17 Noiembrie 18

Nu mai bine transformăm aurul din biserică şi limuzinele metalizate în mâncare pentru amărâţi?

  • 13 August 17
  • Intrebari
  • 0
    Nu intraţi în jocul acesta periculos! Nu aurul şi limuzinele trebuie transformate, ci oamenii, amărâţii trebuie să nu mai fie amărâţi. Astăzi a nu ştiu câta oară am constatat – vai, ce surpriză! – că suntem un popor de asistaţi social. Dar ce surpriză! Ce surpriză! De aia şi suntem manipulabili. Ştiţi când s-a văzut că se va juca cheie grea socială pe votul populaţiei dependente social? Când banii au trecut de pe card în mâna primarilor. Ca să ştii cine-ţi lipeşte banii de frunte când cânţi. Ne-au dat bani ca la curve în timpul beţiilor. Ni i-au lipit pe frunte: Mai luaţi 7 milioane! Vă mai dăm noi un proiect de-al nostru! Ha!
 

    Vreau să înţelegeţi bine: aurul şi limuzinele din Biserică nu vor acoperi necesarul amărâţilor. Dacă e să dăm aurul şi limuzinele din Biserică, aş face altceva din ele: aş vrea un sistem în care să li se îndulcească viaţa celor care sunt dispuşi să îi ajute pe amărâţi. Pentru că avem asistenţi sociali în România salarizaţi mai prost decât cheltuim pe un puşcăriaş din România. Un profesor în România câştigă mai puţin decât cheltuim pe puşcăriaşi în România. Băieţii ăştia deştepţi pe care-i vedeţi dumneavoastră că intră la pârnaie – ei acolo cheltuiesc între 24 de milioane şi 36 de milioane pe lună / cap de puşcăriaş furajat de statul român. Ăştia fac pagubă şi liberi, şi în puşcărie.
    Vreau să înţelegeţi bine: nu intraţi în jocuri periculoase! Ceea ce trebuie să înţelegem este că Biserica cu adevărat trebuie să-şi recupereze smerenia, trebuie să reintre în ceea ce trebuie să fie Biserica. Dar cui s-o spui mai întâi? Dacă am începe noi, totul ar fi în regulă. Şi nu vă pripiţi prea tare: aurul din catedrală nu ştiu dacă are cu totul 6 grame. Noi avem suflări de aur, multe dintre ele. Fiţi cuminţi! Poate dacă am eu vreun dinte – dar nu, că nu l-am avut de aur niciodată!
    A mai încercat unul şi ne-a furat o icoană din catedrală; credea că va da lovitură pe piaţă. Şi nu ştiu… i-a ajuns de 20 de lei de taxi, până unde s-a dus să o vândă. 

Extras din: Editura Agnos, Sibiu, 2015
Pr. Constantin Necula / Anatomia Sufletului
Apare cu binecuvântarea  ÎPS Dr. Laurentiu Streza  Arhiepiscopul Sibiului si  Mitropolitul Ardealului
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 3
Vizitatori: 3
Utilizatori: 0