21 Aprilie 18

Necesitatea cunoasterii istoriei pentru un adolescent

  • 13 Ianuarie 15
  • Istorie
  • 0
Necesitatea cunoasterii istoriei pentru un adolescent

    Cunoasterea istoriei este foarte importanta pentru adolescenti deoarece ei sunt reprezentantii noii generatii in mainile carora va sta intreaga tara, ei au puterea sa schimbe viitorul unei natiuni.

    Adolescentul pentru a putea hotara spre ce se va indrepta, trebuie sa cunoasca faptele si deciziile stramosilor lui, trebuie sa cunoasca greselile trecutului pentru a nu fi repetate in viitor. Istoria de asemenea sporeste cunostiintele generale ale adolescentului prezentand evenimente si fapte extraordinare care au influentat intreaga lume si propria tara.
Exemplele ar fi: cele doua razboaie mondiale, Revolutia Industriala, domnia lui Stefan cel Mare, a lui Vlad Tepes si altele.
 

    Se spune ca fara trecut nu poate exista nici viitor, deci pentru a-si putea construi un viitor luminos, adolescentul trebuie sa se documenteze si sa analizeze vietile marilor personalitati ale istoriei. Citind despre personalitatile lumii, adolescentul va descoperii ca oamenii cu educatie si care munceau cu pasiune au reusit sa-si castige un loc in paginile istoriei.
Spre exemplu Napoleon Bonaparte a devenit un bun strateg si conducatorul armatei fiind pasionat de istorie si citind carti intregi despre razboi si strategii de lupta. Sa nu uitam de Alexandru Ioan Cuza care a dat Legea Invatamanetului conform careia invatamantul primar era gratuit si obligatoriu, el a pus bazele invatamantului in Romania. Sau Carol I al Romaniei, care desi avea origie germana a luptat cu toate puterile pentru interesele Romaniei. El a fost comandantul suprem al trupelor romane si ruse in lupta  de la Plevna.  El a construit primele cai ferate din Romania si altele.
 
    Aceste personalitati au pus binele poporului mai presus de binele propiu si astfel s-au remarcat in istorie.

Adolescentul trebuie sa-si cunoasca istoria pentru a-si putea croii drumul in viata cu intelepciune.


Un articol scris de Denisa G. pentru De Interes
Sursa foto: wwromania.wordpress.com

Recomandam cartea:
Regele Carol al Romaniei - Povestea unei vieti  de Mite Kremnitz


   
 
 
 
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe
Colaboratori: www.ioanistrati.ro

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0