24 August 19

Olga N. Viisusev: Salvarea unui ochi

  • 10 August 19
  • Minuni ale Sfintilor cu puterea lui Dumnezeu
  • 0
    Am venit din Iran în San Francisco, în martie 1963 şi de-abia ne stabiliserăm când, în mai, Michael, fiul meu de şaptesprezece ani şi jumătate, a avut un accident îngrozitor. Eu cred că a fost salvat în chip minunat prin rugăciunile Fericitului Ioan.
    Când am ajuns în San Francisco am cunoscut o altă familie care, de asemenea, de-abia venise din Iran. Fiul lor mai mare, George Nazarenko, era de aceeaşi vârstă cu Michael şi amândoi au devenit ajutoarele Fericitului Ioan la altar. George şi-a cumpărat maşină şi cei doi prieteni se plimbau cu ea, foarte entuziasmaţi, într-o zi, în mai, undeva pe lângă Sân Rafael, a fost un accident pe şosea şi maşina în care se aflau George şi Michael a intrat drept în saşiul maşinii deja răsturnate. George şi-a rupt nasul şi s-a rănit la faţă. Partea dreaptă a capului lui Michael era spartă şi ochiul drept îi atârna afară din orbită. Am fost chemată imediat la spitalul din Sân Rafael şi am alergat acolo. Situaţia era foarte gravă: viaţa lui era în pericol.
    Când am ajuns noi, Fericitul Ioan era deja acolo. Sunt încă uimită, întrebându-mă de unde putuse să afle şi, fiind atât de ocupat, cum de ajunsese atât de repede acolo. El a fost cel care m-a întâmpinat atunci când am ajuns şi a început să mă îmbărbăteze. Am fost impresionată şi am început să-mi cer scuze, spunând că este atât de ocupat şi cu toate acestea a venit acolo, deşi are atâtea alte îndatoriri. El mi-a răspuns cu dragoste:
    - Matuşka, (nu eram soţie de preot) totul o să fie bine cu fiul tău ! Dumnezeu o să-i salveze ochiul.
    Eu i-am spus din nou că îi mulţumim pentru aceasta, dar este atât de ocupat etc... El m-a asigurat că este datoria lui să se roage pentru bolnavi şi mi-a spus că a fost prezent la operaţie, tot timpul cât a durat aceasta. Doctorul acela bun i-a salvat ochiul lui Michael, i-a pus treizeci şi şase de copci şi, deşi operaţia costa douăzeci şi trei de mii de dolari, nu ne-a cerut decât două mii, fiindcă eram imigranţi săraci. George a făcut
operaţie plastică la nas şi acum este bine.
    Întotdeauna l-am respectat şi l-am cinstit mult pe Fericitul Ioan şi m-am simţit copleşită în prezenţa sa. îi ceream mereu binecuvântarea şi încercam să fiu prezentă de fiecare dată când slujea. Viaţa noastră în America a fost binecuvântată prin sfintele sale rugăciuni şi viaţa şi vederea fiului meu au fost salvate în chip minunat. Deşi acum, după douăzeci şi trei de ani, are adesea dureri de cap, fiindcă i-au fost vătămaţi nervii frunţii, în rest este sănătos, având o funcţie de răspundere la o firmă de aparate de aer condiţionat. Cele două fiice ale mele, Elizabeth şi Tatiana, precum şi mama mea pot sluji drept martori pentru cele povestite.
 
Olga N. Viisusev
Sacramente, California
21 august 1986

Extras din: Pr. Serafim Rose / Pr. Gherman Podmoşenski - 100 de minuni ale Fericitului Ioan Maximovici - Editura Sophia
Traducere şi note de Dana Cocargeanu - Tipărită cu binecuvântarea Prea Sfinţitului Părinte GALACTION, Episcopul Alexandriei şi Teleormanului Bucureşti, 2003
Fotografia are caracter informativ
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe