22 Iulie 19

Oradenii au lansat o PETITIE pentru salvarea statuii lui Mihai Viteazul: Nu-l trimiteti la cimitirul istoriei!

  • 21 Decembrie 14
  • Actualitate
  • 1
Orădenii au lansat o PETIŢIE pentru salvarea statuii lui Mihai Viteazul: Nu-l trimiteţi la cimitirul istoriei!


    Decizia Primăriei Oradea de a muta statuia lui Mihai Viteazul din centrul oraşului într-un fost cimitir a stârnit nemulţumirea unei asociaţii non-guvernamentale din oraş.

    Asociaţia Neamunit, filiala Oradea, a lansat o petiţie online pentru păstrarea monumentului în centrul oraşului şi cer edililor să găsească o soluţie pentru a rămâne în Piaţa Unirii.
 

Textul petiţiei:

Domnule Primar,

    "Am aflat cu indignare decizia de mutare a statuii lui Mihai Viteazul din centrul oraşului Oradea în fostul cimitir Olosig, actualul parc Mihai Viteazul. Oricare ar fi motivele, dorim să aflaţi că, pentru noi orădenii, această statuie este o emblemă a oraşului, ea reprezentând pe unul dintre cei mai iubiţi conducători din istoria românilor. Un domnitor cu inimă de adevărat român, care a avut un vis mare si pe care, pentru puţin timp l-a şi realizat, primul unificator al celor trei provincii româneşti. Având în vedere importanţa pe care o are această personalitate istorică şi, în acelaşi timp, dragostea pe care i-o purtăm, vă îndemnăm să găsiţi o soluţie ca această statuie să aibă un loc în cadrul noului proiect de amenajare a Pieţei Unirii.
Prin prezenta, noi semnatarii, ne exprimăm această dorinţă de a lăsa statuia lui Mihai Viteazul acolo unde a fost şi îi este locul: în centrul oraşului, în mijlocul Pieţei UNIRII."

Pentru a semna petiţia faceţi click AICI.
Pentru mai multe detalii: activenews.ro (sursa)

   
 
Lasa un comentariu
avatar
avatar
0 Spam
1
Mii de like-uri si cele mai sincere FELICITARI pentru acest articol de mare interes si importanta pentru noi toti romanii,prin care inca din titlu se sustine petiţia impotriva deciziei absurde a Primăriei Oradea de a muta monumentul emblema-statuia lui Mihai Viteazul din centrul oraşului si mijlocul Pieţei UNIRII in fostul cimitir Olosig devenit in prezent parcul Mihai Viteazul.Aceasta decizie a starnit multa indignare,monumentul reprezentând pe unul dintre cei mai iubiţi conducători din istoria românilor,o mare personalitate istorica,un domnitor cu inimă de adevărat român,care a avut un vis mare si pe care,pentru puţin timp l-a şi realizat,primul unificator al celor trei provincii româneşti.
Aceasta petitie este pentru o cauza ce merita sa fie sustinuta de noi toti romanii,statuia lui Mihai Viteazul trebuie sa ramana acolo unde a fost şi îi este locul : în centrul oraşului Oradea în mijlocul Pieţei UNIRII!
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
Citate Ortodoxe