25 Aprilie 19

Omul care salveaza vieti - Nicolae Tănase, căsătorit și tată a 6 copii plus inca in jur de 450 de copii

  • 14 Aprilie 19
  • Voluntariat / Cazuri umanitare
  • 0
    Biserica Ortodoxa "va fura"? Biserica "nu face nimic pentru oameni"? Preotii "va ia banii"? Preotii "nu fac nimic"?
   
    Acestea sunt unele dintre intrebarile aruncate in media si pe internet de catre fortele care ar vrea Biserica ingenunchiata, eventual inexistenta, cel putin in Romania.

    Acest preot de mir, Nicolae Tanase a facut atat de mult bine zonei din jurul comunei Valea Plopului dar si copiilor veniti in grija lui din toate judetele tarii, incat toti, indiferent daca suntem crestini sau nu, ar trebui sa ramanem "muti" si sa constientizam importanta acestei lucrari pastorale de mare efect pe care o face acest preot al lui Hristos.
    Am intalnit in Valea Plopului o mare de oameni, constructii ale Bisericii pentru oameni, pentru cazare, masa si necesitati facute prin acest preot plus alte constructii in curs de finalizare, poate inca pe atat cat sunt in prezent la gata...este extraordinar ce se intampla acolo, un adevarat colt de rai, un pamant Sfintit de Dumnezeu prin oamenii Sai.
    Aflandu-ma in comuniune de rugaciune cu fratii ortodocsi de la Sfanta Liturghie, am observat lumina, lumina din ochii copiilor, oamenilor de acolo....o caldura fireasca a ortodoxiei in fata vantului schimbarii in rau care tot loveste dinspre vest, spre est aceasta "gradina a Maicii Domnului" care este Romania.
    Ortodoxia NU este incruntata, este frumoasa, este relaxata, aducatoare de pace, de iubire, asa cum oamenii de la Valea Plopului daruiesc ... caldura sufletului.
    Am avut o scurta conversatie cu un copil cu vizibile probleme de sanatate, o fetita frumoasa, cu un suflet de inger....am intrebat-o "unde sta?", raspunsul mi-a umplut ochii de lacrimi, m-am abtinut, mi-a raspuns ca "la parintele Tanase", da, parintele Tanase in afara de cei 6 copii ai sai, mai are in grija in jur de 450 de copii plus familii tinere, familii mature dar intr-o situatie precara financiara....are OAMENI, oameni in grija care mai presus de toate au nevoie de Dumnezeu, de demnitatea si libertatea pe care Ortodoxia ne-o ofera tuturor, nu intr-un mod inconstient ci dupa cum bine spune Sfantul Apostol Pavel, "toate imi sunt ingaduite dar nu toate imi sunt de folos"...
    Stiu ca nu am ajuns la triumfatorul moment al nemuririi, al invierii Mantuitorului, dar nu pot sa neg ca Ortodoxia la fiecare slujba, invitatie la rugaciune, ne invita de fapt la inviere, la a fi oameni, adica nemuritori prin fapta buna facuta aproapelui nostru.

    Astazi am invatat ca daruind vom dobandi, astazi am primit o noua lectie de "asa da", de astazi inainte nu voi mai fi la fel ...
 

P.S. Pentru a ajuta misiunea extraordinara a parintelui Nicolae Tanase puteti dona la: Parohia Valea Plopului, Centrul social "Pro Vita pentru nascuti si nenascuti", satul Valea Plopului, comuna Posesti, jud. Prahova. Telefon: 0746 014 605, email: centrulsocialprovita@gmail.com .
Cei care doresc sa faca donatii in bani o pot face prin virament bancar: Parohia Valea Plopului, IBAN: RO94 RNCB 0211 0118 4771 0001 deschis la B.C.R Sucursala Valenii de Munte cu mentiunea: donatie pentru asistatii Centrului Social "Pro Vita pentru nascuti si nenascuti".
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
Citate Ortodoxe

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0