24 Februarie 19

Nu, pentru dragostea lui Yasua (Iisus)

  • 18 Decembrie 14
  • Actualitate
  • 1
Nu, pentru dragostea lui Yasua (Iisus)

    Totul se umple de lumină, de culoare, de veselie, de colind. Orașul se blochează de mulțimea mașinilor care gonesc în toate părțile, hipermagazinele își prelungesc programul până după miezul nopții, iar noi ne pierdem printre rafturile cu jucării. Pentru că, da, Crăciunul este sărbătoarea copilăriei. Ne întoarcem la vremea în care eram copii și ne bucuram de o jucărie de lemn sau de una umplută cu lână și cusută de bunica. Mulți dintre noi spunem: „Măcar copiii noștri să se bucure, dacă noi nu am avut aceste posibilități” și nu precupețim nimic pentru bucuria lor. O lume feerică ne face, parcă, să credem că totul în jurul nostru este perfect. Însă, dacă privim un pic dincolo, peste gard, bucuria pălește.

    În Orient, acolo unde s-a născut creștinismul, în jurul ieslei mântuitoare de la Bethleem, coasta lui Hristos sângerează din nou. Parcă nu ne vine să credem că în lumea noastră, în care se aprind luminile Crăciunului, la ei se aprinde focul martiriului. Ne întrebăm: mai sunt astăzi martiri pentru credință? Mai alege cineva să moară astăzi pentru dragostea Crucii? Ce am alege, dacă și noi am fi puși în această situație?
 


Sursa foto: facebook.com

    Întrebări la care parcă ne este și frică să ne gândim – acest lucru arătând cât de ancorați suntem în lumea în care trăim. Știți ce este crunt? Cei care suferă cel mai mult și mai des sunt copiii. Veștile ce vin din regiunile ocupate de Califatul Islamic din Irak și Siria sunt tulburătoare, de necrezut pentru noi. Ultimele informații sunt legate de patru copii, ultimii patru sfinți ai Bisericii: Ibrahim, Ioan, Omar și Haddis. Copii ca și ai noștri, în jurul vârstei de 12-13 ani. Au fost prinși într-un sat din apropierea orașului Mosul, din Irak.

    Ținuți mai multe luni în detenție, au fost aduși în fața marelui Muftiu, ca să fie convertiți la islam. Îi aștepta o viață sigură, urmau să fie încadrați în armata Califatului, în rândul luptătorilor sacri, cărora nu li se socotește niciun păcat, indiferent de nelegiuirea săvârșită. După luni de înfometare, li s-a pus în față un munte de pilaf și carne de berbec. După luni de sete în deșert, băuturile fine ale Occidentului îi așteptau desfăcute.

    Într-un cadru solemn au fost aduși să pronunțe numele Profetului… Un eveniment pe care nimeni nu îl vedea fără finalul fericit al convertirii. Și, totuși, nu a fost așa. La vârsta la care copiii noștri tânjesc după alte jucării, după jocuri video și haine de firmă, cei patru au ales nebunia. Nebunia pentru Hristos! În fața marelui Muftiu, ei nu au îngenuncheat. „Nu, pentru dragostea lui Yasua (Iisus)! Nu, pentru că El ne-a iubit întotdeauna. Yasua a fost întotdeauna cu noi!”. Ibrahim, Ioan, Omar și Haddis au fost înjunghiați pe loc, în apropierea moscheii din Mosul, în văzul creștinilor!

Continuarea articolului pe: doxologia.ro (sursa)

   
 
 
 
Lasa un comentariu
avatar
avatar
0 Spam
1
Cuvintele scrise in acest articol inca incepand cu titlul oare cum le-ar putea cineva comenta.
Veștile ce vin din regiunile ocupate de Califatul Islamic din Irak și Siria sunt intr-adevar tulburătoare,de necrezut pentru noi toti.Ultimele informații ce sunt legate de acesti patru copii,ultimii patru sfinți ai Bisericii : Ibrahim,Ioan,Omar și Haddis,copii ca și ai noștri în jurul vârstei de 12-13 ani - ne aduc in suflete o profunda tristete,acesti copii ne dau noua tuturor un exemplu de ce inseamna adevarata credinta in Dumnezeu,si-au aparat-o chiar cu pretul vietii.
Aceste cuvinte scrise in articol sunt cu adevarat impresionante
,,Într-un cadru solemn au fost aduși să pronunțe numele Profetului… Un eveniment pe care nimeni nu îl vedea fără finalul fericit al convertirii. Și, totuși, nu a fost așa. La vârsta la care copiii noștri tânjesc după alte jucării, după jocuri video și haine de firmă, cei patru au ales nebunia. Nebunia pentru Hristos! În fața marelui Muftiu, ei nu au îngenuncheat. „Nu, pentru dragostea lui Yasua (Iisus)! Nu, pentru că El ne-a iubit întotdeauna. Yasua a fost întotdeauna cu noi!”. Ibrahim, Ioan, Omar și Haddis au fost înjunghiați pe loc, în apropierea moscheii din Mosul, în văzul creștinilor!''
Multumim pentru acest articol,care noi toti crestinii ne-am dori sa nu prezinte realitatea,caci ceea ce se intampla este prea nedrept,prea plin de cruzime!
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0