23 Martie 19

Nu mai aruncati cu pietre in parintele Hrisostom Filipescu

  • 14 Noiembrie 18
  • Actualitate
  • 0
    Parintele in aceste momente, duhovnicesc trece printr-o perioada delicata din viata sa. Acest lucru i se poate intampla oricui, medic, preot, somer, angajat, primar sau presedinte ... situatia parintelui ne indeamna la o mai multa smerenie si rugaciune pentru dansul si pentru intreaga Biserica a lui Hristos. Acest eveniment al disparitiei parintelui, al postarilor hilare de pe retelele sociale ale lui, ale mesajelor de pe telefon venite de la numarul parintelui reprezinta fara doar si poate o alta mare ispita (de parca am avea putine...) la inceput de post, un nou motiv de a iesi din pacea duhovniceasca intr-un taifun de ura, judecata (osanda), dispret si jigniri.
    Site-ul nostru este administrator la grupul Prieteni cărora le place Hrisostom Filipescu tocmai pe motiv ca il stimam pe parintele, il iubim si ne rugam pentru dansul. Nu de putine ori am primit diferite acuze, care mai de care mai agresive, in care ni se explica cat de nenorociti suntem si cat de mult il uram pe parintele din simplul motiv ca am prezentat niste adevaruri asa cum este acesta "Despre Parintele Hrisostom Filipescu in haine civile si despre ceea ce inseamna calugarie", unde explicam ce inseamna smerenia, de ce imbracamintea calugareasca are o stransa legatura cu smerenia, deci cu ascultarea de Biserica, de ce pe-o parte parintele a gresit, ca si calugar, imbracandu-se de multe ori in civil, lepadand astfel "haina ingereasca" de calugarie. Aceste aspecte nu sunt inventate de mine sau nascociri pline de ura contra parintelui, departe de mine gandul asta. Sunt aspecte care reprezinta invatatura scripturiptica despre smerenie si calugarie, vezi viata Sfantului Ioan Botezatorul.
    Parintele Arsenie Papacioc spunea ca pacea este mai importanta decat dreptatea dar nu mai importanta decat adevarul, adevarul trebuie marturisit iar cei care se simt deranjati de anumite aspecte le recomand sa se informeze, sa intrebe, sa discute cu parintele duhovnic caci daca luam decizii si incepem sa jignim din lipsa de informare sau dintr-o informare precara ne situam in afara Bisericii prin traire.
    Site-ul De Interes indeamna la post si rugaciune, la ganduri bune la inceput de mare post (postul Nasterii Domnului) pentru aproapele, pentru noi si nu in ultimul rand pentru parintele Hrisostom Filipescu. Nu loviti intr-un om la pamant ... nu ascultati de televiziunile care se folosesc de imaginea parintelui pentru a lovi in Biserica sau pentru a-l denigra pe parintele. Cautati adevarul ...

Sfânta Evanghelie după Matei / Capitolul 25

34.     Atunci va zice Împăratul celor de-a dreapta Lui: Veniţi, binecuvântaţii Tatălui Meu, moşteniţi împărăţia cea pregătită vouă de la întemeierea lumii.
35.     Căci flămând am fost şi Mi-aţi dat să mănânc; însetat am fost şi Mi-aţi dat să beau; străin am fost şi M-aţi primit;
36.     Gol am fost şi M-aţi îmbrăcat; bolnav am fost şi M-aţi cercetat; în temniţă am fost şi aţi venit la Mine.
37.     Atunci drepţii Îi vor răspunde, zicând: Doamne, când Te-am văzut flămând şi Te-am hrănit? Sau însetat şi Ţi-am dat să bei?
38.     Sau când Te-am văzut străin şi Te-am primit, sau gol şi Te-am îmbrăcat?
39.     Sau când Te-am văzut bolnav sau în temniţă şi am venit la Tine?
40.     Iar Împăratul, răspunzând, va zice către ei: Adevărat zic vouă, întrucât aţi făcut unuia dintr-aceşti fraţi ai Mei, prea mici, Mie Mi-aţi făcut.
41.     Atunci va zice şi celor de-a stânga: Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic, care este gătit diavolului şi îngerilor lui.
42.     Căci flămând am fost şi nu Mi-aţi dat să mănânc; însetat am fost şi nu Mi-aţi dat să beau;
43.     Străin am fost şi nu M-aţi primit; gol, şi nu M-aţi îmbrăcat; bolnav şi în temniţă, şi nu M-aţi cercetat.
44.     Atunci vor răspunde şi ei, zicând: Doamne, când Te-am văzut flămând, sau însetat, sau străin, sau gol, sau bolnav, sau în temniţă şi nu Ţi-am slujit?
45.     El însă le va răspunde, zicând: Adevărat zic vouă: Întrucât nu aţi făcut unuia dintre aceşti prea mici, nici Mie nu Mi-aţi făcut.
46.     Şi vor merge aceştia la osândă veşnică, iar drepţii la viaţă veşnică.

Recomandare: CAZUL HRISOSTOM FILIPESCU. O lamurire
Foto: cuvantul-ortodox.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0