23 Septembrie 18

„Oare nu a fost aceasta o minune?"

  • 14 Septembrie 18
  • Minuni ale Sfintilor cu puterea lui Dumnezeu
  • 0
    Vreau să povestesc cum l-a ajutat Sfântul Nicolae pe fiul meu, Vladimir. In 1986, el a fost luat în armată, în Afganistan, şi trimis pentru „pregătire" la 15 km. de Fergana. O lună am fost parcă pe altă lume. Am început să merg la biserică, la icoana Sfântului Nicolae, Făcătorul de minuni. Pe atunci nu ştiam nicio rugăciune. Cu lacrimi ceream doar un singur lucru: „Lasămi fiul acasă!"
    Fiul meu a fost luat în septembrie, iar în decembrie am avut un vis. El stătea înaintea mea, dar fata nu i se vedea. Eu tot încercam să-l întorc spre mine şi îl întrebam: „Fiule, unde eşti?" " Lângă Leningrad!" a fost răspunsul. De profesie, el este şofer. Inainte de a fi luat în armată, a sărit de trei ori cu paraşuta şi de aceea a fost luat în trupele paraşutate.
    La sfârşitul lui decembrie am primit o scrisoare: fiul meu era internat în spitalul militar; fusese bătut şi avea o serioasă comotie cerebrală. Nu i s-a acordat primul ajutor, pentru că ei credeau că simulează. Din această cauză i s-a deplasat pupila şi nu mai putea conduce maşina. Peste o lună l-am vizitat - de trei ori am fost la el -, medicii au spus că va rămâne cu un ochi bolnav.
    Nu a mai fost trimis în Afganistan. In aprilie, toti cei inapti au fost repartizati în diferite oraşe. Fiul meu a fost trimis în Vitebsk. Pentru orice eventualitate, am luat de la spital o adeverintă de invaliditate. Gândeam că nu va mai putea fi şofer, însă în Vitebsk el nu mai avea nimic. In prezent, fiul meu are 31 de ani şi, slavă Domnului, nu are nicio complicatie de pe urma bolii. Oare nu a fost aceasta o minune? Prin ea, Dumnezeu m-a adus la biserică şi mia îndreptat viata. 
 
A. N. Lipatova, oraşul Tver 

Extras din: NOI MINUNI ALE SFÂNTULUI NICOLAE / Traducere din limba rusă de Lucia Ciornea 
Tipărită cu binecuvântarea Prea SfinŃitului Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei şi Teleormanului 
Editura Sofia Editura Cartea Ortodoxă  Bucureşti, 2004
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0