie. O protectie impotriva fortelor distructive ale raului se impune cu necesitate"[99].
    Revenind la fosta trupa a lui Ozzy, Black Sabbath, constatam ca ea canta despre cadavre, azile de nebuni, droguri, razboi atomic si despre diavol, iar in cantecul Nativity in black declara : "Numele meu este Lucifer / Te rog, ia-ma de mana"[100]. Numele formatiei reprezinta ceremonia mistica a magiei negre.
    "In 1990 este acuzat de tentativa de omor impotriva sotiei (Ozzy fusese baut). Reuseste sa scape pe cautiune"[101].
    Avand o atractie vadita catre ocultism si satanism (desi nu s-a considerat niciodata satanist ), Ozzy Osbourne "...se hotaraste sa-i prezinte in timpul turneului sau Ozz Fest Tour pe satanistii de la Marylin Manson, dar Primaria din New Jersey anuleaza concertul din cauza atitudinii scenice a satanistilor de la M.M. Osbourne ii da in judecata si castiga procesul"[102]. 
    Reamintim ca Marylin Manson este trupa rock declarat satanista (al doilea album al grupului se numeste Antichrist Superstar, '96 (titlul inspirat dupa celebra opera rock Jesus Christ Superstar, '70).
    In acelasi turneu Ozz-Fest, "pe 17.06.1997, la Columbus (Ohio) izbucneste un scandal in randurile spectatorilor care sparg ferestre, rup copacii, incendiaza bancile stadionului si rastoarna cateva masini. Cauza? Ozzy a avut oarecare probleme cu vocea si a anulat concertul"[103]. Evenimentul nu e singular, "pentru daunele provocate de fani la un concert in Meadowlands, New Jersey, Ozzy a fost nevoit sa achite 85000 $"[104].
    Atitudinile anarhice, violente ale fanilor rock (in cazul de fata - fanii Ozzy Osbourne) infirma ideea ca admiratorii (fanii) sunt preocupati, interesati doar de muzica idolilor. De ce oare nu se intampla asemenea acte si la Opera sau la concerte simfonice ?
Influenta starurilor rock asupra vietii si comportamentului admiratorilor este mai mult decat evidenta.
    Pentru a ne face o idee despre cat de mare este influenta lui Ozzy si cat de mult este admirat, trebuie sa precizam ca "numai in SUA a vandut peste 21 de milioane de albume"[105]. Cu siguranta marea majoritate a fanilor nu-si imita idolul, dar fenomenul ar trebui sa ne puna pe ganduri.
    In foarte multe fotografii Ozzy poate fi vazut facand semnul diavolului (semnul coarnelor lui satan) si machiat strident in stil horror.
    Celebrul Ozzy Osbourne, cel catalogat de presa drept nebun, chiar pune in aplicare un scenariu horror de-a dreptul demonic: in timpul concertelor, "publicul sa fie improscat cu sange, iar cei ce stau mai departe de scena sa fie altoiti cu intestine, ochi si bucati de carne proaspete, acestea fiind aruncate cu ajutorul unei catapulte"[106].
    Mai mentionam ca in 1969, pentru a atrage atentia publicului, Ozzy "si-a vopsit tot corpul in culoare purpurie, iar galeata de apa pe care de obicei si-o toarna in cap in timpul spectacolelor, este plina de votca"[107].
    E de notorietate faptul ca Ozzy Osbourne, acest nebun al rock-ului, "antichristul in persoana", cum afirma multi, este persona non grata in foarte multe orase din S.U.A.
    Revenind la show-ul MTV care fascineaza majoritatea tinerilor de azi, mai spunem ca batranul Ozzy, tatal adolescentilor Kelly si Jack, se vrea de multe ori moralizator spunand, spre exemplu, copiilor sa nu intre prin cluburi (iar acestia ii replica: "dar tata, ne-ai crescut altfel, ne-ai luat cu tine in turnee"), sau le cere acestora sa nu se tatueze, desi el are o multime de tatuaje.
   Tinerilor crestini fani ai lui Ozzy le amintesc proverbul: "spune-mi cu cine te insotesti ca sa-ti spun cine esti"...Lamurit lucru, acest batranel simpatic este dusman al lui Hristos. 
 
     Probabil unii gandesc ca orice Saul, cu mila lui Dumnezeu, poate deveni un Pavel si ca nu-i crestineste a judeca pe aproapele, ceea ce-i foarte adevarat. Totusi, avem si datoria, la fel de crestineasca, de a atrage atentia tinerilor ascultatori de muzica asupra influentelor rele pe care le pot imprumuta de la idolii lor. Sfantul Grigorie Teologul spunea ca: "Prin tacere, Il tradam pe Dumnezeu".
Iti mai place Ozzy Osbourne de la MTV?!

Chibzuieste si alege... Viata, nu moartea! 
________________________________________
[93] Noni Hutterer, articolul Ozzy Osbourne, Jurnalul unui om "nebun", in rev. H.M.M.69 (Heavy Metal Magazin 69), nr. 1 (41), ianuarie 1998, p .4. 
[94] Ibidem.
[95] Ibidem.
[96] Idem, pp. 4-5.
[97] Redactia, stire, in revista. P.R.& S. (Pop. Rock & Show) , nr. 43 (90), octombrie 1992, p. 2
[98] Noni Hutterer, op. cit., p. 5.
[99] Iulia Blaga, articolul. Ugly Kid Joe, in rev. P.R.&.S, nr. 49 (96), decembrie 1992, p. 10.
[100] Redactia, articolul Magical Mystery Tour, in rev. Rocker, nr. 12, an III, p. 6.
[101] Noni Hutterer, op. cit., p.5.
[102] Ibidem.
[103] Ibidem.
[104] Ibidem.
[105] Ibidem.
[106] Idem, p. 4.
[107] Idem, p. 5.
 
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0