21 Aprilie 18

O discutie despre dreapta credinta intre un ORTODOX si doi "martori ai lui Yehova"

  • 03 Iunie 17
  • Secte si sectari
  • 0
    Discutia incepe, continua si se termina intr-un ton calm si frumos cu argumentele care urmeaza.
    Intrebarea mea primordiala fata de barbatul si femeia din secta "martorii lui Yehova" a fost daca au Biblia la ei iar raspunsul a fost ca momentan nu dar ca ma invita la adunarea lor pentru a-mi inmana una dupa care m-am simtit nevoit sa le spun ca nu voi veni acolo pentru asa ceva si ca ceea ce-mi doresc eu este o discutie crestina despre invatatura cea dreapta a credintei in Dumnezeu.
    Astfel, continuand discutia i-am intrebat din ce este tradusa "biblia" lor, septuaginta sau masoretic dupa care a urmat mai multe momente in care interlocutorii mei din secta mai sus amintita s-au aflat intr-o situatie penibila in care nu au stiut ce sa raspunda dupa care doamna si-a adus aminte ca "biblia" lor este bazata pe scrierile masoretilor, incercand doamna respectiva sa-mi explice ca acesti masoreti au "corectat" textul biblic, ceea ce i-am explicat ca este total neadevarat conform informatilor de aici si aceasta persoana continuand spunandu-mi ca "biblia" lor este bazata pe aceste texte dar "revizuita" de "greseli" de catre "studentii lor in biblie"...ceea ce aproape ca m-a amuzat si m-a obligat sa ii intreb explicandu-i ca textele din Noul Testament unde sunt mentionate versete din Vechiul Testament nu sunt altceva decat texte din Septuaginta, nicidecum texte masoretice culminand aceasta explicatie cu intrebarea mea "De ce nu respectati voi scrierile Septuagintei, pe care Mantuitorul Iisus Hristos le-a respectat si Sfintii Apostoli??" dupa care evident ca a urmat un moment destul de lung de liniste si incertitudine, din partea interlocutorilor mei, amestecata cu nedumerire. Dupa bine cunoscuta tehnica halucinanta a sectarilor, evident ca interlocutorii mei incerca sa schimbe subiectul evitant vre-un raspuns. Imediat dupa aceasta, daca tot mi-au repetat de 3-4 ori ca Biblia este aceeasi cu acelasi cuvant al Adevarului si la ei si la noi Ortodocsii in fata unei persoane care a cerut de la ei o "biblie" si care declara ca nu doreste o convertire la ei ci doar o "informare" fara a cunoaste faptul ca Biblia NU E ACEEASI, Biblia cea adevarata Ortodoxa nu e acelasi lucru cu cea ERETICA sectara si asta putem afla de AICI, AICI, AICI si AICI, explicandu-i si eu ceea ce scrie in aceste articole din punct de vedere biblic, cu versete si trimiteri clare, dupa aceea negarea neargumentata se instaleaza pe limba acestor doi intrelocutori.
    Problema acestor sectari lepadati de ADEVAR nu este lipsa de vointa ci informarea in locuri total dezinformabile, total eretice. In primul rand ei nu cunosc nici ce Biblie este corecta pentru a o respecta, la ei ce pica in mana, aia respecta indiferent de ce scrie acolo. Inainte de a cunoaste o BIBLIE citind-o trebuie sa cunosti sursa ei, este oare cea respectata de Mantuitorul si Sfintii Apostoli sau nu?
    Discutia a continuat cu un alt subiect, si anume cu obsesia sectarilor in ceea ce privesc Icoanele, Sfintele Icoane si cinstirea Sfintilor. Intrebarea mea despre acest subiect a fost exacta, scripturiptica si ramasa fara raspuns din partea interlocutorilor mei. Aratand aspectele reprezentarii iconografice a celor doi Heruvimii din aur de pe Chivotul Legii unde se aduceau rugaciuni, tamaieri multe si inchinaciuni, Sfintite fiind si vrednice de cinstire caci intre cei doi Heruvimii aparea o flacara prin care vorbea insasi Dumnezeu cu poporul lui Israel, si IDOLUL reprezentat de vitelul de aur pe care la plecarea lui Moise in munte poporului lui l-a creat, intreband care e diferenta dintre aceste doua aspecte?! Raspunsul a fost ca vitelul de aur a fost un idol, corect, dar icoana Heruvimilor de aur de ce nu este de luare aminte ca sa fie cinstita precum Ortodoxia cinsteste icoanele de azi, intreb eu! Raspunsul nu a venit, evident...
    Tin sa mentionez faptul ca Ortodoxia nu mai foloseste iconografia de tip statueta a Sfintilor, a Mantuitorului ... pentru a nu se confunda cu idolul sau a se aduce slava ca a lui Dumnezeu, ceea ce e o mare greseala, o eroare care ne duce sufletul in Iad, contrar invataturii Ortodoxe.
    Subiectul urmator a fost despre Sfanta Traditie pe care Sfanta Scriptura o argumenteaza clar AICI, AICI si AICI, explicandu-le scripturiptic si discutand pe baza versetului din "Epistola a doua către Tesaloniceni a Sfântului Apostol Pavel | Capitolul 2 / 15 Deci, dar, fraţilor, staţi neclintiţi şi ţineţi predaniile pe care le-aţi învăţat, fie prin cuvânt, fie prin epistola noastră", la care interlocuitorii mei au sustinut faptul ca este vorba de o traditie scrisa doar in Biblie, pai da, asa este, dar inainte de existenta Noului Testament, de venirea Mantuitorului cei care credeau in Dumnezeu ce respectau, oare nu Traditia scrisa SI VORBITA? Deci exista Sfanta Traditie care nu este scrisa in Biblie dar a fost transmisa prin viu grai dupa cum gasim in Sfanta Scriptura, mai exact in "Sfânta Evanghelie după Ioan | Capitolul 21 / 25 Dar sunt şi alte multe lucruri pe care le-a făcut Iisus şi care, dacă s-ar fi scris cu de-amănuntul, cred că lumea aceasta n-ar cuprinde cărţile ce s-ar fi scris", la aceste argumente clare cu privire la Sfanta Traditie care completeaza Sfanta Scriptura, niciodata NU O CONTRAZICE, interlocuitorii mei nu au avut nici un argument.
    Poate va intrebati "de ce nu si-au dat seama cele doua persoane de eroarea in care se afla dupa atatea argumente solide biblice", ei bine raspunsul este simplu, ele sunt lepadate de Biserica lui Hristos de care Sfanta Scriptura ne invata ca este "Stalp si temelie a adevarului" iar prin cuvintele Mantuitorului aflam ca El este "Calea, Adevarul si Viata", deci fiind lepadati de Biserica sunt lepadati de Botez, de Adevarul care este Hristos, de aici si orbirea lor fata de ADEVAR ...
    Inchei asa cum nu am mentionat ca am inceput discutia cu cele doua persoane din secta "Martorii lui Yehova", prin cuvinte sincere, ca vreau sa ma intalnesc cu ele in Rai, le iubesc si cu gandul ca dupa aceste invataturi le astept sa se intoarca in turma lui Hristos ...
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe
Colaboratori: www.ioanistrati.ro

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0