19 Octombrie 18

O MĂRTURIE AMERICANĂ DESPRE LIBERTATEA DE CONȘTIINȚĂ

  • 21 Octombrie 17
  • LGBT
  • 0
    Câteva citate din presa internaƫională despre seria de conferinƫe cu tema “O MĂRTURIE AMERICANĂ DESPRE LIBERTATEA DE CONȘTIINȚĂ” impreună cu invitaƫii Kim Davis si Harry Mihet

    New York Times: În timpul vizitei în România, Kim Davis a participat la conferințe programate în șase orașe, s-a întâlnit cu lideri politici și lideri ai societății civile și a acordat interviuri jurnaliștilor.
    Kim Davis a declarat presei din România că opoziția ei față de căsătoria între persoane de același sex s-a bazat pe dorința de a proteja familia naturală – și nu e provocată de homofobie. „Vreau să dau României speranța că poate rămâne puternică și că poate lupta pentru ceva, fără să fie împotriva unui grup de oameni sau orice ar fi. Poți să te pronunți pentru ceva fără să fii împotriva cuiva”
    Harry Miheț, vice președintele Liberty Counsel, care a călătorit cu doamna Davis în țara natală România, a comparat campania împotriva căsătoriei între persoane de același sex cu lupta României împotriva comunismului.
    „Românii continuă să-și amintească zilele nu demult trecute, când au fost ei înșiși persecutați și întemnițați pentru conștiința lor,” a declarat domnul Miheț. „Românii sunt hotărâți să împiedice ca o asemenea nedreptate să se întâmple din nou în țara lor.”
    În 2016, 3 milioane de români – dintr-o populație de 20 de milioane – au semnat o petiție care solicită ca definiția constituțională a familiei să fie limitată la uniunile dintre un bărbat și o femeie.
    Curtea Constituțională a României a acceptat validitatea propunerii în luna iulie a aceluiași an, iar Camera Deputaților, camera inferioară a Parlamentului, a votat în favoarea referendumului. Un vot este așteptat din partea Senatului în curând.
    USA Today: Pe parcursul vizitei de nouă zile, Davis și Miheț susțin conferințe în cele mai mari orașe din România, inclusiv în București, conform unui comunicat de presă. Mesajul lor este „simplu și bazat pe recentele lecții învățate în Statele Unite,” unde căsătoria între persoane de același sex și libertatea de conștiință „se exclud reciproc, deoarece cei care promovează căsătoria între persoane de același sex au zero toleranță pentru libertatea de conștiință.”
    Washington Examiner: În prezent, România nu recunoaște căsătoria între persoane de același sex – și nici țările vecine. Liberty Counsel declară că Davis și Miheț susțin o petiție care solicită un referendum pentru a adăuga o interdicție căsătoriei între persoane de același sex în constituția națiunii. 
    Davis și Miheț, originar din România, s-au întâlnit cu lideri ai Bisericii Ortodoxe, cu membri ai parlamentului României și au acordat „numeroase interviuri pentru televiziuni și radiouri.”
    CBN News: „Sunt încântat de această extraordinară oportunitate de a o prezenta românilor mei pe Kim Davis, funcționarul din Districtul Rowan,” a spus Miheț, originar din România. 
    „Povestea ei rezonează mult cu ei, iar ei o primesc cu căldură și lacrimi, pentru că încă își amintesc de zilele nu de mult apuse, când erau ei înșiși persecutați și întemnițați pentru conștiința lor.”
    Huffington Post: În prezent, România interzice cuplurilor de același sex să se căsătorească, iar parteneriatele civile între partenerii de același sex nu sunt recunoscute. Cu toate acestea, România se pregătește să organizeze un referendum pentru a modifica legea fundamentală a țării, pentru a interzice căsătoria între persoane de același sex. Rapoartele sugerează că votul ar putea avea loc nu mai târziu de luna viitoare.
    Harry Miheț, vice președintele Liberty Counsel și avocatul lui Kim Davis, a declarat: „Liberatatea de conștiință transcende granițele naționale, culturale, religioase și denominaționale, iar românii sunt hotărâți să împiedice ca o asemenea nedreptate să se întâmple din nou în țara lor,” amintind de perioada comunistă din România, când românii erau persecutați pentru conștiința lor.
    Brisbane Times: „Am invitat-o pe Kim Davis să ne împărtășească lupta ei pentru libertate, credința ei puternică și experiența din închisoare, care a fost prețul pe care l-a plătit pentru că a luptat pentru credința ei,” a declarat Mihai Gheorghiu, liderul Coaliției pentru Familie. 
    „Ceea ce pot spune cu siguranță este că dacă familia ar fi fost definită în Constituție ca o uniune între un bărbat și o femeie, nu aș fi petrecut șase zile în închisoare” – Kim Davis.

Referendum pentru familie
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0