25 Aprilie 19

Noi informatii despre cazul profesorului-preot linsat in MEDIA: "Vă spun înainte că e absolut incredibil ce vremuri trăim."

  • 28 Martie 19
  • Actualitate
  • 0
    "Vă eram dator cu nişte imagini. Aşa am anunţat pe timpul zilei.

    Vă spun înainte că e absolut incredibil ce vremuri trăim. Simt că parcă sunt singurul om din presă care şi-a pus nişte întrebări referitoare la cazul profesorului de religie acuzat că a lovit un copil. Un caz care a ajuns pe toate site-urile şi la toate televiziunile.

    Una dintre prietenii mei mi-au spus ca au apărut imagini cu momentul presupusei agresiuni. În primă fază am tresărit, crezând că poate totuşi lumea are dreptate şi chiar avem parte de un "monstru" care a băgat un copil în spital. Am înţeles greşit că filmarea e de pe camerele montate în clasa de curs. Nici prin gând nu-mi trecea că se înşeală, deşi adevărul e undeva pe la mijloc, aşa cum vă veţi da seama. Ba chiar mi-a spus "se vede pe filmare cum îi dă o palmă". Bun.

    Iată mai jos o captură din emisiunea de la B1TV, care s-a lăudat că are filmat momentul agresiunii. Eu ştiam că vor ieşi cu imagini, nu ştiam însă că se vor face în aşa hal de râs.

    Deci avem sus captura, iar jos o poză din clasa unde predă profesorul "bătăuş". Băiatul cu mâinile ţinute mai şmechereşte, cu pantaloni vişinii, e exact cel presupus lovit de cadrul didactic. Aici trebuie să aveţi încredere în mine că asta e clasa.

    Vă las pe dumneavoastră să apreciaţi dacă e aceeaşi încăpere sau chiar şcoală. Vă las pe dumneavoastră să spuneţi dacă nu cumva filmarea de la B1 e un pic dubioasă, în sensul în care îmbrăcămintea presupusului profesor aduce a croială rusească. Ce preot ortodox se îmbracă aşa? Eu nu am văzut niciunul. În plus, eu ştiu că preoţii care predau în şcoli vin în sutană sau, dacă nu, îmbrăcaţi casual ca orice alt profesor. Nu au o îmbrăcăminte specială pentru predat.Sincer am căutat pe net să vedem când a fost această filmare făcută dar la câte conflicte elev - profesor sunt pe youtube ar fi mai uşor de găsit acul în carul cu fân.

    Introducerea prezentatorului: Trecem la ora de religie. Unul dintre elevi a îndrăznit să-şi facă cruce ca toţi elevii, numai că profesorul de religie, preot fiind, a considerat că elevul respectiv nu a fost în stare să se închine aşa cum scrie la canoane. Şi pentru că păcătosului trebuie apilicată o corecţie l-a bătut de l-a zăpăcit. Nu vreau să vă dau imaginile că sunt absolut şocante.

    Şi de aici, domnul Botin Laurentiu împreună cu invitaţii au comentat pe seama subiectului la fel cum au făcut cei mai mulţi rătăciţi luaţi de val. Nici vorbă să existe măcar un pic de indoială asupra faptelor. Nu e deloc normal acest lucru, atâta timp cât e o anchetă în desfăşurare. Dar cine mai ţine cont de amănuntele astea? Oricum nu sunt singurii, cei mai mulţi aşa au abordat subiectul. Deci ei au cerut măsuri, au condamnat violenţa, au cerut anchete peste anchete, au râs de Biserica Ortodoxă şi alte d-astea. Totul bazându-se pe imaginile din Rusia sau de unde or fi alea. Ce poate fi mai tare de atât?

    Este absolut incredibil cazul. Ne arată tuturor în ce stadiu am ajuns. Azi avem un subiect d-ăsta, îl aruncăm la oameni, adevărat sau nu, verificat sau nu,oamenii implicaţi rămân traumatizaţi, iar noi mergem mai departe cu următoarea zi când găsim altceva de aruncat în spaţiul public. Dacă acest altceva implică un preot, vreun patriarh, ceva, atunci e perfect, astea prind la naivii de pe net sau din faţa televizorului.

    Şi asta nu-i tot. Ne mai auzim zilele astea cu alte amănunte. Dar acum e târziu şi-mi pică ochii din cap. Să fiţi sănătoşi!" - un articol scris de jurnalistul Paul Gabriel Andrei pe un site de socializare.
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
Citate Ortodoxe

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0